Witam, proste pytanie: jak wyglada aktualnie pvp w wildstarze? Sa wgl ludzie grajacy pvp? Jak z balansem klas? Czy gear ma wplyw na pvp?
Pvp
Różnie bywa z tym pvp... czasami są te bg a różnie trzeba czekać nawet 1h na 1 bg, A balans klas jest taki sobie ale to nie oznacza że nie daję dużo frajdy (bo dużo daje). W world pvp działa jak w WoWie trzeba sobie załączyć pvp aby się z kimś bić ale rzadko się kogoś spotyka na ON pvp, a szkoda. (za włączone pvp dostajesz Prestige za który kupujesz sobie lepszy gear).
Co do gearu, wystarczy kupić podstawowy gear i jakoś to idzie w między czasie grania pvp powoli się zbiera na lepszy gear.
Różnie bywa z tym pvp... czasami są te bg a różnie trzeba czekać nawet 1h na 1 bg, A balans klas jest taki sobie ale to nie oznacza że nie daję dużo frajdy (bo dużo daje). W world pvp działa jak w WoWie trzeba sobie załączyć pvp aby się z kimś bić ale rzadko się kogoś spotyka na ON pvp, a szkoda. (za włączone pvp dostajesz Prestige za który kupujesz sobie lepszy gear). Co do gearu, wystarczy kupić podstawowy gear i jakoś to idzie w między czasie grania pvp powoli się zbiera na lepszy gear.
Kurcze, troche kiepsko bo chcialem obadac WildStara ale w mmo zawsze mi bardzo na pvp zalezalo, czytam wlasnie na reddicie ze na arenki 2v2 praktycznie nie da sie dostac bo nigdy nie ma chetnych. A jakies arenki/miejsca ustalone przez graczy do duelowania sa obecne? (Np. jak jeszcze w wowa gralem to przed Stormwind zawsze byla grupka ludzi chetnych do 1v1)
Ja z arenami nie mam problemu. Jestem w circlu(chacie), w którym są osoby które grają pvp cały czas i nie mam problemu żeby z nimi grać areny, są też inne grupy, które grają pvp. Wiadomo jak się zapiszesz z kolejki to słabo trzeba zawsze do kogoś napisać a chętni sami się znajdą. W mieście są ludzie chętni do PvP 1vs1.
Ja z arenami nie mam problemu. Jestem w circlu(chacie), w którym są osoby które grają pvp cały czas i nie mam problemu żeby z nimi grać areny, są też inne grupy, które grają pvp. Wiadomo jak się zapiszesz z kolejki to słabo trzeba zawsze do kogoś napisać a chętni sami się znajdą. W mieście są ludzie chętni do PvP 1vs1.
A to sciagam, co mi szkodzi. Generalnie chodzi mi o to zeby miec jakas tam forme pvp w kazdej chwili kiedy najdzie mnie ochota, to czy to bedzie 1v1, 2v2, open world pvp czy battleground juz malo mnie interesuje.
A to sciagam, co mi szkodzi. Generalnie chodzi mi o to zeby miec jakas tam forme pvp w kazdej chwili kiedy najdzie mnie ochota, to czy to bedzie 1v1, 2v2, open world pvp czy battleground juz malo mnie interesuje.
Aktualnie przez ten temat dziś odpaliłem Wildstara (znowu ) i wydaje mi się, że optymalizacja nieco podskoczyła, a jak chcesz z kimś pogadać to na chacie bez problemu znajdziesz kogoś. Już nie czuć tej pustki co kiedyś była (Grałem do 10 lvla na dominion dziś, na exile powinno być więcej ludu)
w sumie ja gram na jabbit dominion mozna skleic ekipe jak chcecie
Na pvp szczególnie na 50 lvlu zawsze kogoś znajdziesz, czy to arenki 2v2, 3v3, 5v5, BG. Do tego dochodzą daily na mapkach, gdzie można odpalać open pvp i tam zaczyna się największa zabawa Exile startują z jednego respa, dominion z drugiego i często możesz spotkać kogoś z odpalonym PvP i bez ostrzeżenia się pobawić
Co do populacji, po stronie Exile gra więcej ludzi, ale po stronie Dominion jest jedyna polska raidująca gildia Pelikany Jeśli macie ochotę dołączyć piszcie do mnie - Avento Prime - lub do któregoś z oficerów:
Moonfighter Pelikan
Myczek Pelikan / Płomyczek Pelikan
Red Flames
Revael Jenkins
Pobralem, odpalilem, pobiegalem i szczerze gra jest ciekawa, ku mojemu zdziwieniu to pustek nie spotkalem, co chwile spotykalem kogos kto sobie biegal i robil questy w poczatkowych lokacjach. A tak to gra wydaje sie byc wowem z innym systemem walki Dlugo sie wbija ten max lvl?
Ja wbijałem długo max lvl ok. 5-6 dni, ale wynikło to z tego, że robiłem wszystkie questy i wszystkie mapy a w tej grze jeśli masz o 3-4 poziomy większy lvl od mobów to za nich expa ni dostajesz
Ale tak to idzie szybko poziom.
P.S
Jeśli dostaniesz za logowanie potke z exp to zostaw ją sobie na ostatnie poziomy
Witam, proste pytanie: jak wyglada aktualnie pvp w wildstarze? Sa wgl ludzie grajacy pvp? Jak z balansem klas? Czy gear ma wplyw na pvp?