Pytania odnośnie kupna konta

Witam!

Chciałbym zakupić konto na allegro, ale czytałem, że jest z tym sporo problemów.

Pytam więc, czy jest sposób na to, by sprzedawca po transakcji nie mógł już wrócić do swojego konta?

A może odradzicie mi kupno, bo sposobu niema i trzeba się liczyć z możliwością utraty zakupionego konta.

Tak ogółem to pytam o sposób zapobiegnięcia utraty zakupionego konta, a nie sposób odzyskania go,lub pieniędzy.

Jak ci da e-mail na którym zarejestrował konto to lajt, jak nie to nie kupuj :D bo odzyska przez supporta ;p

Ogólnie nie powinni oszukiwać, więc możesz kupować, Sprawdzaj czy mają negatywne komentarze na ich kontach i je dokładnie przeczytaj.

Konto można niestety utracić, wtedy można wystawić mu negatywną opinię i ewentualnie można pozwać do sądu.

Jak ci da e-mail na którym zarejestrował konto to lajt, jak nie to nie kupuj bo odzyska przez supporta ;p

Słyszałem także o opcji odzyskania konta poprzez podanie numeru konta z którego kupowało się RP, czy to jest nieważnie w przypadku posiadania pierwszego adresu mail?

Jest jeszcze jedna sprawa, mianowicie, skąd mam wiedzieć, że mail, który dostałem jest tym pierwszym na który wysyłają hasło?

Ogólnie nie powinni oszukiwać, więc możesz kupować, Sprawdzaj czy mają negatywne komentarze na ich kontach i je dokładnie przeczytaj.Konto można niestety utracić, wtedy można wystawić mu negatywną opinię i ewentualnie można pozwać do sądu.

Widziałem niedawno świetne konto za 250 zł, ale gościu miał 7 pozytywów, nic poza tym. ( bez negatywów)

Nie wiadomo czy takiemu można ufać, dlatego chciałbym zapobiec możliwości utraty konta.

Odzyskanie konta, to bardzo długi proces. Ostatnio musiałem taki odbyć, to też dokładnie wiem jak to wygląda. Zadawane jest bardzo dużo pytań odnośnie wielu aspektów. Począwszy od maila, na jakim konto powstało, aż po numery telefonów, z których się korzystało do zakupu RP, numery kart, czy mail przypisany do konta paypal. Nawet jak będziesz miał maila od gościa, to i tak nie masz stu procentowej pewności, że tego konta nie odzyska. Da się to zrobić bez problemu. Niemniej jednak jak ktoś poda Ci mail, to masz większe szanse zawsze. ; )

Nie da się bez maila, uwierz mi mam w tym doświadczenie ;p. Ostatnio kolega zhakował typka z emailem. Koles shakowany napisał do supportu zeby mu odzyskali, ale nie miał e-maila, wiec poprosił zeby sprawdzil numery IP i zbanowali PERM za sharowanie konta ;p

Na koncie maila można swobodnie zmienić, żeby oddać na czystym mailu, z którego nie korzystamy~ Wystarczy, że znamy początkowy mail, chociaż i bez tego się da. Zwyczajnie dostaniemy wiadomość, że na pierwszy mail zostały wysłane dalsze instrukcje i tyle. Zależy na kogo się trafi w przywracaniu, zawsze można się odwołać~ Do tego zdaje się, że angielski supp jest bardziej przychylny do pomocy. Z własnego doświadczenia jestem skłonny tak stwierdzić.

Ogólnie to zawsze należy mieć pewien dystans do tego, od kogo się kupuje konto. Nigdy nic nie wiadomo, chyba że dobrze znamy tą osobę.

Zawsze sprzedający moze odzyskac maila poprzez support mailowy ;p

Witam!

Chciałbym zakupić konto na allegro, ale czytałem, że jest z tym sporo problemów.

Pytam więc, czy jest sposób na to, by sprzedawca po transakcji nie mógł już wrócić do swojego konta?

A może odradzicie mi kupno, bo sposobu niema i trzeba się liczyć z możliwością utraty zakupionego konta.

Tak ogółem to pytam o sposób zapobiegnięcia utraty zakupionego konta, a nie sposób odzyskania go,lub pieniędzy.