PvP pare pytań

jak wygląda end game w tej grze? głownie chodzi mi o pvp. Czy żeby iść na to pvp to przed muszę najpierw wydropić gear z dungeonów czy czego tam? Gdzieś oglądałem film z open pvp i ludzie napadali na jakby "karawane" jak w silkroad, jest coś takiego w grze? i ogólnie jak wygląda tam pvp? nie chodzi mi o zwykłe areny gdzie walcze 1v1 i nic z tego nie mam, no chyba że jakiś odpowiednik golda który wymienię na jeszcze lepszy gear, i będę karał jeszcze mocniej ( ͡° ͜ʖ ͡°) I najważniejsze żeby każdy nie miał takich samych/podobnych statystyk jak w gw2, zmieniając tylko wygląd i bardziej odkryte cycki. Dobrze by było żeby liczył się skill i gear. Czy tak wygląda gra jak ja to opisałem, czy warto czekać na gre w europie pomijając premiere która była 3 lata temu u azjatów :c

Arenka 1v1 i 3v3 jest ustawiona tak, że ekwipunek nie ma znaczenia, ale nowa 6v6, którą kiedyś dostaniemy już bierze ekwipunek pod uwagę.

Co do opłacalności, to będzie powód (odblokowanie pewnych umiejętności, craft, soulstone), żeby robić arenki i przy okazji zarabiać na tym, ale i tak więcej kasy zdobędziesz na PvE.

Jeśli chodzi o Open PvP no to już musisz zdobyć ekwipunek, ale i tak kto pierwszy zaatakuje to ma przewagę, chyba że ma naprawdę znacznie gorszy gear od Ciebie.

Jeśli chodzi o to, czy jest jakiś powód żeby bić się o coś na strefach frakcyjnych, to będzie na pewno rywalizacja o World bossy na PvP (smok i ogry) w Misty Woods.

A gear(soul shield) na PvP można zdobyć za tokeny, które zdobywamy zabijając bossa, który pojawia się po zabiciu NPC/mobów z przeciwnej frakcji, a potem wymieniając je w swoim obozie (cały set kosztuje 160 tokenów).

Broń i tak używamy hongmoon, a akcesoria w sumie też lepiej pozostawić hongmoon, więc po prostu je ulepszać zdobywając odpowiednie przedmioty.

jeśli chodzi o PVP to chcialbym zapytać

czy w tej grze jest coś takiego jak meta klas ? ze dana klasa jest strasznie op na pvp , a inna jest kompletnie beznadziejna na pvp ?

i jak z buildami w tej grze ? dla każdej klasy jest kilka czy raczej wszyscy to samo ?

Ogólnie nie, ale przez to, że mamy balans pod 50lvl, a 45lvl cap, to niektóre klasy są obecnie trochę mocniejsze od pozostałych na NA i EU tj. Destro, summoner i blade dancer mają przewagę nad Blade Masterem i Force Masterem, ale jak wyjdzie 50lvl u Nas to wszystko wróci na swoje miejsce, no i nie jest to na tyle ogromna różnica, że nie da się z tym żyć. :P

Z buildami to każdy ma swoje, są pewne standardy, ale wiele rzeczy każdy ustawia pod swój styl gry, no i musisz często zmieniać niektóre umiejętności w zależności od tego z jaką klasą walczysz, więc nie ma 1 perfect builda, dlatego możesz ustawiać i zmieniać sobie punkty w każdej chwili (poza walką) i bez żadnych opłat.

Jak mamy ciągle tą broń Hongmoon to od 1 do 45 levela nie zmienia nam się wygląd oręża? :/

Jak mamy ciągle tą broń Hongmoon to od 1 do 45 levela nie zmienia nam się wygląd oręża? :/

Zmienia, co każdą ewolucję, a jak znajdziesz jakaś inną broń lub typowy skin to możesz sobie podmienić wygląd broni.

jak wygląda end game w tej grze? głownie chodzi mi o pvp. Czy żeby iść na to pvp to przed muszę najpierw wydropić gear z dungeonów czy czego tam? Gdzieś oglądałem film z open pvp i ludzie napadali na jakby "karawane" jak w silkroad, jest coś takiego w grze? i ogólnie jak wygląda tam pvp? nie chodzi mi o zwykłe areny gdzie walcze 1v1 i nic z tego nie mam, no chyba że jakiś odpowiednik golda który wymienię na jeszcze lepszy gear, i będę karał jeszcze mocniej ( ͡° ͜ʖ ͡°) I najważniejsze żeby każdy nie miał takich samych/podobnych statystyk jak w gw2, zmieniając tylko wygląd i bardziej odkryte cycki. Dobrze by było żeby liczył się skill i gear. Czy tak wygląda gra jak ja to opisałem, czy warto czekać na gre w europie pomijając premiere która była 3 lata temu u azjatów :c