Pytan kilka

Ja myślę, że temat został wyczerpany bo teraz championy są rzucane z kapelusza.

Z suporta kupilem sobie Lux calkiem fajnie mi sie nim gra . Jak spisuje sie (z ciekawosci pytam) na 30 lvl na rankedach ?

Bardzo ładnie jakby nie było podczas każdego teamfightu masz ulti dodatkowo fajne CC tarcza i bardzo ładny DMG aczkolwiek jak walczysz na midzie przeciwko assasynom (fizz,talon, akali etc...) możesz mieć przerąbane bo wtedy ci twój zasięg aż tak nie pomoże (każde z nich ma ładny gapcloser) aczkolwiek jeśli dobrze wyczujesz moment to dasz radę uciec z pomocą Q.

Ja bym powiedział, lux jest średnia. Zwłaszcza te druga część potwierdza - jak myślisz o rankedzie na midle to ziggs, jego dmg powala. A ciekawszą postacią zarówno trudniejszą jest Oriana.

lux to nie tylko support, a także mid lane. Przyznam, że w grach rankingowych potrafi wygrywać gry. Bardzo mocny pick i dalekie zasięgi + ten ult. Na combo powinieneś zdjąć każdego :D

a co do Topa to niech spróbuje Jaxem,tryndą takie jak dla mnie łatwiejsze postacie, a Rene, shyvana już trochę zaciężkie. Nieuważnie zagrając shy na early można przegrać całą linię. Rene to rene ale mi się spodobał chyba po 10 normalach :D Dość ciężka postać i trzeba combinować. a Rumble... xD Nie widziałem rumbla z kilka miesięcy, rzadka postać i podobno jedna z najcięższych do ogarnięcia, więc jak na razie odradzam.

Adc- Lucian,twitch,Draven(Very hard).

Supp- Nami,Tresh,Leona

Mid-Ziggs,Cassiopeia(Very Hard),Orianna(Średnio-Trudna)

Jungle-Hecarim,Udyr,Khazix

Top-Riven(Hard),Renecton,Shyvana

Moje top 3 na każdej linii

Spytam jeszcze OPa, ale też bym się przychylał do zamknięcia - raz, że temat do takich rozmów już jest, dwa - niektórzy (patrz: @up) nie czytają nawet tematu i podają Cassio czy Dravena jako postaci dla początkującego.

Dla newbie polecam newibe chempy. Czyli ? 450.

Na topa- Garen/jax (pasywka op)

Na mida- Ryze ( stun, mały cd, duuużżoo manyi hp)

Na bota- adc ashe (slow)

Na support- Tutaj nie dasz rady grać supportem musisz chronić swoimi pośladami swojego adc, z czym wielu nowych nie może się pogodzić więc polecam ci grać także postacią adc ale z leciutkim deffem

Dla newbie polecam newibe chempy. Czyli ? 450.Na topa- Garen/jax (pasywka op)Na mida- Ryze ( stun, mały cd, duuużżoo manyi hp)Na bota- adc ashe (slow)Na support- Tutaj nie dasz rady grać supportem musisz chronić swoimi pośladami swojego adc, z czym wielu nowych nie może się pogodzić więc polecam ci grać także postacią adc ale z leciutkim deffem

Serio, Ryze ma stuna? Gram w lola od kilku lat i chyba nigdy Ryze nie stunował *.*

Swoją drogą polecam na początek; na top- jax - wytrzymały, z ładnym cc i escape

mid- lux - slow, unieruchomienie + ult, którym przyjemnie się dobija przeciwników.

jungle- nunu - łatwa jungle, z summoner spellem podwójny smite, nadaje się również na supporta, dla vaynee, ww - szybka i łatwa jungla, przyjemny ult do gankowania.

adc- ashe - stun, slow, ogólnie przeciętny adc, ezreal- ładny escape, ult do szybkiego czyszczenia linii i dobijania przeciwników.

Uwierz, że to co wymieniłem nada się w 100% na początek.

Spytam jeszcze OPa, ale też bym się przychylał do zamknięcia - raz, że temat do takich rozmów już jest, dwa - niektórzy (patrz: @up) nie czytają nawet tematu i podają Cassio czy Dravena jako postaci dla początkującego.

n4zArh to nie tak że nie przeczytałem po prostu gracz tak czy siak będzie musiał się pomęczyć(nauczyć gry) wiec jestem zdania żeby zaczą się już uczyć od tych lepszów championów.Po za tym dodałem info obok tych 2 postaci ze są one trudne ;). Pozdrawiam

Czesc gram zaczynam gre mam 10 lvl kupilem Nanusa i Warwicka bardzo dobrze gra mi sie tymi postaciami . Jakie postacie w miare tanie polecacie aby grac na kazdej lini i wytrenowac sie w nich zanim dobije 30 lvl . Z gory dzieki za odpowiedz .