Mam samą podstawkę ESO, bez żadnych DLC. Zacząłem myśleć co mam robić jak mi się zachcę pograć z DLC. ESO+ kupować średnio mi pasuję, bo miewam odstępy w graniu, gram tydzień, nudzi mi się, potem znów gram za miesiąc. A kupowanie DLC za same Crowns'y wyjdzie drogo z tego co mi się wydaje. I wpadłem na taki pomysł, TESO Gold Edition na G2A zgarnię się za 100 zł. Dałoby się je połączyć z moim obecnym kontem? Miałbym już 4 dodatki.
Pytania do weterana, czyli FAQ dla graczy
Tak, bez problemu możesz sobie Gold przypisać do konta. @LubiePlacki mogę Ci pokazać jak to zrobić, bo pisemnie wyjaśnić to nie tak ,,hop, siup".
w ogole oplaca sie kupic Gold dla tych dlc? ponoc bardzo malo contentu daja
ok wbiłem 160cp. Czym sie teraz powinienem zająć? EQ z raidów? Gdzie zdobędę jakieś itemy do pvp?
w ogole oplaca sie kupic Gold dla tych dlc? ponoc bardzo malo contentu daja
Nie sądzę, żeby trial i cztery dungeony do tego dość rozbudowane wątki fabularne i sporo miejsc do odwiedzenia to było mało, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
ok wbiłem 160cp. Czym sie teraz powinienem zająć? EQ z raidów? Gdzie zdobędę jakieś itemy do pvp?
Farmieniem gearu na Vet Dungach, dobiciem 300 CP żeby jakieś Triale robić, a gear na PvP to możesz scrafcić, wydropić bądź kupić to zależy od tego czym grasz i czego oczekujesz.
Nie sądzę, żeby trial i cztery dungeony do tego dość rozbudowane wątki fabularne i sporo miejsc do odwiedzenia to było mało, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
to w sumie na 4 dlc, czy na kazde jedno?
Czy da sie zrobic bereserk healera ?
Czyli walak mieczami+dorby healing? jaka klasa+rasa by sie najbardziej nadawala?
to w sumie na 4 dlc, czy na kazde jedno?
W sumie to teraz ja zamieszałem, bo 4 dungeony to są DLC nie zawarte w Gold Edition. Jest tak:
Imperial City - Content PvX, czyli tłuczesz się z mobkami w mieście lub jego kanałach, ale w każdej chwili może zaatakować Cię gracz. Wbrew pozorom jest to dość rozległy obszar z mobkami i bossami, a w centrum jest jeszcze hologram Molag Bala do ubicia.
Wrothgar - Bardzo duża mapa z dwoma Public Dungeonami oraz Solo Areną ( przy jej robieniu najlepiej założyć szczękę bokserską i klawiaturę przykleić do biurka). Spory wątek fabularny ( +-25h w zależności od Twojego tempa), trochę ciekawych miejsc i World Bossów.
Thieves Guild - to DLC wprowadza 12 osobowego Triala Maw of Lorkhaj ( najtrudniejszy Trial w grze), niewielką mapę z bardzo ciekawie zbudowanym miastem (coś dla fanów Parkoura), około 20h fabuły całkiem fajnie zrealizowanej, trzy World Bossy.
Dark Brotherhood - mapa objętościowo podobna do tej z Thieves Guild za to fajna fabuła również dość sporo się w niej dzieje tak około 20h.
Mam nadzieję, że teraz masz lepszy pogląd jak to wygląda, gdy kupi się edycję Gold. Moim zdaniem warto, bo przechodząc te dodatki naprawdę dobrze się bawiłem, ale tutaj decyzja należy do Ciebie.
Czy da sie zrobic bereserk healera ? Czyli walak mieczami+dorby healing? jaka klasa+rasa by sie najbardziej nadawala?
Healerem raczej za bardzo z tego nie będziesz na jakimś trudniejszym contencie, ale do wyboru polecam Stamina Warden, Stamina Sorcerer. Co do ras to: Redguard, Khajiit, albo Orc.
O kolega zapytał o berserk healera a ja właśnie wpadłem by też zapytać o jakąś pomoc przy budowaniu postaci. Chciałbym zrobić coś na wzór berserkera bądź barbarzyńcy, wiecie dwa topory albo jakaś wielka pała, żadnej magii, żadnego chowania się, żadnych łuków. Jedynie ewentualnie jakieś selfbuffy (to może być magia, nie w każdej grze są berserkerowe shouty). Ogólnie taki dps ale twardziel, który raczej wytrzymuje walnięcie w mordę i oddaje aniżeli chowa się czy leczy. Coś takiego da się tu złożyć czy to przerasta ten system?
Nic nie przerasta ;). Hmm... dobrym wyborem będzie dla Ciebie Dragon Knight to jest klasa archetypicznie tankowa, ale robi najwyższy DPS w grze i o ile nie ma żadnych berserkowych Shoutów to potrafi dużo wytrzymać i jeszcze spuścić srogi łomot. Jako rasę żeby wzmocnić Twoją postać polecam Redguarda, bo ma najlepszy sustain przez co dużo wygodniej będziesz mógł spuszczać łomot. Pozdrawiam.
A co myślicie o rezygnacji z łuku na staminowym buildzie? 2H + dual wield na przykład da radę?
Rade da, ale największy dps bedziesz miał z łukiem ( dzieki umiejętnością damage over time). Dwuręczna bron takich nie posiada. Łuk rozważ na end game, jeśli nie będziesz chciał go robić (endgame) to korzystaj z tego co chcesz.
Moim zdaniem wszystkie bronie są tak samo dobre, co prawda łuk dostaje buffy ale wszystkim da się grać, inaczej nawet nie powstawały by buildy na inne setupy.
Moim zdaniem wszystkie bronie są tak samo dobre, co prawda łuk dostaje buffy ale wszystkim da się grać, inaczej nawet nie powstawały by buildy na inne setupy.
Ehh... Radinyn dobrze, że to tylko Twoje zdanie, bo jakoś średnio widzę robienie DPSu 1h i Shieldem.
Zawsze coś jest silniejsze od czegoś. Smuci jedynie fakt, że twórcy zmuszają ludzi praktycznie do korzystania tylko z jednego setup'u = dual wield + bow. Żeby jeszcze była jakaś różnorodność, łuki, kusze, broń miotana, jakieś krasnoludzkie ustrojstwo na kształt pistoletów. Albo żeby skille były bardziej zbalansowane w sensie, że każda broń ma jakąś dotę, jakiś finisher, jakiś buff itd. Wtedy moglibyśmy mówić o dowolności w tworzeniu na przykład wojownika z dwuręcznym mieczem i dwoma sztyletami za pasem. To samo tyczy się ras, chcesz grać healerem to masz 3 rasy do wyboru a reszta? Reszta na pokaz, żeby stwarzać pozory. No ale nie można dogodzić wszystkim, ja gram tak casualowo, że powoli przstaje mi to przeszkadzać
Edit: jak tu jest z levelowaniem? Mogę levelować np na dungach odrazu w specu heal albo tank czy zawsze leveluje się jako dps? Pytam bo chciałbym spróbować tankiem ale tak od początku a nie dopiero po wbiciu max levelu. Dam radę wytankować dungeony na swoim lvl w gearze zdobywanym na bierząco z tychże dungów i questów?
Ehh... Radinyn dobrze, że to tylko Twoje zdanie, bo jakoś średnio widzę robienie DPSu 1h i Shieldem.
Eh xD akurat o 1h i Shieldzie nie myślałem wtedy
Zawsze coś jest silniejsze od czegoś. Smuci jedynie fakt, że twórcy zmuszają ludzi praktycznie do korzystania tylko z jednego setup'u = dual wield + bow. Żeby jeszcze była jakaś różnorodność, łuki, kusze, broń miotana, jakieś krasnoludzkie ustrojstwo na kształt pistoletów. Albo żeby skille były bardziej zbalansowane w sensie, że każda broń ma jakąś dotę, jakiś finisher, jakiś buff itd. Wtedy moglibyśmy mówić o dowolności w tworzeniu na przykład wojownika z dwuręcznym mieczem i dwoma sztyletami za pasem. To samo tyczy się ras, chcesz grać healerem to masz 3 rasy do wyboru a reszta? Reszta na pokaz, żeby stwarzać pozory. No ale nie można dogodzić wszystkim, ja gram tak casualowo, że powoli przstaje mi to przeszkadzać Edit: jak tu jest z levelowaniem? Mogę levelować np na dungach odrazu w specu heal albo tank czy zawsze leveluje się jako dps? Pytam bo chciałbym spróbować tankiem ale tak od początku a nie dopiero po wbiciu max levelu. Dam radę wytankować dungeony na swoim lvl w gearze zdobywanym na bierząco z tychże dungów i questów?
Na 10 lvl spoko wytankujesz dungeon.
Zawsze coś jest silniejsze od czegoś. Smuci jedynie fakt, że twórcy zmuszają ludzi praktycznie do korzystania tylko z jednego setup'u = dual wield + bow. Żeby jeszcze była jakaś różnorodność, łuki, kusze, broń miotana, jakieś krasnoludzkie ustrojstwo na kształt pistoletów. Albo żeby skille były bardziej zbalansowane w sensie, że każda broń ma jakąś dotę, jakiś finisher, jakiś buff itd. Wtedy moglibyśmy mówić o dowolności w tworzeniu na przykład wojownika z dwuręcznym mieczem i dwoma sztyletami za pasem. To samo tyczy się ras, chcesz grać healerem to masz 3 rasy do wyboru a reszta? Reszta na pokaz, żeby stwarzać pozory. No ale nie można dogodzić wszystkim, ja gram tak casualowo, że powoli przstaje mi to przeszkadzać Edit: jak tu jest z levelowaniem? Mogę levelować np na dungach odrazu w specu heal albo tank czy zawsze leveluje się jako dps? Pytam bo chciałbym spróbować tankiem ale tak od początku a nie dopiero po wbiciu max levelu. Dam radę wytankować dungeony na swoim lvl w gearze zdobywanym na bierząco z tychże dungów i questów?
Najszybciej i najwydajniej jest levelować DPSem no chyba, że jesteś uparty i masz masę czasu. Co do setupu to można też elegancki DPS 2h mieczem zrobić. Co do ras to podane są najwydajniesze, ale nikt Ci nie broni healować inną rasą, to samo się tyczy DPSowania możesz przecież mieć 2h i Dual Wield, ale to o czym my pisaliśmy jest najefektywniejsze, czyli dowolności masz, ale jak interesuje Cię porządny content to musisz się dostosować do mety.
Może mi ktoś wytłumaczyć po krótce jak tu działa auction house? Kompletnie tego nie kumam w tej grze...
Z tego co kojarzę to musisz być chyba w jakieś gildii jeśli chcesz sprzedawać rzeczy.Jest kilka gildii do których bez problemowo możesz się zapisać.Ogólnie bardzo jest jest udziwnione w porównaniu z innymi MMO.