PvP

Siemka. Czy ktos moze mi napisac jaka klasa jest najlepsza do pvp? Na globalu i na prywatnych serwerach. Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

NA prywatnych serwerach takich jak Sunwell czy ToD rządzi rogal i drucik feral na wyższych levelach z tego co zauważyłem :)

Global - wszystkie tryby PVP (2v2,3v3,5v5,ratedBG) - staty globalne i te uwzględniające graczy z 1800+ rata:

Oczywiscie trzeba zaznaczyc, ze te pierwsze cztery klasy w tej tabelce do healerzy (moze procz druida, ktory w feralu faktycznie ma potencjal).

a monk który może być healem, dps oraz tankiem (również grywalne w pvp) jest ostatni, preje to i tak sam shadow ;)

Kiedy noobki się nauczą że każda Class jest najlepsza na pvp. Wystrarczy nauczyć się grać...

Teraz ? no raczej nie. Wystarczy ze znerfia pare dobrych rzeczy w klasie i juz jest ch*jowa. Np nerf w 5.3 rogala :)

Ja grałem sporo Hunterem i uważam że jest to skuteczna klasa na PVP. DK to też rzeźnik i stosunkowo łatwy do ogarnięcia. Pamiętam że Shamani dawali mi ostro w kość, coś w tej klasie musi być, niestety nie miałem przyjemności nią grać. BTW tak jak @PanKremator mówi, jak masz dobry set, znasz grę oraz swoją postać to rozłożysz każdego.

Na globalu graj klasą która Ci się podoba, może w aktualnym patchu być słabsza ale w następnym dostać kopa, albo kolejego nerfa haha, niestety tak działa Blizzard ;)

Siemka. Czy ktos moze mi napisac jaka klasa jest najlepsza do pvp? Na globalu i na prywatnych serwerach. Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam