PvP

Witam

Dzis mam zamiar kupic gw2 i w zwiazku z tym pojawia się pytanie otóż która z klas najlepiej sprawuję się na pvp??

Myśle że główną rzeczą jaką sie zajmę w gw będzie pvp więc szukam klasy która dobrze się sprawuje jeżeli chodzi o te klocki, klasy które mam na oku:Elementalista,thief lub necromanta.

Z tego co wiem to nie ma najlepszej klasy, każda jest dobra jeśli umie się nią grać, ale z tej trójki osobiście wybrałbym necro.

Osobiscie, uwarzam że guildwars 2 radzi sobie nie najgorzej z balansem klas, czesto wychodza patche z nerfami tudziez buffami róznych klas. Jedynie do kogo moge sie przyczepic to Engi są ciut OP ale wymagaja nie lada skilla.

Z tej trójki co podałeś, mówiąc o graczach co każdy ma dobry "skill" i zna świetnie możliwości swojej postaci vs inne, najbardziej wyróżniają się ele i necro, thief w tej mecie ma bardzo niskie szanse w teamplayu, jedynie na duelach 1v1 thief potrafi rozłożyć necro - z ele nadal bez szans (pieprzony overheal i ogólnie tarcze ele :/ )Thief błyszczy za to vs nooby, gromi ich niemiłosiernie :P, przez co potem idzie zobaczyć tonę płaczu na oficjalnym forum o thiefie ....Również polecam engi, wymaga jednak największego ogarnięcia klasy.

oj mylisz sie, jak sie wykorzystuje mobilność i uniki thiefa, moze zrobić niezłą sieczke, 0 tp? nie wydaje mi sie, thief sluzy do dezorientowania przeciwnikow, np dajmy na to, 2 przeciwnikow broni punktu, thief ma wtedy wiele mozliwosci, np. poke'owac ich z luku lub dualow, w koncu rzucaaja sie w nim za pogon, jesli 2 go goni to thief ucieka ich poke'ujac a jezeli 1 to da rade go zniszczyc. a sojusznik thiefa ma wtedy mozliwosc zajęcia tamtego pkt. wiem troche to zagmatwane xd

Nie wiem gdzie takowe akcje widujesz na Tournament pvp, ale jednak takie miewasz to pogratulować niskiego poziomu tpvp :D. Jeżeli mówić będziemy o porządnych drużynach jak Team Paradigm, którzy rządzą na tpvp, to takich akcji nie zobaczysz, przez co doświadczysz, że thief nie jest aż taki przydatny.

oj mylisz sie, jak sie wykorzystuje mobilność i uniki thiefa, moze zrobić niezłą sieczke, 0 tp? nie wydaje mi sie, thief sluzy do dezorientowania przeciwnikow, np dajmy na to, 2 przeciwnikow broni punktu, thief ma wtedy wiele mozliwosci, np. poke'owac ich z luku lub dualow, w koncu rzucaaja sie w nim za pogon, jesli 2 go goni to thief ucieka ich poke'ujac a jezeli 1 to da rade go zniszczyc. a sojusznik thiefa ma wtedy mozliwosc zajęcia tamtego pkt. wiem troche to zagmatwane xd

To na prawdę reprezentuja duży poziom ci twoi przeciwnicy^^

Osoba z odrobiną mózgu się tak nie zachowa.

Ja jestem za necrusem!

Oczywiście zależy jak chcesz grać pod miniony (dobry na 1cel), kondycje, power a może tanky.

Osobiście pod PVP gram na kondycje i sprawuje się bardzo dobrze, odkąd dostał dodatkowa kondycje (burning) najlepiej nakłada kondycje przez co potrafi położyć nie jednego gracza.

Przeżywalność ma zdecydowanie większa od thiefa (chyba ze mowa o uciekaniu/ukryciu ;d).

Co do elementalisty aktualnie sienie wypowiem, jest w fazie ogarniania ;d

P.S. PvP itemki nic niekosztująca, traitsy dostajesz wystarczy tylko rozdać więc będziesz mógł spróbować każdą możliwość.

Nie wiem gdzie takowe akcje widujesz na Tournament pvp, ale jednak takie miewasz to pogratulować niskiego poziomu tpvp . Jeżeli mówić będziemy o porządnych drużynach jak Team Paradigm, którzy rządzą na tpvp, to takich akcji nie zobaczysz, przez co doświadczysz, że thief nie jest aż taki przydatny.
moze i niski poziom bo głowny typ gry to u mnie WvW któremu pvp nie dorasta do pięt według mnie.

Mesmerem idzie zdjąć kogoś na dosłownie jeden hit, ale to wymaga wprawy i nieogarnietego przeciwnika.

Ja w pvp jestem za łowcą ostatnio , a to tylko dlatego ze dobrze poprowadzony 1 na 1 dobrze łupie bo muszą cię cały czas gonić a ty non toper nawalasz w nich z krótkiego łuku no i pet, a w grupowych walkach tez nie jest najgorszy bo najczesciej skupiaja sie na tych co klepia ich z bliska, a ty biegasz jak sie da i gdzie sie da i walisz z dystansu, a czasem w sytarczy na przeciwnika z dwa stuny strzelic i juz go nie ma, a nie zapominajmy o skilach petów.

Nekro oczywiście tak jak w pierwszej części potęga sama w sobie ale nie dla każdego ;)

Tu naprawdę w każdej klasie idzie cos znalesc wiec trudno tak okreslic koksa w pvp

Czyli thief i ranger odpada, sporo czytałem o enginerze to prawda że jest taki OP na pvp?

Żadna klasa w tej grze nie jest OP ( moze lekko necro po ostatnim patchu ) . Wybierz klase ktora pasuje ci w gameplayu . Praktycznie co miesiac zmieniaja sie traitsy i balans w grze . Klasy ktore są teraz "op" za miesiac moga byc do bani itd . Graj tym co ci sie podoba

moim zdaniem thief i engi to są kosiarze na pvp

Witam

Dzis mam zamiar kupic gw2 i w zwiazku z tym pojawia się pytanie otóż która z klas najlepiej sprawuję się na pvp??

Myśle że główną rzeczą jaką sie zajmę w gw będzie pvp więc szukam klasy która dobrze się sprawuje jeżeli chodzi o te klocki, klasy które mam na oku:Elementalista,thief lub necromanta.