@GothurE tam. Na trialu tak naprawdę nawet nie powącha WoWa, lepiej zacząć od priva, sprawdzić czy się podoba itp itd... Bo to raz był motyw że całe gildie przechodziły z priva na globala?@NorskeeJeżeli jest nowy to zdecydowanie lepiej mu będzie mu zacząć na polskim servie. Zresztą, kupno instant 80 lvla? Nie wiem jak teraz, ale pamiętam jak można było kupić sobie sety za real kasę. No sorry. Grałem trochę na moltenie, nie wiem, moja opinia o tym servie jest średnia, jednak co jak co i tego nie neguje - wotlka mają ogarniętego prawie że do perfekcji.
zazwyczaj jeśli na czymś się nie znam, to się nie wypowiadam, Tobie też to radzę. Dotacji nie trzeba robić od razu, jak ktoś gra w takich godzinach, że wchodzi bez kolejek, albo kolejki mu nie przeszkadzają, to nie ma problemu i nie musi wydawać 32 zł na czasem kilka lat gry. Za samą dotację 80lvl się nie dostaje, można to kupić za punty za dotację(są jeszcze vote pointy za głosowania na mounty, transfery postaci zmiany ras itp.)
Sety za real kasę można kupić, ale co z tego? jedni dojdą do tego "legalnie", a bogate dziecko chlapnie sobie dotację, dostanie ten item bez zabawy i doświadczenia i w wyniku i tak gra jak ostatnia lama i przegrywa z wszystkimi po kolei. Jestem typowym graczem PVP. Młucę bg i areny bez przerwy i przez cały czas mojej gry nigdy nie pomyślałem, że ktoś jest donatorem. Tego po prostu nie czuć, ani nie widać, a moc serwerów, jakie używa molten widać na pierwszy rzut oka. 4500 osób na serwerze ping 46ms, opóźnienia kompletnie niezauważalne. Chyba nie muszę mówić jak dobrze gra się pvp w takiej sytuacji? Ping skacze raz na jakiś czas do tych 150ms, kiedy muszą włączyć system anty DDOS, bo co jakiś ktoś zazdrosny stara się wysadzić serwer
Po wrzuceniu 4.3.4 trochę questów wysiadło, ale zapewne 3/4 z nich będzie naprawione w najbliższym czasie, bo na 4.0.6 chodziły jak złoto, więc to zapewne kwestia drobnych poprawek.
Molten, to też nie są jakieś skąpe śmiecie. Teraz co kilka miesięcy prowadzone są turnieje pvp dla kazdego serwera, lub dla wszystkich razem. Pod koniec maja pula nagród to przeszło 8300$. Polskich gildii jest od groma. Animos Lapsis na Sargerasie(x20) w byle jaki dzień nie mając żadnych planów na cokolwiek ~~30 osób online. Nie wspominając o tym, że nie ma tutaj tępych gimbusów, tylko normalni gracze,z którymi normalnie można się dogadać.
Kupującymi itemy za punkty dotacji nie ma co się przejmować, bo jest ich bardzo mało, a do tego w ogóle się nie wyróżniają, a zazwyczaj o to czepiają się gracze i na podstawie tego oceniają serwer nie mając praktycznego wglądu w sprawie, ale cóż, który inny serwer może poszczycić się łącznie 24 000 graczy online w tym samym momencie na kilku realmach? Ktoś musi to utrzymywać, to nie Andeeria, gdzie robaczek(admin) uparcie sam opłacał serwer.