Pytania o wszystkim i o niczym

Witam wszystkich jako, że na forum pojawia się wiele pytań na temat gry pomyślałem sobie, żeby założyć tutaj temat, aby forum nie zaśmiecać. Tak więc jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości czy pytania to będę się starał na bieżąco odpowiadać. Pozdrawiam. :)

Witam :) kilka pytań mam :D 1. czy upgrade do iperial edition daje to samo co dlc Imperial city ? 2.Co robić z tymi "runestone" i "Trifling glyph" mam poziom 11 i masę tego w eq a nic nie mogę z tym zrobić , żaden glyph nie może być umiejscowiony w broni :/ 3.Mogę olać crafting ? Strasznie tego nie ogarniam i mnie on nie interesuje .

@up
1. Nie, imperial edition daje tylko możliwość zagrania rasą imperiala.
2. runy są do tworzenia glyphów a glyphy są w zależności do: biżuterii, pancerza lub właśnie bronii
3. Olej, ale wbij w nim 50 lvl(50 woodworking, 50 blacksmithing, 50 clothing) żeby zawsze dostawać materiały najwyższego poziomu (v16) ponieważ są one drogie.

Witam,

mam pytanie odnośnie członkostwa Eso+, czy istnieje możliwość przystąpienia tylko i wyłącznie na jeden miesiąc, po którym automatycznie będziemy mieli konto 'normalne', czy też trzeba po miesiącu anulować subskrypcję?

Pozdrawiam, Janusz Malkontent.

Witam serdecznie, dziwna rzecz się stała, bo forum mnie nie poinformowało, że napisaliście. Nie ważne jedziemy z tematem.

Odpowiedzi na pytania EReMF:

1. Imperial Edition daje Ci dostęp do rasy Imperial w raz z koniem oraz vanity petem, niestety DLC Imperial City kupuje się osobno, bo daje Ci dostęp do tejże lokacji.

2. Runestones są to kamienie do tworzenia Glypfów, które w zależności od jakich run użyjesz dają Ci efekt wyróżniamy 3 rodzaje run: essence, potency oraz aspekt. Eseence mòwi o tym jaki efekt będzie dodawał glyph (hp, stamina, magicka, weapon damage) i do czego ten glyph będzie (armor, weapon i jewelry) potency określa dla jakiego poziomu ten glyph będzie (każda runa potency określa przedział poziomu dla przedmiotu w którym go można umieścić). Aspect runestone określa spotęgowanie efektu określone to jest kolorami od białego przez zielony, niebieski, fioletowy oraz złoty (od najgorszego do najlepszego). Co do glyphów które Ci dropią możesz je niszczyć przy stole enchanterskim lub sprzedawać. Co do craftingu to decyzja należy do Ciebie moim zdaniem warto rozwijać, a co do wiedzy na ten temat jeśli będzie więcej zaintersowanych to napiszę poradnik na temat craftu, ale na ten moment możesz śmiało pytać.

Odpowiedź na pytanie Forcell:

Tak jest taka możliwość automatycznie po zakończeniu ESO+ konto wraca do normy nie musisz anulować subskrypcji jak było kiedyś. Pozdrawiam.

Cześć, chciałbym kupić TESO, znalazłem 3 oferty:

http://www.cdkeys.com/pc/games/the-elder-scrolls-online-pc-cd-key-steam

http://www.cdkeys.com/pc/games/elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-multiple-windows-and-mac-pc-cd-key

Czym się różnią te 2 oferty powyżej ?

http://www.gamesdeal.com/the-elder-scrolls-online-tamriel-unlimited-pc-mac.html

I ta ostatnia została.

Prosiłbym o doradzenie mi jaką wersje kupić.

Witam Serdecznie, z tego co zauważyłem to te oferty różnią się jedynie platformami na których gra działa to znaczy obie działają na PC, ale tylko jedna na Macu innych różnic w zasadzie nie widzę, warto również rozejrzeć (taka skromna porada z mojej strony) się za wersją z kluczem do Explorer's Packa, ponieważ mając tę paczkę masz możliwość grania każdą rasą w każdym Alliance (słowem wyjaśnienia każda frakcja ma swoje trzy przypisane rasy bez Explorer's Packa można korzystać z tych, które są przypisane do danej frakcji: Ebonhearth Pact: Argonianie, Dunmerzy oraz Nordowie, Aldmeri Dominion: Khajiit, High Elf oraz Bosmerzy, Daggerfall Covenant: Orkowie, Redguardzi oraz Bretoni) koszt niewiele większy, ale za to znacznie poprawia komfort przez co nie trzeba zmieniać Alliance żeby grać wybraną rasą. Pozdrawiam.

Dziękuję za odpowiedź, kupiłem wersję tą za €7.90 i dostałem cd-key nie klucz do steam. Nie czuje się zawiedziony :D Kupiłem również explorer's packa :)

Witam mam pytanie.

Jestem zainteresowany TESO i chciał bym kupić raz od razu z dodatkami bez późniejszego płacenia, czy to będzie wersja TESO Tamriel Unlimited?

I co z tym dodatkiem thives guild?

Co polecacie?

Wersja przez Ciebie opisana daje "tylko" mozliwość gry na ps4/xbox Na/UE... (Postacie grają oddzielnie na każdej platformie i realmie!)

Jak ostatnio patrzyłem to nie było żadnej paczki z DLC razem.

Co do dodatków to w TG (ostatni) nie grałem więc nie polecę.

Jednak mamy 3 DLc. Polecam kupienie ESO + na miesiac i sprawdzenia każdego osobno. (Daje ono dostęp do każdego dlc) Ponadto samo kupno ESO + daje 1500 coinsów, które można wydać na ewentualny zakup na stałe.

Jest możliwość zdobycia tych coinsów/koron w grze? zależy mi żeby kupić raz i mieć...

Tylko kupno za $$.

A co do kupna raz, to czy ja wiem.. Co 3-4 miesiące średnio wychodzi i pewnie będzie wychodzić nowe DLC więc.

Osobiście uważam, że Imperial City warte jest uwagi. Orsinium średnie a ostatnie jeszcze gorsze. Dlatego proponuje zapłacić za abonament, zrobić Questy, pozbierać co trzeba i po miesiącu testów ewentualnie zrezygnować.

A jest sens gry bez tych dodatków? Dają one coś sensownego?Dużo jest contentu na samej podstawce?

Ujmę to tak. Na początek dostajesz 9 obszarów + domena Molag Bala + Cyrodill, które jest wielkości 3 obszarów co najmniej.

Dodatki dają:

Imperial city: dodatek do cyrodill, bardzo fajny, przyjemny, daje około 1 obszaru powierzchni.

Orsinium: dodaje 1 nowy obszar, nowe lore itd. ogólnie dobry ale nie najlepszy.

Thief Guild: Kolejny nowy obszar.. Nie wypowiem się więcej ale podobno najsłabszy.

Wracając do meritum. Tak, podstawka sama jest świetna i opłaca się w nią grać samą. Dodatki nie są do niczego potrzebne poza tym, że pewnie jest tam kilka skyshardów (3 = 1 dodatkowy skill point) i kilka Questów na skill pointy ale to tak, jak pisałem. kupisz raz abonament i w 2 dni cały dodatek zrobisz spokojnie. A zanim zrobisz podstwowy kontent na 100% to.. Tygodnie.

Polecam podstawkę, niekoniecznie dodatki.

Imperial City dzieli się na dwa obszary:

- dystrykty (gracze wykonują questy związane z tym dodatkiem)

- kanały, podzielone na trzy części [każdy sojusz ma bazę w innym miejscu] a na samym środku znajdują się portale pozwalające przyzwać iluzję Molag Bala

Całe Imperial City można określić kontentem PvX, gdyż praktycznie w każdym miejscu gracze walczą między sobą

Orsinium - czysty kontent PvE, gdzie oprócz zwiedzania terenów główną atrakcją jest Maelstorm Arena [lecą tam bronie z unikalnymi glyfami].

Thief Guild - zdecydowanie najgorszy dodatek. Nudne powtarzalne zadania, tak naprawdę warto kupić głównie dla uzupełnienia kolekcji oraz tworzenia nowych zestawów.

Czy jest sens gry bez dodatków? Oczywiście, aczkolwiek polecam dla graczy PvP kupienie chociaż Imperial City ze względu, na kontent PvX w nim zawarty.

To może zrobię tak że kupie grę a jak dojdę do end-gamu to zakupie ten eso+ i sobie przejdę dodatki. Dzięki za odpowiedź.

A jeszcze jedno pytanko 60zł to dobra cena za podstawke?

/EDIT

Mógł by ktoś podrzucić dobrą wersje na pc z g2a? (jest ich tam pełna nie wiem która wybrac)

W promocji cena schodzi nawet do 37zł aczkolwiek nigdy nie wiadomo kiedy ona nastąpi. Na allegro masz TESO podstawkę za 50zł oraz TESO + Explorer's Pack za 55zł.

W promocji cena schodzi nawet do 37zł aczkolwiek nigdy nie wiadomo kiedy ona nastąpi. Na allegro masz TESO podstawkę za 50zł oraz TESO + Explorer's Pack za 55zł.

Możesz podesłać mi na pw link allegro do tego TESO + exp. packa ?

http://www.cdkeys.com/the-elder-scrolls-online-pc-cd-key-steam tutaj jest za 33 zł cd-key (Trzeba zmienic u góry walute na EURO)

A tutaj kupowałem Explorer's packa http://www.cjs-cdkeys.com/products/The-Elder-Scrolls-Online%3A-Explorer%27s-Pack-DLC-CD-Key-%28Digital-Download%29.html?utm_source=www.allkeyshop.com&utm_medium=referral&utm_campaign=allkeyshop Tutaj to samo zmienić walute na EURO po prawej stronie

Łącznie przez paypala wydałem ~43zł :)

http://www.cdkeys.com/the-elder-scrolls-online-pc-cd-key-steam tutaj jest za 33 zł cd-key (Trzeba zmienic u góry walute na EURO)

A tutaj kupowałem Explorer's packa http://www.cjs-cdkeys.com/products/The-Elder-Scrolls-Online%3A-Explorer%27s-Pack-DLC-CD-Key-%28Digital-Download%29.html?utm_source=www.allkeyshop.com&utm_medium=referral&utm_campaign=allkeyshop Tutaj to samo zmienić walute na EURO po prawej stronie

Łącznie przez paypala wydałem ~43zł  

Bardzo dobra cena zwłaszcza, że już ktoś kupował to sprawdzone. Co do ESO+ to warto kupić od razu na 3 miesiące, bo nie dość,że oszczędzasz 15 złotych i do tego dostajesz korony (1500 za miesiąc) i oczywiście przez 3 miesiące zdąrzysz przejść cały kontent DLC i wybrać co będzie potrzebne jeszcze, a z czego można zrezygnować.