Pytania newbie

Witam zamierzam zacząc przygode z tą grą z tym mam do was pytania ?

1. Jakie serwery są najmłodsze ?

2. Jak wygląda sprawa pk na serwerach pvp ?

3. Gdzie najwiecej gra Polaków ?

4. Jaką klasa poradzi sobie solo i chętnie zostanie przygarnięta do pt ( nie interesuje mnie mag offensywny i archer ) ?

4. Co powiedziecie o mysticku jest to klasa w rodzaju summonera ?

5. Czy Priest prócz leczenie ma jakieś skille offensywne poradzi sobie pod solo ?

6. Co się zmieniło po nowym patchu jakaś klas zyskała jakaś straciła ?

7. Podstawowe porady dla początkującego : jakie questy? co robić czego nie robić itp

1/2/3 - Nie chce mi się...

4. Największe branie mają Lancer i Priest/Mystic, każdym można poradzić sobie solo, z tym że supportem i tankiem dłużej się bije mobki.

5. Mystic to healer/buffer, summony są dla picu :P, są przydatne na solo 1-60lv, jednak nikt nie traktuje ich poważnie na instancjach/pvp.

6. Priest posiada skille offensywne z tym że zadają słaby dmg, poradzi sobie na solo, ale dłużej bije mobki.

7. Nic.

8. Najlepiej rushować czerwone questy, żółte rób tylko wtedy gdy zabraknie Ci xp do lvl'a na kolejnego main questa. Level potrzebny na kolejnego czerwonego questa można też dobijać na instancjach(robię tak na alcie, zamiast żółtych questów). Questy na bamy możesz pominąć.Nie enhantuj nic do 60lv'a, chyba że lubisz pk na low lvl'u. Nie kupuj eq z ah, szkoda złota, wszystko co potrzebujesz dostaniesz z questów/instancji.

1. Arcadia, zenobia, veritas, ishara, balder, zuras to są serwery które powstały jeszcze w tym roku. Najmłodszym z nich jest chyba zenobia o ile się nie mylę. W tym roku powstawało ich tyle, że łatwo się pogubić.

2. PK wygląda tak, że expiąc na lokacji dla 15 lvli musisz liczyć się z tym, że wpadnie jakiś 60 lvl i będzie Cie one shotował.

3. Polaków znajdziesz pełno na każdym serwerze (nie licząc serwerów francuskich i niemieckich).

4. Warrior też całkiem nieźle radzi sobie solo i ma branie do party jako tank.

5. Mystic to healer/buffer, summony są dla picu , są przydatne na solo 1-60lv, jednak nikt nie traktuje ich poważnie na instancjach/pvp.

Mysticów nie traktuje się poważnie na pvp i instancjach? Czy aby napewno mówisz o grze TERA online? Na instancje mystic jest bardziej porządany niż priest, a to ze względu na aury na regen mp i crit rate, na pvp także mystic radzi sobie bardzo dobrze.

8. Najlepiej rushować czerwone questy, żółte rób tylko wtedy gdy zabraknie Ci xp do lvl'a na kolejnego main questa. Level potrzebny na kolejnego czerwonego questa można też dobijać na instancjach(robię tak na alcie, zamiast żółtych questów). Questy na bamy możesz pominąć.Nie enhantuj nic do 60lv'a, chyba że lubisz pk na low lvl'u. Nie kupuj eq z ah, szkoda złota, wszystko co potrzebujesz dostaniesz z questów/instancji.

Żółte questy jak najbardziej opłaca się robić, zwłaszcza po 50 lvl gdzie dostaje się po kilka-kilkanaście golda za 1 questa. Jeśli chodzi o BAMy to można pominąć, ale warto zrobić chociażby dla zabawy i dla samego expa.

2. PK wygląda tak, że expiąc na lokacji dla 15 lvli musisz liczyć się z tym, że wpadnie jakiś 60 lvl i będzie Cie one shotował.

nie wyglada tak....bo dostanie 1k nfamy i bedzie zbijal ja rok

Witam zamierzam zacząc przygode z tą grą z tym mam do was pytania ?

1. Jakie serwery są najmłodsze ?

2. Jak wygląda sprawa pk na serwerach pvp ?

3. Gdzie najwiecej gra Polaków ?

4. Jaką klasa poradzi sobie solo i chętnie zostanie przygarnięta do pt ( nie interesuje mnie mag offensywny i archer ) ?

4. Co powiedziecie o mysticku jest to klasa w rodzaju summonera ?

5. Czy Priest prócz leczenie ma jakieś skille offensywne poradzi sobie pod solo ?

6. Co się zmieniło po nowym patchu jakaś klas zyskała jakaś straciła ?

7. Podstawowe porady dla początkującego : jakie questy? co robić czego nie robić itp