Pytania o wszystkim i o niczym

Wróciłem sobie wczoraj do eso, nie grałem odkąd gra przeszła na b2p w sumie.

Na jakim etapie będą dostepne obszary z dodatków? Po wbiciu v1 czy wczesniej/pozniej?

Witam, obszary z DLC są płatne. Možna sobie je kupić w crown store za crown pointsy lub wykupić, abonament ESO+ który za każdy miesiąc abonamentu daje Ci 1500 koron, 10% expa więcej we wszystkich profesjach oraz co najlepsze dostęp do wszystkich DLC.

Ile jest w ogóle DLC? Jeśli dlc to eplorer's pack to jedno juz mam a tak to ile zostało jeszcze? I czy na początku dodatki warto kupić czy później można dokupić i wyjdzie na to samo? Ogólnie to zacząłem khajiitem grać jako nightblade wybierając Ebonheart Pact.

W takim razie odezwij się do mnie w grze @Narivalth to Ci pokażę co z czym się je. DLC jest 3 Imperial City, Wrothgar i Thieves Guild. W zasadzie na początek masz sporo map do zwiedzania i Cyrodiik wybór należy do Ciebie tak naprawdę.

Witam, obszary z DLC są płatne. Možna sobie je kupić w crown store za crown pointsy lub wykupić, abonament ESO+ który za każdy miesiąc abonamentu daje Ci 1500 koron, 10% expa więcej we wszystkich profesjach oraz co najlepsze dostęp do wszystkich DLC.

Nie tak brzmiało pytanie :)

Zapytałerm: Na jakim etapie będą dostepne obszary z dodatków? Po wbiciu v1 czy wczesniej/pozniej? bo nie wiem czy kupować eso+ teraz czy pozniej

Zakładamy, że nie interesuje mnie exp boost ani korony, których juz teraz nie mam na co wydac.

Dlc są dostępne od razu i skalują Cię po wejściu do V16.

No i o to chodziło, dzieki :)

To teraz pytanie z grupy "problemy pierwszego swiata" - mam 5.5-7k crown do wydania, w co warto inwestować? Wierzchowce/pety/skiny czy moze w jakies scrolle? Kupie pewnie imperial upgrade zeby sobie byl ale co poza tym to nie wiem.

Ps. Gildii na EP szukam

Również mam kilka pytań:

1. Czyli do PEŁNEJ gry, potrzeba tylko "The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited" i ewentualnie "Explorer Pack"? Czy są jeszcze jakieś dodatki z innymi nazwami? Bo na g2a wyszukuje mi tylko takie bajery.

2. Jak z optymalizacją gry? Powiedzmy, że skyrim chodzi mi na medium/high (Bez tych głupich opcji typu anti-aliasing), da się przez pryzmat tej informacji stwierdzić, jak będzie mi chodził ESO? No i jak z optymalizacją samą w sobie, jakieś spadki FPS w jakichś sytuacjach, czy raczej wszystko jest w porządku?

3. Ile serwerów liczy sobie gra? Czy jest jakiś jeden megaserwer?

4. Znajdą się jakieś "poważne" Polskie gildie? (Tzn. takie, których członkowie wydają się zostać w grze na dłużej, niż zrezygnować po tygodniu gry)

Również mam kilka pytań:

1. Czyli do PEŁNEJ gry, potrzeba tylko "The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited" i ewentualnie "Explorer Pack"? Czy są jeszcze jakieś dodatki z innymi nazwami? Bo na g2a wyszukuje mi tylko takie bajery.

2. Jak z optymalizacją gry? Powiedzmy, że skyrim chodzi mi na medium/high (Bez tych głupich opcji typu anti-aliasing), da się przez pryzmat tej informacji stwierdzić, jak będzie mi chodził ESO? No i jak z optymalizacją samą w sobie, jakieś spadki FPS w jakichś sytuacjach, czy raczej wszystko jest w porządku?

3. Ile serwerów liczy sobie gra? Czy jest jakiś jeden megaserwer?

4. Znajdą się jakieś "poważne" Polskie gildie? (Tzn. takie, których członkowie wydają się zostać w grze na dłużej, niż zrezygnować po tygodniu gry)

1.Tak , Explorer Pack daje ci kilka dodatkowych opcji, jest warty tych 7zł -/+ więcej

2. Optymalizacja jest dobra

3. Megaserwery Eu i NA

4.Tak

Pytanie ode mnie czy jest możliwość gry w party z kolegą który jest w innym sojuszu, ja jestem Daggerfall Convent a on Ebonheart(?) ?

Jeszcze jedno pytanie, czy jest w tej grze jakiś trial/możliwość przetestowania gry bez jej zakupu? Na moim koncie, z którego założyłem sobie konto beta (Ale nigdy w grę nie zagrałem) mam napisane, że "Account Status: Active - Trial", ale w grze nie mogę się zalogować, bo gra mi mówi, że podaję niepoprawne dane logowania, po wyczytaniu na forum widzę, że to dlatego, że nie mam wykupionej gry :P To w końcu jest ten "Active - Trial", czy nie?

Hej, co jakiś czas są po prostu free weekendy w ESO i widocznie niewykorzystałeś swojego triala w czasie trwania tego weekendu. Przez to nie możesz wejść pozostaje Ci, albo kupić grę, albo czekać na free weekend. Pozdrawiam.

Witam wszystkich jako, że na forum pojawia się wiele pytań na temat gry pomyślałem sobie, żeby założyć tutaj temat, aby forum nie zaśmiecać. Tak więc jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości czy pytania to będę się starał na bieżąco odpowiadać. Pozdrawiam. :)