Czesc gram zaczynam gre mam 10 lvl kupilem Nanusa i Warwicka bardzo dobrze gra mi sie tymi postaciami . Jakie postacie w miare tanie polecacie aby grac na kazdej lini i wytrenowac sie w nich zanim dobije 30 lvl . Z gory dzieki za odpowiedz .
Pytan kilka
To zależy w co celujesz. Jaka linia przede wszystkim ci się podoba? Jaki typ postaci? Wolisz postać z maną, czy bez, czy z energią, etc etc.
Moja rada, graj wszystkimi w rotacji, zobacz czym ci się dobrze gra, kup i ciesz się grą Jak jedna postać się znudzi to tak samo z kolejną
Zagraj Garenem jako tank/offtank, Ashe/Sivir jako adc (strzelec, marksman), Ryze/Annie jako mag oraz Teemo. Według mnie te postacie są najlepsze dla początkujących graczy... no i w dodatku tanie. Gdybyś chciał porwać się na droższe postacie to polecam Dariusa
Na tym lvlu nie przywiązuj się do lini (sam mówiłem bd grać jako jungle) - jednak wybrałem drogę adc oraz supporta.
Wykup sobie postacie za 450 ip (tryndamere, jax, malphite to podstawa).
Dzieki wielkie juz mam rozeznanie .
Mogą Ci się spodobać Jax i Tryndamere - obaj mają dość duże obrażenia i przeżywalność, zaś jeśli chodzi o postaci z podobną do Nasusa mechaniką wzmacniania bohatera poprzez zabijanie potworków spróbuj Veigara i Siona (ten ostatni budowany pod AD potrafi sam bezproblemowo wygrać grę na niskich poziomach i w bronze/silver).
Ja poradzę ci coś prostego - sprawdzaj czampów z rotacji. Zagraj na coopie każdym co najmniej raz. Dzięki temu po pierwsze dowiesz się mniej więcej jakie ten champion ma skille, po drugie - odkryjesz co na chwilę obecną pasuje ci najbardziej. Ludzie mogą ci doradzać champów w stylu Renektona (jutrzejsza rotacja) który jest obecnie bardzo silny (właściwie to silny jest od początku sezonu 3, a i wcześniej dawał sobie radę), ale z powodu kontroli furii ten champ może bardzo szybko okazać się czymś nie do przeskoczenia dla początkującego. W razie czego odsyłam do tematu z dyskusją na temat champów lub ich zakupu - są dwa przypięte i można tam zebrać sporo informacji od ludzi.
I nie sugeruj się tym, że "ooo, super mi poszło na botach, kupuję w ciemno". Z tego powodu drugim kupionym przeze mnie champem ever była Vayne (jeszcze przed pierwszym nerfem, z 4x bonusem na pasywce) - na botach robiłem co chciałem. Nie potrafię nią grać po dziś dzień coop powinien pokazać ci tylko mechaniki tej postaci, albo raczej - ich podstawy. Normale za to mogą pokazać ci prawdę o tym, jak mocny jest dany champion jeśli robi się to co trzeba.
Ja vayne kupiłem z pewną świadomością jednak sam jej nie kontroluje na 100%. Kupowanie w ciemo championów nie ma sensu.
Prawda, nie warto kupować w ciemno champów.
Ja nigdy nie grając Vladimirem kupiłem go w ciemno, od tego 15 lvla do teraz zagrałem może nim kilka razy xD
Pograj wszystkim w rotacji i co Ci się spodoba, ja z reguły grałem tylko rotacją i jak coś na prawdę mi się spodobało to kupowałem tą postać. Kupowanie w ciemno jest bez sensu bo np. taki bohater Ci się potem w grze nie spodoba jak mój Vladimir.
Mogę Ci trochę potłumaczyć jeśli chcesz.
Dodaj mnie wgrze mam nick Darkyy na serwerze EUNE, z miłą chęcią odpowiem na Twoje pytania
Pzdr Darkyy ^^
Jezu, w ciemno nigdy nie powinno się żadnego champa brać. Co ci po Blitzcranku, jeśli nie będziesz umiał złapać nic poza minionami? Mam wrażenie że źle zrozumieliście moje słowa - po samym coopie człowiek zbyt mało wie o postaci by ją kupić.
Mhm.... No do 30 lvl'a może sobie testować z rotacji, w tym czasie kupić tanie postacie i wdrażać się w grę.
Sorry ale ja na przykład na obecną chwilę kupuję każdą nową postać w ciemno ale to tylko dlatego że nie mam już co robić z ip wszystkie postacie i 10 stron run. A wracając do tematu to poradziłbym ci żebyś kupił sobie chociaż po jednej postaci na każdą role taki przykładowy zestaw:
top:Garen/Mundo/Jax
mid:Annie/Kayle/Ryze
jungle:Yi/Warwick/Amumu
adc:Ashe/Sivir/Tristana
support:Soraka/Janna/Morgana
Niektóre z wymienionych przeze-mnie postaci mają możliwość bycia przydatnymi również w innej roli na przykład Annie i Kayle mogą być też świetnymi supportami, Warwick i Ryze sprawdzają się też na topie.
Ja mam wszystkie tanie postacie i bynajmniej zostało 4 do wykupienia za 1350, ale myślę, że to co mu się spodoba z rotacji to jak chce niech to se kupuję. Jak np spodoba mu się caitlyn i lubi ją grać i np stara się tylko ją grać na rotacji to niech se ją kupi.
I radze też chomikować IP na runy które kupuję się po 20lvlu i bynajmniej nikt o nich nie wspomniał.
na 2 strone na runy trzeba bd gdzieś około wydać z 30k Ip aby zbudować je fajnie. Ale też zależy jakimi postaciami grasz. Ja na razię czatuje na promocje na double stronę na runy aby mieć ich 4 i mieć już więcej możliwości.
Pozdro
Iean nie zapominaj o try też przydatny na topa (potrafi ściąć wszystko i wszystkich) - sam uważałem go za kupę jednak teraz go szanuje nawet niż jax'a. Jeszcze bym dał malphite - a jungla na low lvl nie jest dobrym pomysłem z braku masterek, nie mówiąc o runach.
Sorry ale ja na przykład na obecną chwilę kupuję każdą nową postać w ciemno ale to tylko dlatego że nie mam już co robić z ip wszystkie postacie i 10 stron run. A wracając do tematu to poradziłbym ci żebyś kupił sobie chociaż po jednej postaci na każdą role taki przykładowy zestaw:top:Garen/Mundo/Jaxmid:Annie/Kayle/Ryzejungle:Yi/Warwick/Amumuadc:Ashe/Sivir/Tristanasupport:Soraka/Janna/MorganaNiektóre z wymienionych przeze-mnie postaci mają możliwość bycia przydatnymi również w innej roli na przykład Annie i Kayle mogą być też świetnymi supportami, Warwick i Ryze sprawdzają się też na topie.
Dzieki wielkie wszystkim za porady . Szczegolnie chodzilo mi o cos takiego jak Iean napisal .
Cieszę się że pomogłem
@DeimonD wiesz z tych 3 wymienionych przeze-mnie junglerów tylko Amumu nie da sobie rady bez run i masterek za to Warwick i Yi powinni ogarnąć (może i wolniej niż zazwyczaj ale jednak ).
Z suporta kupilem sobie Lux calkiem fajnie mi sie nim gra . Jak spisuje sie (z ciekawosci pytam) na 30 lvl na rankedach ?
Odradzam Mundo na top. Nie jest już to ani bezpieczny, ani mocny pick - zbyt łatwo oberwać w early.
Poza tym gorąco namawiam do przeniesienia się na temat przeznaczony do rozmów o champach.
Rene,shyvana rumble to op picki na topa