Witam. Gw2 nabyłem jeszcze na preorder ale nie wiedzieć czemu gra na 80 mnie rozczarowała już 3 dnia po wbiciu max. Jako że mineło troche czasu i myśle, co sie zmieniło i czy wartoby wracać? Pytanie więc do was. Jak wygląda endgame? Dodam że gram 8 lat w wowa więc jestem nauczony do współpracy w teamie. Wiem że GW nie ma tank heal dps ale czy jest duża zależność tego kto jest i jaka role pełni? Jak wygląda taki standardowy dungeon. Kiedyś walka z world bossem to abyś sam nie zginął i nikim wiecej nikt sie nie przejmował. Ogólnie jak wygląda gra w party itp?
Drugie pytanie to czy itemy graja dużą role? Nie wiem ile w tym prawdy, ale pamietam że mówiło się, że itemy służą tylko jako wyzwanie do zdobycia czy coś w ten deseń.
Pytania endgame
Jesli nie masz zamiaru kupic dodatku to end game wyglada tak samo jak wygladal. Po kupnie dodatku masz raidy, czyli 10 man content. Trzeba miec jakies tam zgranie w grupie, obrany team comp. Poogladaj jak to wyglada i zdecyduj czy sie oplaca wracac dla tejze rzeczy. Masz jeszcze fractale, czyli cos ala dungi tylko z gearcheckiem pod postacia agonii i wieksza iloscia mechanik, no i drop jest o wiele lepsze. Zwyklych dungow sie nie robi, chyba ze masz do tego jakas grupe ktore robia je dosyc szybko. Zarobek jest slaby porownojac do farmy fractala 40, multiloota ktory zostanie zaraz usuniety czy farmieniu nowych map. "Meta eventy" tzn. world bossy na nowych mapach maja wiecej mechanik niz w podstawowej wersji gry, ale zwykle sie to sprowadza by nie zginac.
Czy sie oplaca? Sam zobacz o czym mowie, bo ciezko to opisac. Obejrzyj sobie jak wygladaja raidy, bo dla mnie to jedyny end game content ktory trzyma mnie przy grze, jesli chodzi o PvE.
Tak jak wspomniał kolega wyżej. Bez dodatku będziesz miał problem z end game.
Co do twoich pytań:
Jeśli chodzi o dungeony/fractale to liczy się tylko i wyłącznie ogarniecie osób, z którymi grasz. Natomiast jeśli mówimy o raidach to tutaj każdy odgrywa swoją role.
Ekwipunek - jest ważny, szczególnie jeśli chodzi o gre PVE, na PVP nie ma on znaczenia ponieważ wybierasz sobie amulet oraz sigile do broni.
Witam. Gw2 nabyłem jeszcze na preorder ale nie wiedzieć czemu gra na 80 mnie rozczarowała już 3 dnia po wbiciu max. Jako że mineło troche czasu i myśle, co sie zmieniło i czy wartoby wracać? Pytanie więc do was. Jak wygląda endgame? Dodam że gram 8 lat w wowa więc jestem nauczony do współpracy w teamie. Wiem że GW nie ma tank heal dps ale czy jest duża zależność tego kto jest i jaka role pełni? Jak wygląda taki standardowy dungeon. Kiedyś walka z world bossem to abyś sam nie zginął i nikim wiecej nikt sie nie przejmował. Ogólnie jak wygląda gra w party itp?
Drugie pytanie to czy itemy graja dużą role? Nie wiem ile w tym prawdy, ale pamietam że mówiło się, że itemy służą tylko jako wyzwanie do zdobycia czy coś w ten deseń.