Chciałem zacząć grać w L2 ale jestem kompletnie zielony. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić na czym polegają te wszystkie chaotic chronicle 1,2,3,4,5, chaotic throne, kamael, hellbound. Czy to są jakieś różne wersje gry???
Pytania o Lineage
To co wymieniłes to właśnie są części gry... GOOGLE nie gryzie
jeśli jeszcze do tego nie doszedłeś xD L2 jest platne. wiec albo płacisz ,albo szukasz prywatnego serwera, jak juz znajdziesz, dowiadujesz sie ktorą czesc gry obsluguje, ja polecam te, ktore dzialaja z C6(interlude) ,kameal. hellbound jest jeszcze za bardzo zabugowany...
No dobrze, dzięki. Ale czym się różnią od siebie te "części"? I czy w ogóle jakieś zauważalne różnice? Mam na myśli inne np. skille, itemy, czary, mobki, questy itp. Czy może rate lub tym podobne?
Co kronikę dochodzą nowe skille i itemki, także co jakiś czas nowe ziemie do eksploracji. Polecam wybierać c6, interlude lub Kamael, a najlepiej kupić fulla i grać na oryginalnym serwerze.
...a najlepiej kupić fulla i grać na oryginalnym serwerze.
osobiście nie polecam, po co płacić za coś co można mieć za darmo :-P możne więcej ludzi gra na oficjalnych serwerach możne i brak bug'ow, donatorów no ale Lineage II chociaż jest wspaniałą gra nie jest warte swojej ceny i znacznie bardziej opłaca się wydać te kilka złotówek więcej i pograć w WOW'a
Większość Polaków gra na serwerach prywatnych co tez możne przynieść sporo zabawy a nawet czasami więcej niż oficjalne Tylko trzeba znaleźć serwer odpowiedni dla siebie
zacznij od tych stron
http://l2.hopzone.net/lineage2/list.html
www.gamesites200.com/lineage2/
To są listy prywatnych serwerów, najlepiej wybrać serwer pod interlude bo jak już wszyscy wspomnieli jest to najbardziej stabilna wersja gry.
Tylko że grałem już na globalu L2 , wystarczy że zagrasz raz i juz masz wszystkie privy w głębokim poważaniu. Privy to jakby wersja demo prawdziwego Lineage. Niestety:(
osobiście nie polecam, po co płacić za coś co można mieć za darmo :-P
Nie można mieć. Na większości serwerów to nawet pełnego Interlude nie ma, a Gracia to już zupełnie inna rozrywka. Dlatego privy sux
no ale jak wiemy większość młodych ludzi nie stać na 50 zł miesięcznie dla tego tak dużo osób gra na priv a osobiście wolałbym zapłacić za wow'a bo bardziej rozbudowany niż LineageII i troszkę więcej ludzi gra :->
no ale jak wiemy większość młodych ludzi nie stać na 50 zł miesięcznie dla tego tak dużo osób gra na priv a osobiście wolałbym zapłacić za wow'a bo bardziej rozbudowany niż LineageII i troszkę więcej ludzi gra :->
I tak i nie. Po 1 WoW ma lepsze questy i bardziej zbalansowane postaci. Ale tam masz naklad na BattleGraundy... czyli PvP. Za to L2 ma w znacznm stopniu rozbudowany Crafting jak w ZADNEJ grze. No system Siege ktory powala na kolana. ALe fakt jak mialbym placic to placilbym za WoWa. Gralem w obie gry na offie. WoW i questyto jest poezja.
Poza tym mowisz ze 50zl.... woow wiekszosc mlodych ludzi wydaje pare stow na miech na szlugi, jaranie, alko.... i skad oni na to biora kase? :roll: :roll: jest to piepszenie o szopenie. Albo placisz i masz full bajer. Albo grasz na piratah i masz gre bgowana i sredniej jakosci.
@elendil93 C1, C2, C3, C4, C5, Interlude, CT1(kamael), CT1(hellbound - minimalne dodatkowe zmiany) CT2(gracia) kazdy cos wnosi.. nowe lokacje, skille, qusty itp. Co do priv servow to narazie dzialajace w 99% sa tylko do C5.
IO nie 50 tylko 35pln
@Up nie wiem w jaka wersje WoW'a grałeś no ale od dodatek 'The Burning Crusade' System PvP rozwinąć się i to dosyć bardzo a dodatkowo siege tez jest dostępne. Crafting nie jest najwazniejsza czascia gry. A za nie cały miesiąc wychodzi nowy dodatek który zmiażdży inne mmo jeszcze bardziej :mrgreen:
Poza tym mówisz ze 50zl.... woow większość młodych ludzi wydaje parę stów na miech na szlugi, jaranie, alko.... i skąd oni na to biorą kasę? :roll: :roll: jest to pieprzenie o szopenie.
Większość?? osobiście należne do młodzieży i nie wydaje kilka set stów na alkohol i papierosy. Moze są osoby które na to stać ale zapewniam Cie ze nie większość. :->
Noo faktycznie 50 zl na 31 dni to masakralnie duza kwota. No normalnie bankruta mozna strzelic. Poza tym jak mowilem. Placisz wymagasz nie placisz grasz w gowniana podrobke orginalu. Ale to kwestia wyboru.
Swoją drogą ja już bym sobie wolał L2 kupić niż wpatrywać się w wyjęty z Disneya klimat WoWa, cena taka sama, a nawet tańsza, bo Time Cardy kosztują po 50zł za miesiąc, a więc za płatność bankową powinno wyjść kilka złociszy taniej.
Kolejny dodatek do L2... trzy razy większy świat (który już i tak jest wielkości tego z WoWa), nowe EQ, bronie i skille (standarcik), nowe Mounty (Pięć - Niedźwiedź, Kelpie, Krab-Maszyna tylko dla krasnoludów, jakiś latający Orzeł i piąty jeszcze nie ujawniony), wbudowana minigierka jeżeli czekamy np. na respawn bossa albo siedzimy w mieście i sprzedajemy itemki. Kolejny legendarny smok zajmujący cały ekran do ubicia. Wiele kosmetycznych zmian, np. wstęp do CT (takie expowisko) tylko poniżej 52 levela. Lista jest jeszcze dłuuuga, ale wszystkiego nie pamiętam
Swoją drogą ja już bym sobie wolał L2 kupić niż wpatrywać się w wyjęty z Disneya klimat WoWa, cena taka sama, a nawet tańsza, bo Time Cardy kosztują po 50zł za miesiąc, a więc za płatność bankową powinno wyjść kilka złociszy taniej.Kolejny dodatek do L2... trzy razy większy świat (który już i tak jest wielkości tego z WoWa), nowe EQ, bronie i skille (standarcik), nowe Mounty (Pięć - Niedźwiedź, Kelpie, Krab-Maszyna tylko dla krasnoludów, jakiś latający Orzeł i piąty jeszcze nie ujawniony), wbudowana minigierka jeżeli czekamy np. na respawn bossa albo siedzimy w mieście i sprzedajemy itemki. Kolejny legendarny smok zajmujący cały ekran do ubicia. Wiele kosmetycznych zmian, np. wstęp do CT (takie expowisko) tylko poniżej 52 levela. Lista jest jeszcze dłuuuga, ale wszystkiego nie pamiętam
I między innymi dlatego w okolicach grudnia lece do empiku i kupuje to http://www.allegro.pl/item475121394_lineag...kcja_sklep.html
Wiem że L2 można mieć za darmo ale tutaj dostaje 31 dni free grania gratis (prepaid na 30 dni = 50zl) wiec doplacam tylko 10zl (w empiku kosztuje 60zl, a jak kupie na allegro doplacam tylko koszty przesylki) i otrzymuje hellbound i gracie na plytce, instrukcje po PL, drukowaną mape Aden i costam jeszcze.
Wprawdzie mam 15 lat (dokładnie to skończe je jutro 9.11) ale nie pale więc na abonament będzie mnie stać
noo i kolejne komplikacje i tak juz skomplikowanego L2.... Osoby nowe nie grajace wczesniej w L2 ten miech za free przeznacza wylacznie na nauke co i jak... a i tak nie ogarna tego.. Ja C2 sie uczylem ponad tydzien... A teraz> CT2 Gacia? i wczesniejsze chronicle... subclassy, hero/olimpiada, crafting(ciagle sie zmienia), nasionka, 7s, coraz to nowsze questy by miec dostep do poszczegolnych lokacji(pagan temple, Bauim(czy jak sie pisze tego bossa), a teraz jeszcze dochodza skille no i laczenie wlasciwosci po subclassach..., argumentacja. Ponoc w CT3 tez ma wejsc budowa wlasnych miast.... myslicie ze miech "noobom" starczy na ogarniecie tej gry??
Jeśli jest tam jakieś nawiązanie do mojego posta do odpowiadam Ci że te 31 dni przeznacze na expienie, gram już równo rok na privach więc L2 znam. Może nie wszystko poznaałem lub rozumie, ale podstawy mam ogarnięte ;]
Znam spoty do expienia do 40 lvl (grając ludziem) więc spoko
PS. bardzo dobrze że komplikują ;D przynajmniej zamiast mozolnego i nudnego expienia będę poznawał nowe opcje i funkcje (po co to? z czym to sie je?)
Myślę że miesiąc starczy, ale to też zależy od tego jak ktoś się przyłoży do L2 jeśli wciągnie się w klimat na dobrym serwerze to nauczy się szybko ja z tym nie miałem problemu a gram już dość długo :mrgreen:
Linege pomimo gigantycznej gamy mozliwości , jest tez prosty w obsłudze , podstawowa znajomość angielskiego + minimalne doświadczenie w MMO i po miesiącu wiesz prawie wszystko o grze:)
Chciałem zacząć grać w L2 ale jestem kompletnie zielony. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić na czym polegają te wszystkie chaotic chronicle 1,2,3,4,5, chaotic throne, kamael, hellbound. Czy to są jakieś różne wersje gry???