Pytania dotyczące Planetside2

1. Czy można coś zrobić aby grać na minimum 50fps? nie wiem już sam czy to wina optymalizacji czy mojego komputera który nie jest przecież taki stary. procesor 2x po 3GHz, 4GB ram oraz grafika 1GB internet mam wystarczający do takiej gry. na speed testach wynik downloadu 40mb/s a ping 40ms.

2. Czy są jakieś polskie lub przetłumaczone poradniki dotyczące klas? w sensie co kupować jakie mody do broni itp.

Podaj pełną specyfikację komutera.

Ziom co ztego, że karta ma 1Gb jak może być gównem, procek tak samo.

Daj nazwy sprzętu.

AMD Athlon II X3 445 Processor 3.11GHz. Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 430. Dodam że gram na maksymalnej rozdziałce a reszta efektów jest na very low. Moje fps to od 20 do 50

AMD Athlon™ II X3 445 Processor 3.11GHz. Karta graficzna NVIDIA GeForce GT 430. Dodam że gram na maksymalnej rozdziałce a reszta efektów jest na very low. Moje fps to od 20 do 50

Wejdź do gry, naciśnij CTRL+F, udaj się na jakąś większą bitwę i powiedz, czy w lewym dolnym rogu pisze CPU czy GPU.

@DOWN

Alt+F*

>_<

nic nie jest napisane.

@UP: przy większych akcjach jest CPU

Procek Ci obniża FPS.

Po pierwsze wejdź w configa planetside, w folderze głównym i ustaw te opcje:

RenderDistance=1000

ShadowQuality=0

RenderFlora=Off

Poczytaj sobie o unpark cores, wyłączanie parkowania rdzeni w procesorze i zastosuj się.

Ściągnij gameboostera.

Ctrl+Alt+Del i ustaw w procesach planetside 2 priorytet wysoki.

Więcej nie zrobisz.

@EDIT

Ewentualnie możesz spróbować overclockingu.

Ogólnie PS2 nie za bardzo ludzi się z AMD.

jescze poczekam na odpowiedź do pytania 2 . Dzięki za rady

Nic nie musisz w .ini zmieniac, bo od jakiegos czasu te opcje sa dostepne z poziomu gry. Na optymalizacje trzeba czekac, bo PS2 ma tendencje skokowa - naprzemiennie sie poprawia i pogorsza wraz z patchami, ale zapowiedziana jest na Play Station 4, wyposazone wlasnie w procka amd. Najwiecej z tego co sie orientuje zzeraja cienie ( z rzeczy ktore mozna wylaczyc), wiec skoro masz na low to zmien na off i sprawdz. Jak nie pomoze ani to ani rady Mutena, to albo poczekaj na jakiegos patcha pod optymalizacje, albo ogranicz sie do mniejszych bitew (nawet jak gra wyglada jak z lat 90. to przy wiekszych bitwach potrafia sie dlawic naprawde swietne sprzety - wystarczy poczytac forum). Overclocking odradzam skoro stwierdziles, ze kazda karta 1gb jest tak samo dobra i podawanie jej modelu nie ma znaczenia, chyba ze zrobisz to naprawde z glowa i z dobrym tutorialem :)

Co do 2. pytania to nie spotkalem sie, ale to w co idziesz jest bez wiekszego znaczenia (nanoweave przeciw piechocie, flak przeciw wybuchom, a wiec wszelkiej masci czolgom, czy statkom powietrznym), a bronie mozesz sprawdzic teleportujac sie do VR Training przez teleporty w glownej bazie. Jedyny wyjatek to medyk, u ktorego pasuje najpierw zrobic przynajmniej do 5 lvl to urzadzenie do leczenia i speciala (tego pod F), a potem ew. kupic bron.

1. Czy można coś zrobić aby grać na minimum 50fps? nie wiem już sam czy to wina optymalizacji czy mojego komputera który nie jest przecież taki stary. procesor 2x po 3GHz, 4GB ram oraz grafika 1GB internet mam wystarczający do takiej gry. na speed testach wynik downloadu 40mb/s a ping 40ms.

2. Czy są jakieś polskie lub przetłumaczone poradniki dotyczące klas? w sensie co kupować jakie mody do broni itp.