Jak to wygląda (granie) -aka wow czy inaczej?
jasne ze inaczej...
dla kazdego liczy sie PVP wiec nie ma lepszego niz w L2... WoW mial BG w L2 masz otwarty swiat i WSZEDZIE i do tego KAZDEGO mozesz zaatakowac (za wyjatkiem miast i niektorych miajsc o ktorych moge nie wiedziec. Nie masz podzialu na 2 frakcje tak jak to bylo w WoW-ie. Brak instancji. ze wzgledu na otwarty swiat kazdy moze ci wleciec w parade gdy klepiecie w 20 chlopa bossa. ot wybija was i po zabawie. wy wracacie i sie mscicie ^^ o castle siege nie bede wspominal. to trzeba przezyc zeby pojac.
Dużo ludzi gra? grają na privach czy globalu (gdzie warto grać na jakim serwerze czy na globalu itp itd)
na globie jeszcze mnie nie bylo. privow w tej chwili nie polecam ze wzgledu na korupcje GM. wiadomo kazdy wklepie kilka linijek zeby zarobic te kilkaset $$ za majestica.
czy system f2p nie jest przesadny tj. is zbyt przesadzony albo ewentualnie jest jakaś opcja wykupu premium ?
to sadze ze koledzy wyjasnili.
czy warto zaczynać teraz grać w tą grę czy już nie warto ?
wg mnie w kazdym momencie jest warto zaczac. otworzyli nowe servery w zwiazku z przejsciem na f2p. nawet jak nie bedziesz super-ultra-wypas-koxem to i tak poznasz mase ciekawych ludzi (brak dzieci neo ze wzgledu na rozbudowany system gry oraz j. angielski chociaz zdaza sie tekst "pls adena"). ja grajac na dawnym greckim servie ROXY spedzilem mile chwile z klanem w ktorym srednia wieku byla 40+ wiec znajdziesz ekipe dojzalych fun playerow jak i nolifow ;p
jak wygląda endgame PVE czy jest satysfakcjonujący i czy znajdą się jakieś polskie gildie które ciągle robią content i nowych graczy przyjmują ?
tak jak kolega to ujal. wbijasz max lvl robisz questa na subklasse i masz dodatkowe 3... z czago druga musisz wyexpic do konkretnego lvlu zeby miec trzecia... nie jest to rozwiazanie z RoM-a ze klasy w pewnym sesie sie lacza... za kazdym razem gdy chcesz zmienic klase musisz isc do mastera i wtedy ja zmienic. oczywiscie sa zbieznosci. czyli elf. nie moze zrobic subklasy z dark elfa.
w sumie ujmujac wbic max lvl wszystkimi klasami+epic sprzet+epic bizu+zrobienie hero+lider klanu ktory posiada zamek Aden = okolo 4-5 lat gry ^^ i to bez wydania nawet 1 PLN
L2 jest na tyle rozbudowane ze caly czas bedziesz odkrywac coraz to nowe mozliwosci tej gry. zanim znajdziesz postac dogodna dla twojego stylu gry zajmiesz wszystkie sloty na koncie.
odnosnie ver PL nic mi nie wiadomo ale gdzies w necie krazyla spolszczona mapka do L2... tak czy inaczej wszyscy posluguja sie skrotami z j. anglielskiego tak wiec nic ci nie da spolszczenie. chyba ze jedynie opis questow i skilli