Witam, jako że nigdy nie rozumiałem tego całego fenomenu World of Warcraft, a nadarzyła się okazja (trial) to postanowiłem to sprawdzić. Stworzyłem postać, wszedłem do gry i moim oczom ukazała się lokacja startowa rasy wilkołaków. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to... totalna pustka. Nie wiem, czy lokacje startowe są swego rodzaju instancjami, czy może wybrałem jakiś opustoszały serwer, ale przez pierwsze 10lvl nie spotkałem ani jednego gracza. Po wbiciu 10lvl dostałem się do nowej lokacji, i tu spotkałem jak dotychczas jakieś 3 osoby...
Tak więc chciałbym się dowiedzieć, czy WoW na początkowych lokacjach (1 - X lvl) jest taki pusty, czy też faktycznie wybrałem jakiś pusty serwer? Kolejne pytanie, czy polecicie mi jakiś konkretny serwer, na którym spotkam sporo osób? Najlepiej PL/ENG, jak najmniej Niemców, bo nie trawię tego języka.
Mam też pytanie czysto "gameplayowe". Jaką postać polecilibyście takiemu świeżakowi jak Ja? Przeważnie w RPG gram postaciami magicznymi, więc zapewne taka interesowała by mnie najbardziej.
Bardzo liczę na jakieś odpowiedzi, tylko proszę Was, nie rzucajcie mi skrótami myślowymi, bo pewnie nie będę wiedział o co chodzi.
Jeśli gra mnie wciągnie, to jestem w stanie opłacać abonament, może nie jakoś regularnie, ale co jakiś czas na pewno.