PvP teraz i w dodatku

Witam.
Zamierzam znowu usiąść do GW2. Chce ostro posiedzieć na samym PvP potrenować i dostać się jakoś na ESL. Jednak czytając forum widze płacz na d/d ele. Jestem ciekaw jak wyglądaja teraz postacie na PvP i jak będą wyglądać w dodatku , który zaniedługo wyjdzie.
Nie chodzi mi o to jaką postacią grać tylko pros and cons postaci w HOT. Ponieważ nie chce zacząć grać postacią, która zaraz okaże się failem na ESL by nie znależć teamu.
Jakie są wasze poglądy tych którzy grali na becie lub znają informacje od innych na temat klas. Nie mam zbyt dużo czasu na gre i nawet same levelowanie nowej postaci troche mi zajmie ( mam 1-2h dziennie ).
Aktualnie próbuje każdej klasy jednak na pvp trzeba maksymalnego ogarnięcia postaci. Postacie przy, których czuję się najlepiej to Thief,Necro,Ranger,Mesmer. Lubie postacie z dużym burstem i łatwym zdejmowaniem postaci na PvP ale na wyższej lidze nie oto może chodzić.
Dziekuję za pomoc i pozdrawiam.

Meta na PvP w dodatku zmieni się na 100%,jednak na ten moment dość ciężko stwierdzić jak to będzie dokładnie wyglądać,nie znamy jeszcze Forge'a i Druida,a klasy są bezustannie zmieniane pod kątem pvp i pve,z mojego doświadczenia z bety mogę powiedzieć,że mesmery dostaną bardzo mocnego speka i offhanda - skupionego na supporcie,necro już teraz potrafi nieżle przywalić + ma niesamowicie duzo chilla,guardian to porażka z tymi trapami,wydaje mi się,że DH jest zorientowany ku PVE,longbow wymaga zmian żeby był grywalny w pvp - przykładowo możemy zostać znukowani bez większego problemu podczas castowania 5 z lb'a itp itd,warrior,thief - warek dostanie dużo burninga,thief natomiast chain skill na ulti - nie miałem dużej styczności z tą dwójką,ale słyszałem płacze,że berserk to bardziej do PVE się nadaje,natomiast thiefy z tego co mi się wydaje są dość zadowolone,elek - zwiększenie opcji supportowej,strasznie dużo lamentu rozchodzi się na jego temat po forach,skopany cast time na overload attumentach i na koniec rev - można spodziewać się heralda i jego miesca w mecie,prawdopodobnie jako roamer,jego support nie wydaje mi się,żeby zastąpił guardiana,myslę,że heal reva to PVE > PVP ten tablet może być bardzo użyteczny na rajdach,to są moje wrażenia z 2 beta weekendów,obawiam się strasznie o enga,jednocześnie ciekawi czy druid to bedzie heavy CC czy heal.

No dobra,a teraz aktualny stan PVP w pigułce:

- Elki,dużo elków D/D - jako duelista/roamer ,,meta,,/ Fresh air - duelist,mniej spotykany build ale dalej grany

- Guard,oba buildy w mecie - bunker,holder,wsparcie,zabezpieczanie stompa,postać czysto do wygrywania teamfightów - niby condi widnieje na meta battle,tylko dlatego,że grał nim tage podczas turnieju,ale dobry engi pod P/P i elixir buildem zapewnia większy support oraz przebija guarda stackami burna

- Thief,meta D/P SB mobilność,może natychmiastowo się przemieszczać,bezcenny jeśli chodzi o decap,burst - postać do ściągania poszczególnych celów,jedna z najlepszych opcji do 1v1

- PU Mesmer,meta - podobnie jak thef,ostatnio w patchach dostał takiego kopa,że może przetrzymać thiefa w stealth,jedna z najlepszych klas 1v1,spora część thiefów ostatnio robi mesów,panuje opinia mes > thief,zmora dla nowych graczy

- Engi - bardzo ucierpiał po balance patchu,poprzenosili mu kilka traitów w głupie miejsca,dlatego gra w cele rifle się już nie opłaca,dawniej mógł z powodzeniem zastępować guardiana jako holder,pod condi damage z bomb kitem,bądz na turretach (dodam,że condi tank to był mój ulubiony build zaraz po guard supporcie...),przez zmiany defa został wykastrowany i cofnięty jakieś 2 lata w rozwoju gdzie nie posiadał swojej roli...

aktualnie - Soldier Rifle,grenardier - roamer ,,meta,, - potrafi mocno zasypać aoe,dużo blastów,CC

Ranger - PEW PEW PEW PEW PEWPEWPEW 2,2,2,2,2,2,2,a na poważnie :) roamer LB Survi power,condi trap dalej potrafi mocno zasypać kondycjami,mimo to ranger jest mało kiedy widywany na ESL - out of meta

Warrior - Po nerfie rampage nie jest już uznawany za ,,mete,, głównie gra się nim teraz pod stance GS/LB czy GS/Hammer bądz zerk M/S GS,roamer,dueler w zależności od buildu,dość często do widać na ESL,zależy wszystko od gracza

Necro,cele signet ,,meta,, - bon corrupt,dobry might stack,mocny w 1v1,tak samo w teamfighcie,hybryda,ludzie grają jeszcze pod czysty power ,,standard power necro,,

Jak już mam stawiać co będzie na hots to tak:

Mesmer jako chrono - aż się prosi o miejsce w mecie

Guard - zostanie jak zostanie - support,Dps buildy mogą się zmodyfikować

Rev herald - roamer ?

Thief - ten build który jest teraz grany świetnie się sprawdza,ale pewnie się coś pojawi nowego

Engi .... ???

Rang ... ???

Ele - podobno ma być nerf D/D(?)

War,ciężko mi powiedzieć,mało warkiem gram aby coś więcej wykminić

Necro,daje 50 na 50,że pojawi się w mecie z gs'em,zależy wszystko od 3 BWE

EDIT: Postacie z dużym burstem,przanajmniej w 1 sztuce to podstawa w dobrym teamie :)

zwykle to wygląda mniej więcej tak :

Support

Roam,Roam,Roam

Nuker

a czy ktoś nowa klasa podczas weekendu grac w pvp.

a czy ktoś nowa klasa podczas weekendu grac w pvp.

ja nie grac,

Testowałem revenanta z glint/shiro stance, staff i sword/shield i nawet daje rade, ludzie mowili ze jest op xD

O to fajnie czyli nowa postać będzie op na start pewnie przez pierwsze dwa tygodnie że by dodatek się sprzedał.

Co ty za brednie tutaj wypisujesz. Klasa ma być op, żeby dodatek się sprzedał? Jak ktoś jest idiotą i nie potrafi czytać skilli, to nawet znerfienie klasy aż do otchłani nic tu nie pomoże. Tak jest z Revenantem. I nie tylko z nim. Reaper też jest ponoć "op". Ludzie nie potrafią czytać skilli i efektów, są leniwi i chcą klasy pokroju warka = auto-attack.

GW2 to chyba jedyne MMORPG, w którym jest balans klas w PvP i wątpię, zeby miało się to zmienić w dodatku :)

Ta jak zwykle placz jest od ludzi ktorrzy arenowe pvp widza tylko na hot-joinach .... A spytasz sie takich jakie skile revenanta sa "OP" skoro tak placza to ci odp ze nie wiedza bo nie maja pojecia jakie skile revenant ma i co ich zabija wiec o czym my rozmawiamy... Przypomina mi sie placz o warrior hundred blade zaraz po wyjsciu gry ... A wystarczylo uzyc tylko stun brake i warior przez 20 sek nie mial dps .. No ale coz ... Zawsze znajda sie wybitne jednostki ktore musz "okazacywac swoja bezradnosc" na forum ... Taki placz bedzie jeszcze dluuugo po dodatku dopoki "zergowi pvpowicze" nie naucza sie skili revenanta... Takze nic dziwnego w tym nie ma .

Witam.
Zamierzam znowu usiąść do GW2. Chce ostro posiedzieć na samym PvP potrenować i dostać się jakoś na ESL. Jednak czytając forum widze płacz na d/d ele. Jestem ciekaw jak wyglądaja teraz postacie na PvP i jak będą wyglądać w dodatku , który zaniedługo wyjdzie.
Nie chodzi mi o to jaką postacią grać tylko pros and cons postaci w HOT. Ponieważ nie chce zacząć grać postacią, która zaraz okaże się failem na ESL by nie znależć teamu.
Jakie są wasze poglądy tych którzy grali na becie lub znają informacje od innych na temat klas. Nie mam zbyt dużo czasu na gre i nawet same levelowanie nowej postaci troche mi zajmie ( mam 1-2h dziennie ).
Aktualnie próbuje każdej klasy jednak na pvp trzeba maksymalnego ogarnięcia postaci. Postacie przy, których czuję się najlepiej to Thief,Necro,Ranger,Mesmer. Lubie postacie z dużym burstem i łatwym zdejmowaniem postaci na PvP ale na wyższej lidze nie oto może chodzić.
Dziekuję za pomoc i pozdrawiam.