Pytania i wątpliwości... chyba

Witam, jako że nigdy nie rozumiałem tego całego fenomenu World of Warcraft, a nadarzyła się okazja (trial) to postanowiłem to sprawdzić. Stworzyłem postać, wszedłem do gry i moim oczom ukazała się lokacja startowa rasy wilkołaków. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to... totalna pustka. Nie wiem, czy lokacje startowe są swego rodzaju instancjami, czy może wybrałem jakiś opustoszały serwer, ale przez pierwsze 10lvl nie spotkałem ani jednego gracza. Po wbiciu 10lvl dostałem się do nowej lokacji, i tu spotkałem jak dotychczas jakieś 3 osoby...

Tak więc chciałbym się dowiedzieć, czy WoW na początkowych lokacjach (1 - X lvl) jest taki pusty, czy też faktycznie wybrałem jakiś pusty serwer? Kolejne pytanie, czy polecicie mi jakiś konkretny serwer, na którym spotkam sporo osób? Najlepiej PL/ENG, jak najmniej Niemców, bo nie trawię tego języka.

Mam też pytanie czysto "gameplayowe". Jaką postać polecilibyście takiemu świeżakowi jak Ja? Przeważnie w RPG gram postaciami magicznymi, więc zapewne taka interesowała by mnie najbardziej.

Bardzo liczę na jakieś odpowiedzi, tylko proszę Was, nie rzucajcie mi skrótami myślowymi, bo pewnie nie będę wiedział o co chodzi.

Jeśli gra mnie wciągnie, to jestem w stanie opłacać abonament, może nie jakoś regularnie, ale co jakiś czas na pewno.

Pustki mogą być spowodowane tym, że nikt teraz nie expi, bo mainują postacie, czyli graja swoimi ulubionymi postaciami, by jak najbardziej je wymaksować.
Albo pusty serwer, też toi może być powód.
Polecam Burning Legion, polski serwer.

Nie odpowiem na to pytanie. Odpowiedź na to pytanie znasz tylko Ty. Grać możesz każdym i polubić możesz każdą postać. Poszukaj, poczytaj, pograj.

Co do klasy postaci magicznej, no to ewidentnie Mag, bo posiada różne spece do zadawania DPSu więc wydaje mi się, że jest to najlepsza opcja.

A pustki mogą być spowodowane tym, iż (mimo tego, że WoW jest w teraz świetnej formie) mało osób leveluje. Ostatnio, przed wejściem Legionu był event, w którym bardzo szybko wbijało się 100 lvl.

Jeżeli serwer Polski, to Burning Legion.

Jeżeli serwer z mniejszą ilością Polaków, ale nadal występującą w całkiej pokaźnej ilości przemieszanej z angielskimi, to Defias Brotherhood.

Pustki sa raczej spowodowane tym ze gra rasa, ktora ma podzielony początek na wiele małych rozdzaiłow podczas których zmienia sie mapa i z automatu nie widać ludzi którzy nie sa akurat na tym samym etapie co my. Do tego dochodzi tez możliwość doboru pustego serwera, czy fakt ze w początkowych lokacjach mało ludzi siedzi gdyż większość po wbiciu 15 zaczyna spamowac lfg. Ogólnie wow to nie jest najswiezsza gra i te miliony graczy biegają raczej po nowym świeżym kontencie

Generalnie, teraz wyszedł nowy dodatek i wraz z zakupem jest boost do 100lvla z czego ludzie korzystają. Trzeba też zwrócić uwagę, że większość osób które zaczyna lvlować od 1lvla to są osoby które już mają inne postacie i po prostu wraz z itemami które przyspieszają expa szybko się przemieszczają przez coraz to kolejne krainy.

Co do samej postaci to jeśli ma być magiczna to oczywiście mag, ale trzeba mieć na uwadze, że jest to trochę wymagająca postać i może Ci się nią na początku ciężko grać. Początkującym zazwyczaj poleca się Paladyna, bo co jak co, ale jego mechanika jest banalna, a sama postać mocna. Co się tyczy serwera to polecam Defias Brotherhood. Świetny bilans pomiędzy Ally a Hordą, dużo graczy i dobre polskie community.

Jak będziesz miał jakiś problem w grze czy coś to śmiało - Machowski#2783

Dzięki za odpowiedzi. Jednak dla mnie z WoWem jest jak z WS, po prostu nie ma "tego czegoś", co by mówiło "zostań, dalej jest jeszcze lepiej". Tak więc wracam do FF XIV, temat można zamknąć.

Witam, jako że nigdy nie rozumiałem tego całego fenomenu World of Warcraft, a nadarzyła się okazja (trial) to postanowiłem to sprawdzić. Stworzyłem postać, wszedłem do gry i moim oczom ukazała się lokacja startowa rasy wilkołaków. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to... totalna pustka. Nie wiem, czy lokacje startowe są swego rodzaju instancjami, czy może wybrałem jakiś opustoszały serwer, ale przez pierwsze 10lvl nie spotkałem ani jednego gracza. Po wbiciu 10lvl dostałem się do nowej lokacji, i tu spotkałem jak dotychczas jakieś 3 osoby...

Tak więc chciałbym się dowiedzieć, czy WoW na początkowych lokacjach (1 - X lvl) jest taki pusty, czy też faktycznie wybrałem jakiś pusty serwer? Kolejne pytanie, czy polecicie mi jakiś konkretny serwer, na którym spotkam sporo osób? Najlepiej PL/ENG, jak najmniej Niemców, bo nie trawię tego języka.

Mam też pytanie czysto "gameplayowe". Jaką postać polecilibyście takiemu świeżakowi jak Ja? Przeważnie w RPG gram postaciami magicznymi, więc zapewne taka interesowała by mnie najbardziej.

Bardzo liczę na jakieś odpowiedzi, tylko proszę Was, nie rzucajcie mi skrótami myślowymi, bo pewnie nie będę wiedział o co chodzi.

Jeśli gra mnie wciągnie, to jestem w stanie opłacać abonament, może nie jakoś regularnie, ale co jakiś czas na pewno.