Pytania odnośnie GW2 (wymagania oraz informacje)

Witam. Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.

1. Mój sprzęt to :

Intel Core 2 DUO CPU E8200 @ 2.66GHz 2,67GHz 2GB Ram

GeForce 8600 GTS

Internet 7MB/s

(Jeżeli mam podać coś jeszcze to pisać)

Czy na takim sprzęciku da radę pograć na komfortowym poziomie rozgrywki?

2. Nie mam czasu na granie codzienne i chciałbym się zadowolić graniem w weekendy po 2-3h max(czasami zdarzy się w tygodniu zagrać) , za mało to czasu, aby się cieszyć grą??Nie chcę w tej grze być jakimś największym najlepszym graczem ale o zabawę dla siebie jakieś wypady z ludźmi itp... (jeżeli nie to może polecicie coś na co tyle czasu starczy i co mnie może zadowoli ;])

3. Czy kupowanie key'ów na allegro to dobry pomysł?

Dziękuję z góry wszystkim odpisującym. Pozdrawiam !

1. Nie wiem.

2. Tak

3. Nie, kup po prostu na jakiejś zaufanej stronie keye.pl czy fabrykakluczy.pl chyba ze chcesz to z oficjalnego źródła www.buy.guildwars2.com. Pozdrawiam

1. Na najmniejszych powinno chodzic ale zapomnij o WvWvW.

2. Ta gra jest perfekcyjna na takie krotkie sesje ;)

3. Z oficjalnej strony jest najlepiej ale keye.pl tez sa dobre, chociaz polecam kupic pudelko (Wyglada epicko i masz instrukcje itp. ;p)

1. Na najmniejszych powinno chodzic ale zapomnij o WvWvW.

Co znaczy ostatnie słowo w tym zdaniu??

I jeszcze jedno, komputer się od tej gry nie spali???

WvWvW to jest walka na ogromną ilość graczy coś koło 1000 chyba

Dołączę się do pytanie a i czy pójdzie mi na tym lapku

intel core i5 2x2.53

nivida geforce 310m

3gb ramu -moge do kupić jak coś

Jeszcze jedno pytanie. Czasami w moim komputerze jest tak, że wywala mi textury np rzadko jest tak w LoL'u, a praktycznie co jakieś 2h działo się tak w C9. Zapewne w GW2 też tak będzie i co byście mi poradzili, aby tego problemu się pozbyć?

Odpalajcie sobie to:

http://www.systemreq...ntslab.com/cyri

w razie dodatkowych pytań piszcie, ale kiedy na tej stronce padnie wam coś to nie liczcie na jakikolwiek komfort gry, aczkolwiek samo spełnienie wymagań MINIMALNYCH nie zagwarantuje gry na mocniejszych ustawieniach niż low - auto-detect wskazany - a o WvW nie wspomnę.

Na stronie jest dużo informacji na zadawane przez was pytania szczególnie o wymagania systemowe i sprzętowe był to temat wałkowany wielokrotnie - wystarczy poszukać.

Na forum macie też sporo informacji na temat samej gry.. zanim cokolwiek zaczniecie w niej robić przydałoby się cokolwiek o grze wiedzieć...

Odnośnie sprzętu.

mam w domu złomka, maszynę do pisania :P, dla domowników:

AMD Athlion 64 3700+ (2,2ghz)

2gb ram

7600 GT

Komp zalicza faila na teście przy gw2, odnośnie proca i grafy, pomimo iż grafa posiada ilość ramu i shadery to wywala ja z powodu niskiego modelu, który ni znajduje się na liście minimalnych wymagań od których powinienem zacząć.

Wielu podaje sprzęty gdzie pewne elementy odbiegają od siebie - mocny proc, słaba grafa lub odwrotnie - do tego dochodzi system operacyjny, jego zarządzanie, umiejętność ustawienia sterowników graficznych oraz biosu.

szczerze mam IDENTYCZNY procesor jak ty.Ramy tez, tylko mam geforce nvidia 630 GT jako kartę graficzna i szczerze gra mi się muli. Mam wymagania najniższe i w mieście mam po 20 FPS. Rada ode mnie jeżeli chcesz grac w ta grę wygodniej radze zakupić lepszy procesor bo gra naprawde wymaga takowego. :)

mógłbyś podać przykład takiego procesora? który dałby radę pociągnąć tą grę?

Wydaje mi się że minimum to 4 rdzenie żeby gra płynnie działała. Może Intel core 2 quad albo i5 Intela powinna być ok. ^_^

Mam laptopa:

Procesor Intel® Core™ i5 2430M

NVIDIA® GeForce® GT 540M z 1GB RAM

No i gra chodzi w 60 klatkach, a laptop juz ma rok, oczywiście na 3W, czy w LA są spadki fpsów, ale da się grać. Trzeba wziąć też pod uwagę, że na laptopie gra się na trochę mniejszej rozdziałce, bo i matryca mniejsza niż w monitorze.

już kiedyś ktoś to pisał/mówił .. gra opiera swoją główną moc na mocy CPU, grafa to dodatki wizualne... także by mieć wszystko trzeba mieć wszystko, dobrą kartą nie zakryjesz słabego procka i odwrotnie.

Dobry proc zapewni ci dobre obliczanie dużej ilości elementów, ale jeśli twoja grafa nie daje rady a ustawiasz ładne widoczki to procesor to obrobi ale gpu będzie to zwalniał - efekt -> spadek fpsów.

Znaczy ja mam na celu granie na najsłabszych możliwych wymaganiach tej gry. Na http://www.systemrequirementslab.com/cyri wskazało mi że mój komputer spełnia MINIMALNE wymagania gry, ale nie chcę aby spalił mi się komputer bo nie ma $ na następny. Z resztą jakby było $ to bym sobie zmienił komputer na lepszy i tego tematu by nie było.

Mam procka Core2Duo E7400 ,karta GF9600GT i 4gb ramu ,gw2 chodzi na średnich ustawieniach ,nie ścina się ,nie ma zwisów ,jedyny problem mialem jak byl event lost shores kiedy to wszyscy w mieście siedzieli i na WvW czasem lekko zlaguje ,po za tym spoko

2gb ramu to może być lekki problem ale reszta nie stanowi problemu...

A i błagam nie piszcie ,nie radźcie mu jak nie jesteście pewni czegoś ,bo po co pisać że potrzebna mu jest i5 jak tak wcale nie jest...

Mam procka Core2Duo E7400 ,karta GF9600GT i 4gb ramu ,gw2 chodzi na średnich ustawieniach ,nie ścina się ,nie ma zwisów ,jedyny problem mialem jak byl event lost shores kiedy to wszyscy w mieście siedzieli i na WvW czasem lekko zlaguje ,po za tym spoko2gb ramu to może być lekki problem ale reszta nie stanowi problemu...A i błagam nie piszcie ,nie radźcie mu jak nie jesteście pewni czegoś ,bo po co pisać że potrzebna mu jest i5 jak tak wcale nie jest...

Wywnioskowałem, że mam lepszego procka ale gorszą kartę graficzną (ponoć ta gra ciągnie bardziej procka), i mniej ramu. Jeżeli mam mniej ramu to czym to może skutkować. Więcej freezów czy jak?

Witam. Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.

1. Mój sprzęt to :

Intel Core 2 DUO CPU E8200 @ 2.66GHz 2,67GHz 2GB Ram

GeForce 8600 GTS

Internet 7MB/s

(Jeżeli mam podać coś jeszcze to pisać)

Czy na takim sprzęciku da radę pograć na komfortowym poziomie rozgrywki?

2. Nie mam czasu na granie codzienne i chciałbym się zadowolić graniem w weekendy po 2-3h max(czasami zdarzy się w tygodniu zagrać) , za mało to czasu, aby się cieszyć grą??Nie chcę w tej grze być jakimś największym najlepszym graczem ale o zabawę dla siebie jakieś wypady z ludźmi itp... (jeżeli nie to może polecicie coś na co tyle czasu starczy i co mnie może zadowoli ;])

3. Czy kupowanie key'ów na allegro to dobry pomysł?

Dziękuję z góry wszystkim odpisującym. Pozdrawiam !