Pytania co so WoW'a

Witam. Otóż chcę zacząć grę w WoW'a bo wszystkie MMO/RPG w jakie grałem już mnie znudziły. Mam pare pytań. Ale najpierw napisze że wybrałem na początek priva Molten ( to chyba jakiś łatwy bo o to mi chodzi )

Pytania:

1. Początkujący gracz ale zarazem doświadczony w MMORPG będzie miał spory problem z ogarnięciem gry? ( w sensie jakieś upgrade etc.)

2. Czy można zrobić tak zwane "Pro" konto grając solo? ( Priv ).

3. Czy jest w tej grze "ulepszanie itemów" i na czym to polewa w sensie np. od +1 do +5 100% ulepszenia potem może spalić ale jest coś co nas przed tym uchroni ble ble ble...

4. Zamierzam grać Hunterem. Polecacie tą Klase?.

5. Czy jest tu tak jak np w Dragon Nest, że jak chces zmieć jakieś "Legendarne" Eq typu broń itp. Musisz iść na dunga z ekipą bo inaczej nie ma takiej opcji? ( oczywiście ciągle chodzi mi o priva ).

Wybrałem priva bo najpierw chce się ogarnoć w tym żeby na globalu nie zepsuć postaci od początku ^^.

Oczywiście Lajkuje wszystkie odpowiedzi, Jak ktoś będzie tak dobry i ogarnie wszystkie odp na moje pytania i nie będzie to głupota daje Limit ^^.

1. To zależy, na początku chyba z każdym MMO ciężko się oswoić, jednak myślę że to nie jest żadna bariera. Nikt pro się nie urodził :)

2. Jeżeli masz na myśli "pro" konto pod względem itemków, to niestety nie. Aby ubrać się PvP potrzebujesz minimum 1 osoby aby grać arenki 2v2, PvE zaś to raidy 10 osobowe i 25 osobowe, więc gildia jest wskazana.

3. Nie ma ulepszania z cyklu +1 +2, jest za to system gemów. W dany item możemy wsadzić gem, wedle naszego widzimisię. No i oczywiście system soulbound - nie możesz sprzedawać epickich itemów. Moim zdaniem rozwiązanie idealne - aby się ubrać trzeba grać, nie wydawać kasę.

4. Hunter świetna klasa do lvlowania, myślę że na start powinno być gud

5. Jeżeli chcesz mieć porządne ubranie to tylko raidy o których wspomniałem w pkt 2

Co do priva - nie graj na moltenie. Zdecydowanie lepszym wyborem będzie Sunwell

Mam nadzieję że pomogłem :)

Mam dla Ciebie jedną radę:

Jeśli nie chcesz zrazić się do WoWa, to NIE ZACZYNAJ GRY NA PRIVIE. Już lepiej pobawić się trialem i ogarnąć co i jak.

Dlaczego molten miałby być taki zły? gram na moltenie kawał czasu i uważam, że jest najlepszym dostępnym do tej pory serwerem, a na privach gram od początku TBC. Po mojej przygodzie z sunwellem śmiem twierdzić, że jest to zwykła amatorszczyzna. WOTLK na moltenie jest na takim poziomie, że mało jaki serwer mógłby nawet marzyć o tak dopracowanym contencie. Cata dostał chwilę temu update na 4.3.4, więc nie jest perfekcyjnie, ale za to kilkudniowe uptime i zerowe lagi. W sumie to nie pamiętam kiedy miałem więcej niż 50ms.

Do tego przemawia duża ilość graczy, bg całymi dniami i brak problemów ze znalezieniem raidów nawet ogarniętych pugów.

Problem z moltenem pojawia się, gdy ktoś gra pół roku i ma takiego węża w kieszeni, że nie wyda nawet tych 30 złotych, żeby NIGDY nie stać w kolejce

@Gothur

E tam. Na trialu tak naprawdę nawet nie powącha WoWa, lepiej zacząć od priva, sprawdzić czy się podoba itp itd... Bo to raz był motyw że całe gildie przechodziły z priva na globala?

@Norskee

Jeżeli jest nowy to zdecydowanie lepiej mu będzie mu zacząć na polskim servie. Zresztą, kupno instant 80 lvla? Nie wiem jak teraz, ale pamiętam jak można było kupić sobie sety za real kasę. No sorry. Grałem trochę na moltenie, nie wiem, moja opinia o tym servie jest średnia, jednak co jak co i tego nie neguje - wotlka mają ogarniętego prawie że do perfekcji.

Jednak gra na privie może zniechęcić bugami i brakiem wielu funkcji, które teraz są w WoWie. Trial nigdy nie zaszkodzi, chyba, że ktoś ma wolnego neta i nie ma siły ściągać...

Osobiście wolał bym właśnie zacząć na privie z jakimiś dużymi ratami, niby tam na moltenie jest coś x12/x20 a nes sunwel czy jakos tak jest x1. Myślałem nad tym żeby podszkolić się na czymś łatwiejszym bo wtedy "niby" idzie szybciej wszystko ogarnoć , a potem przejść na coś normalnego. Dzięki za odpowiedzi, każdy ma like i pan z 1 posta limit :).

@GothurE tam. Na trialu tak naprawdę nawet nie powącha WoWa, lepiej zacząć od priva, sprawdzić czy się podoba itp itd... Bo to raz był motyw że całe gildie przechodziły z priva na globala?@NorskeeJeżeli jest nowy to zdecydowanie lepiej mu będzie mu zacząć na polskim servie. Zresztą, kupno instant 80 lvla? Nie wiem jak teraz, ale pamiętam jak można było kupić sobie sety za real kasę. No sorry. Grałem trochę na moltenie, nie wiem, moja opinia o tym servie jest średnia, jednak co jak co i tego nie neguje - wotlka mają ogarniętego prawie że do perfekcji.

zazwyczaj jeśli na czymś się nie znam, to się nie wypowiadam, Tobie też to radzę. Dotacji nie trzeba robić od razu, jak ktoś gra w takich godzinach, że wchodzi bez kolejek, albo kolejki mu nie przeszkadzają, to nie ma problemu i nie musi wydawać 32 zł na czasem kilka lat gry. Za samą dotację 80lvl się nie dostaje, można to kupić za punty za dotację(są jeszcze vote pointy za głosowania na mounty, transfery postaci zmiany ras itp.)

Sety za real kasę można kupić, ale co z tego? jedni dojdą do tego "legalnie", a bogate dziecko chlapnie sobie dotację, dostanie ten item bez zabawy i doświadczenia i w wyniku i tak gra jak ostatnia lama i przegrywa z wszystkimi po kolei. Jestem typowym graczem PVP. Młucę bg i areny bez przerwy i przez cały czas mojej gry nigdy nie pomyślałem, że ktoś jest donatorem. Tego po prostu nie czuć, ani nie widać, a moc serwerów, jakie używa molten widać na pierwszy rzut oka. 4500 osób na serwerze ping 46ms, opóźnienia kompletnie niezauważalne. Chyba nie muszę mówić jak dobrze gra się pvp w takiej sytuacji? Ping skacze raz na jakiś czas do tych 150ms, kiedy muszą włączyć system anty DDOS, bo co jakiś ktoś zazdrosny stara się wysadzić serwer

Po wrzuceniu 4.3.4 trochę questów wysiadło, ale zapewne 3/4 z nich będzie naprawione w najbliższym czasie, bo na 4.0.6 chodziły jak złoto, więc to zapewne kwestia drobnych poprawek.

Molten, to też nie są jakieś skąpe śmiecie. Teraz co kilka miesięcy prowadzone są turnieje pvp dla kazdego serwera, lub dla wszystkich razem. Pod koniec maja pula nagród to przeszło 8300$. Polskich gildii jest od groma. Animos Lapsis na Sargerasie(x20) w byle jaki dzień nie mając żadnych planów na cokolwiek ~~30 osób online. Nie wspominając o tym, że nie ma tutaj tępych gimbusów, tylko normalni gracze,z którymi normalnie można się dogadać.

Kupującymi itemy za punkty dotacji nie ma co się przejmować, bo jest ich bardzo mało, a do tego w ogóle się nie wyróżniają, a zazwyczaj o to czepiają się gracze i na podstawie tego oceniają serwer nie mając praktycznego wglądu w sprawie, ale cóż, który inny serwer może poszczycić się łącznie 24 000 graczy online w tym samym momencie na kilku realmach? Ktoś musi to utrzymywać, to nie Andeeria, gdzie robaczek(admin) uparcie sam opłacał serwer.

witam, gra ktoś na sargeras'ie może i ma ochote zrobic sobie jakiegos alta ? bo chciałbym pograć na moltenie ale nie mam heirloomów i tak średnio to idzie i wiadomo nudno samemu, jak ktoś byłby chętny to pisać priv

WoW w tej chwili jest tak mocno uproszczony, że nie powinieneś mieć jakichkolwiek problemów z grą na globalu. Nie zaczynaj na privach! Najlepiej założ sobie trial i zobacz czy WoW Ci się podoba. WoW na Globcu kosztuje 30 zł -_-. Czy to tak dużo?

WoW w tej chwili jest tak mocno uproszczony, że nie powinieneś mieć jakichkolwiek problemów z grą na globalu. Nie zaczynaj na privach! Najlepiej założ sobie trial i zobacz czy WoW Ci się podoba. WoW na Globcu kosztuje 30 zł . Czy to tak dużo?

RAF jest dość...niebezpieczny, bo nie legalny. Na dłuższą metę to możen ie wypalić. Moim zdaniem granie na privie się opłaci. Teraz na przykład na sunwellu z 10 questów nie działa tak jak powinno? Reszta działa w 100% i cały czas pracują, a liczpa graczy siega do 3k+

Jeżeli chcesz pograć w Wowa na priv a potem przerzucić się na globca to nie graj na prywatnym serwerze wotlk, najlepiej zagrać od razu na Cata, który jest bardzo uproszczony, jest namiastką pandarii a klasy posiadają o połowe mniej talentów niż wotlk, system profesji jest przyjemniejszy - do tego polecam molten-wow.com. Najlepiej rate x1, lub x3. Na zbyt wysokim rate nie ogarniesz odpowiedniego zmieniania lokacji odpowiednich na Twoje questy i ciągłej zmiany EQ. Sam leveling w WoW jest mega przyjemny i nie radzę go sobie psuć :)

Nie polecacie moltena tylko jakiegoś "Bugwella"? ;O Molten jest bardzo dobrym serwerem, na bieżąco są wprowadzane nowe fixy, gra bardzo dużo polaków więc o gildię jest nie trudno... 3000 ludzi na serwerze to normalka więc o jakiekolwiek raidy nie bedzie problemu ze znalezieniem ekipy. Serwer Sunwell o którym wcześnie wspomnieli ma masę bugów co jest wręcz wnerwiające, stąd ta nazwa "BUGWELL". Molten będzie dla ciebie jak najbardziej idealnym wyborem.

Gra na privie zniechęci cię a różnica między jednym a drugim jest ogromna sam na privie zaczynałem.

1. Myślę ,że teraz wow jest łatwy do ogarnięcia.

2. Da się zrobić pro konto spokojnie ale na większe przygody trzeba gidlie np (battlegroundy 10 osobowe rankingowe) rajdy (10 os. 25 os.) a w pvp można grać areny 2vs2 / 3vs3 /5vs5

3. Można ulepszać itemy ale nie da się tego zepsuć. Z profesji możesz robić różne (łatki ?) na armory które dodadzą np. attack power /crita etc.

4. Hunter najłatwiejsza klasa szczególnie na początek super.

5. Legendarne przedmioty istnieją , możesz robić stare przedmioty na lvl np. 60 (teraz jest max 90) ,których użyteczność będzie zerowa ale można poszpanować :) albo robić legendarne itemy na dany level. co jest pewnym wyzwaniem.

Warto w wowa grać !

Mam dla Ciebie jedną radę:Jeśli nie chcesz zrazić się do WoWa, to NIE ZACZYNAJ GRY NA PRIVIE. Już lepiej pobawić się trialem i ogarnąć co i jak.
zgadzam się na 100 % :) sam gram na globie, pozdrawiam

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Witam. Otóż chcę zacząć grę w WoW'a bo wszystkie MMO/RPG w jakie grałem już mnie znudziły. Mam pare pytań. Ale najpierw napisze że wybrałem na początek priva Molten ( to chyba jakiś łatwy bo o to mi chodzi )

Pytania:

1. Początkujący gracz ale zarazem doświadczony w MMORPG będzie miał spory problem z ogarnięciem gry? ( w sensie jakieś upgrade etc.)

2. Czy można zrobić tak zwane "Pro" konto grając solo? ( Priv ).

3. Czy jest w tej grze "ulepszanie itemów" i na czym to polewa w sensie np. od +1 do +5 100% ulepszenia potem może spalić ale jest coś co nas przed tym uchroni ble ble ble...

4. Zamierzam grać Hunterem. Polecacie tą Klase?.

5. Czy jest tu tak jak np w Dragon Nest, że jak chces zmieć jakieś "Legendarne" Eq typu broń itp. Musisz iść na dunga z ekipą bo inaczej nie ma takiej opcji? ( oczywiście ciągle chodzi mi o priva ).

Wybrałem priva bo najpierw chce się ogarnoć w tym żeby na globalu nie zepsuć postaci od początku ^^.

Oczywiście Lajkuje wszystkie odpowiedzi, Jak ktoś będzie tak dobry i ogarnie wszystkie odp na moje pytania i nie będzie to głupota daje Limit ^^.