Pytania dotyczące podstawowych informacji o Tera EU

Witam, szukam odpowiedzi na kilka pytań związanych z Terą EU. Mianowicie, wracam do mmorpg po dłuższej przerwie i zależy mi grze która będzie w jakiś sposób oderwaniem się od dnia codziennego. Wypadło na Terę. Chciałbym uzyskać trochę odpowiedzi na podstawowe pytania:

1. Na jakim serwerze gra najwięcej Polaków i czy jest to plus czy minus? (Wolę używać angielskiego niż grać z ograniczonym bydłem jakim potrafimy być w "sieci")

2. W jakim stopniu "Sklep" wpływa na grę? Tera stała się Pay2Win?

3. Widziałem, że spora część klas to walczące wręcz czy da się coś ugrać rangedami/healami?

4. Jaki jest level cap?

5. Można dobrze się bawić levelując czy to po prostu bicie mobów i robienie zadań? (Może występuję coś takiego jak Dungeon Finder w WoWie?)

6. Wpływ craftingu na całą rozgrywkę, można się bez niego obejść?

7. End Game - jak wygląda end game w PvP i PvE?

8. Darmowe konto ma duże ograniczenia?

1. Wydaje mi się, że na Zenobi (czy jakoś tak)

2. IS w ogóle nie wpływa na rozgrywkę. Głównie są tam rzeczy czysto estetyczne.

3. W terze jest bardzo wielki nacisk na klasę i role w grze. Tank jest tankiem, ale bez many daleko nie zajdzie. Heal to heal - papier. Sorcer to czysty DPS ale tak samo jak healer - papier. Radze Ci sobie pograć po trochu każdą klasą :)

4. 60 lvl

5. Jest "Dungeon Finder" jest pełno world bossów i innych artakcji. W late game potwory bije się w drużynie bo solo mało kto da sobie radę.

6. Można, ale zaleca się craftowanie.

7. PvP - Znudzi Ci się szybko a PvE to już co innego... World Bossy :D

8. Nie, nie ma. Chyba najbardziej bolącą wadą jest to, że darmowi gracze mają ograniczenie do dwóch postaci na serwer.

Dziękuję za konkretną odpowiedź!

Jak byś potrzebował dalszych informacji na temat gry to śmiało pytaj. (^_^)

To ja się podłączę pod temat, żeby nie zakładać nowego i nie tworzyć zbędnego Spamu. Sam zacząłem to dziś testować z powodu powolnego znużenia tym, w co gram aktualnie. Jak dokładnie wygląda tryb PvP? Napisałeś, że jest nudny w takim razie poprosił bym kilka szczegółów więcej, odnośnie tego pvp i end-game'u bo nie wiem czy warto inwestować czas w grę. ^_^

Witam, szukam odpowiedzi na kilka pytań związanych z Terą EU. Mianowicie, wracam do mmorpg po dłuższej przerwie i zależy mi grze która będzie w jakiś sposób oderwaniem się od dnia codziennego. Wypadło na Terę. Chciałbym uzyskać trochę odpowiedzi na podstawowe pytania:

1. Na jakim serwerze gra najwięcej Polaków i czy jest to plus czy minus? (Wolę używać angielskiego niż grać z ograniczonym bydłem jakim potrafimy być w "sieci")

2. W jakim stopniu "Sklep" wpływa na grę? Tera stała się Pay2Win?

3. Widziałem, że spora część klas to walczące wręcz czy da się coś ugrać rangedami/healami?

4. Jaki jest level cap?

5. Można dobrze się bawić levelując czy to po prostu bicie mobów i robienie zadań? (Może występuję coś takiego jak Dungeon Finder w WoWie?)

6. Wpływ craftingu na całą rozgrywkę, można się bez niego obejść?

7. End Game - jak wygląda end game w PvP i PvE?

8. Darmowe konto ma duże ograniczenia?