PWE vs GF - większa ludność

2mb to chyba w Polsce tylko na wsiach mają albo daleko od dużych miast.Odpuść sobie PWE chyba że chcesz grać w "turówkę" gdzie przeciwnik ma 3 punkty akcji a ty jeden

Ja mam 4MB, i co gorszy jestem ?. A tak serio, to niech ktoś wyczyści, ten spam. Czy na sali jest jakiś admin ? xD. A co do tematu, to lagi mogą się pojawiać, z kilku powodów. Za słaba grafa, za słaby procesor i takie tam. Wiadomo jak jest obciążony server, lagi będą. Tego się nie uniknie.

Komputer aż tak słaby nie mam, najnowsze produkcje (jeszcze) pociąga =). Czyli rozumiem, że z tego, co napisaliście (oprócz hejtu i wyzwisk) bardziej opłaci mi się grać (pod względem sprzętu) na wersji od GF.

tak ^^ ale sprwadz najlepiej obie wersje i sam zobaczysz roznice tak bedzie chyba najlepiej

BTW kto am net 500/kbs... ?

a porownalem lacze kolegow do mojego i oni z mniejszych mist maja po 4-8 mb i maja ten sam ping co ja z 100...

Na PWE, też się da. Tylko problem z eventami, to wszystko :), jak będziesz chciał w grze zdobyć mounta, ale se nie wybrażam "Jeźdzców", w tej grze. Jak kolega wyżej sprawdź, sobie sam najlepiej. Jednak bliżej ci do EU :).

W naszych czasach żeby znaleźć neta gorszego niż 1-2Mb/s trzeba naprawdę bardzo uważnie szukać. W miejscach publicznych chyba tylko coś takiego znajdziemy (miejsca z ogólnodostępnym Wi-Fi). A powyżej 2Mb/s - o ile nie zaśmiecisz łącza - ping nie powinien się zmieniać (to zależy też od gry, ale jeszcze nie spotkałem się z tym żeby jakaś wymagała więcej niż 1Mb/s łącza - może słabo szukałem). RaiderZ chyba też taką grą nie jest, więc ping jest mniej więcej taki sam i różnić się będzie głównie w zależności od lokalizacji*. Dlatego też przy serwerach EU średnia prędkość będzie wynosić około 40ms, a przy NA - od 130 (na wschodzie kontynentu) do nawet 200 (na zachodzie). Możesz mieć neta nawet 200Mb/s, a i tak lepiej działać nie będzie (ograniczenia fizyczne). Dość powiedziałem, czy jeszcze chcecie drążyć temat pingu?

* - jest jeszcze mnóstwo innych czynników, jak np. jakość połączenia Wi-Fi w mieszkaniu jeśli nie mamy bezpośredniego dostępu do neta czy pogody w przypadku radiówek czy też innych takich, ale osoba z moich okolic nie powinna mieć pingu 70+ jeśli mój krąży w granicach 35.

I jeszcze jedna prośba... nie mylmy ani jednostek (B i b to nie to samo), ani przedrostków (M i m), bo jak później czyta się że ktoś ma neta prędkości 4 milibitów na sekundę (nie chcę nawet wiedzieć ile pobierałbym jakąś mp3-kę) albo 15MB/s (czyli około 120 megabitów - czaad) to człowiek trochę się uśmiecha pod nosem (takie małe zboczenie "zawodowe") :)

Zamiast się kłócić tam, to mogliście tak jak wyżej posta ładnie napisać :D.

Zapraszam wszystkich na Gre na Serwie Diago od PWE

Dodawac : xNieMaLipy 35 lvl guard

Na PWE Chimerze jest gildia AncientS i w niej byłem, polaczków wolnobiegowych (z PL w nicku) było mało albo nie ujawniali się spamowaniem po polsku na globalnym czacie tak jak robią to na EU i wszyscy ich blokują.Ciężki wybór, ja przeszedłem z PWE na EU tylko dlatego żeby sprawdzić jak się gra z niskim pingiem i naszymi strefami czasowymi. Chyba tutaj zostanę bo gra się znacznie "płynniej" a to dla mnie priorytet ale w razie czego wbicie max levela to żadne wyzwanie i można zrobić postać tu i tam.Temat jest o ludność, a ta na pewno jest większa na EU ponieważ jest tylko jeden server ENG a nie 4 jak na PWE, gra ruszyła ponad tydzień temu a na początkowych lokacjach wersji EU jest pełno ludzi.

Tez jestem w klanie AncientS i wsumie jest fajnie,miło sie gra :)

^^ Bo u nas miło się gra, Obcokrajowców parę(nawet na ts3 są) A do tego większość dorosła lub w wieku 16-18 i jest ogarnięta. O pomoc od nich strasznie łatwo(szczególnie od 2 dni ode mnie strasznie bo nie mam co robić bo tylko instancję robię i do eq zarabiam lepszego, tak jak większość bo epic mount eda robi swoje)

Zdecydowane większy poziom na PWE. Może to dlatego , że na EU strasznie dużo polaczków.

PS. Wam też nie chcę połączyć z grą?

Na EU dziś w ogóle są jakieś dziwne lagi.

Tak nam też nie chce, niektórzy mogą na pewno bo kumpel gra :D

Oke, ściągnąłem Raiderz Europe i teraz kolejne pytanie - na jakim serwerze grać? :D

Angielskim, dopisek chyba jest EN w nawiasie czy jakoś tak ^^ - To ten pierwszy, mój nick jak coś Mitsushi

Nie wiem, na jakim serverze, bo ja jako jedyny nie rzuciłem się na RaideZ'a xD.

Okej, gram na serwerze EN, mój nick to Sithil :D. temat do zamknięcia

Zamierzam zacząć grę w Raiderz i zadam (może banalne) pytanie - gdzie bardziej "opłaca" się grać? Chodzi mi o mniejszą ilość bugów, większość ilość rodaków, przewaga IS itp.