Pwe po raz kolejny ładuje w konia

Witam,

jako zwolennik teorii spiskowych i tym razem odkrywam coś ciekawego, a zarazem frustrującego.

Krótko pisząc, PWE po raz kolejny próbuje nam europejczykom dać coś przy najmniejszych staraniach i kosztach.

Jak większość wie, użytkownik (pwe forum) syyiz pomyślał i postanowił otworzyć plik serverlist.ini notatnikiem.

Znajdują się tam dane, które pobiera launcher w czasie łączenia się z serwerem.

Plik ten zawierał dane:

node server normal Midgard woieast1.perfectworld.com 30000|30001|30002|30003 58 1node server normal Olympus woiwest1.perfectworld.com 30000|30001|30002|30003 56 1node server normal Asgard woieu2.fr.perfectworld.eu 30000|30001|30002|30003 61 1node server normal Valhalla woieu1.de.perfectworld.eu 30000|30001|30002|30003 60 1

Idąc tą droga, postanowiłem że i ja mogę odkryć coś fajnego, ponieważ ogólnie PWE ostatnio słynie z tandety.

Pomysł był bardzo prosty, sprawdzić wszystkie te 4 hosty.

Wyniki wcale nie zadziwiły mnie, gdyż można było się spodziewać wszystkiego po tej firmie.

Zestawienie informacji o hostach:

prk.png

Ci którzy postanowili to poczytać, zapewne zauważyli, że wszystkie te hosty mają jedną lokalizację, którym jest Redwood City w Kaliforni.

Teraz najsmutniejsza informacja dla tych którzy jeszcze nie wiedzą gdzie leży owe miasto.

Jest to zachodnie wybrzeże usa, dlatego też możemy spodziewać się lagów w WOI.

Możemy, ale nie musimy:)

Ale nie wiadomo, czy w BoI było to samo, a w BoI lagów nie było :).

Co to za tytuł z tym "ładowaniem w konia" :blink: ?

Co to za tytuł z tym "ładowaniem w konia" ?

Napisał przecież "WOI" tzw War of immortals

Napisał przecież "WOI" tzw War of immortals

Co nie zmienia faktu, że takiego zwroty w języku polskim nie ma i brzmi to co najmniej dziwnie?

Ahahahah ,,ładuje w konia,, ...

No to ładnie, niby jest serwer europejski, a lokalizacja w Ameryce :D Już lepiej jakby postawili serwer gdzieś w Rumunii, byłoby bliżej.

homer-doh.jpg

stary i co z tego chodzi o jezyk to ze host jest w stanach kogo to wali w pwi mam ping 130 na usa servach to nie FPS tylko mmorpg nie musisz miec 20 pingu zeby ownic ani 60+ fps

2@UP ukradliby -.-

Ja myśle, że nie będzie lagów. Tak poprostu nie będzie :D

@UP

przydkładem Twoich twierdzen jest LoL. Na NA ma sie ping po 200 i ja mam 21 FPS i jakoś mi idzie. Nawet bardzo mi idzie. Przy ok 300-500 jest już cięzko.

no lol to action based wiec tam raczej fps i ping gra role ale nie w mmo bo zeby bic moba czy bossa czy nawet w pvp 100-300 pingu nie gra roli

Bez przesady, moim zdaniem będzie to samo co w BoI, czyli komfortowa gra :).

Sorry za dbpost, ale musiałem.

Wszystkie serwery BoI też mają hosta w Redwood City, a więc szanujzielen - epic fail.

@Down

I'm sorry Zen Master!

warn_ico.png
DP. Masz już 10 warnów, czyli ban na 24h. - Cree

nie musiales.... edit button is still THERE!

Witam,

jako zwolennik teorii spiskowych i tym razem odkrywam coś ciekawego, a zarazem frustrującego.

Krótko pisząc, PWE po raz kolejny próbuje nam europejczykom dać coś przy najmniejszych staraniach i kosztach.

Jak większość wie, użytkownik (pwe forum) syyiz pomyślał i postanowił otworzyć plik serverlist.ini notatnikiem.

Znajdują się tam dane, które pobiera launcher w czasie łączenia się z serwerem.

Plik ten zawierał dane:

node server normal Midgard woieast1.perfectworld.com 30000|30001|30002|30003 58 1node server normal Olympus woiwest1.perfectworld.com 30000|30001|30002|30003 56 1node server normal Asgard woieu2.fr.perfectworld.eu 30000|30001|30002|30003 61 1node server normal Valhalla woieu1.de.perfectworld.eu 30000|30001|30002|30003 60 1

Idąc tą droga, postanowiłem że i ja mogę odkryć coś fajnego, ponieważ ogólnie PWE ostatnio słynie z tandety.

Pomysł był bardzo prosty, sprawdzić wszystkie te 4 hosty.

Wyniki wcale nie zadziwiły mnie, gdyż można było się spodziewać wszystkiego po tej firmie.

Zestawienie informacji o hostach:

prk.png

Ci którzy postanowili to poczytać, zapewne zauważyli, że wszystkie te hosty mają jedną lokalizację, którym jest Redwood City w Kaliforni.

Teraz najsmutniejsza informacja dla tych którzy jeszcze nie wiedzą gdzie leży owe miasto.

Jest to zachodnie wybrzeże usa, dlatego też możemy spodziewać się lagów w WOI.