Pytania odnosnie TESO

Witam, mam pare pytan odnosnie TESO, ktore jest obecnie w promocji na tej stronie https://sklep.gry-online.pl/sklep/pc/mmo/the-elder-scrolls-online-gold-edition-pc,293352 i pytania brzmia :

1. Czy ta cena jest dobra, czy jeszcze czekac bo bedzie taniej?
2. Z podstawka sa 4 dlc. Czy to sa wszystkie dlc ktore mozna nabyc na chwile obecna? (wiem o Morrowindzie ale go nie wliczam) Bo wchodzac na oficjalna strone TESO pokazuje ze jest 5 dlc (piatym dlc jest Shadow of the hist) + 2 update
3. Odnosnie update, mam rozumiec, ze sa to darmowe dlc dla tych co maja podstawke tak? (Pokazuje, ze naleza do nich Homestad i One Tamriel) http://www.elderscrollsonline.com/en-us/morrowind
4. Czy jest jakis trial w TESO bym mogl przetestowac czy komp sobie latwo poradzi z jego wymaganiami? Widzialem, ze mozna grac na steam to jest ta sama wersja gdybym pobral z oficjalnej strony?

Witam, mam pare pytan odnosnie TESO, ktore jest obecnie w promocji na tej stronie https://sklep.gry-online.pl/sklep/pc/mmo/the-elder-scrolls-online-gold-edition-pc,293352 i pytania brzmia :

2. Z podstawka sa 4 dlc. Czy to sa wszystkie dlc ktore mozna nabyc na chwile obecna? (wiem o Morrowindzie ale go nie wliczam) Bo wchodzac na oficjalna strone TESO pokazuje ze jest 5 dlc (piatym dlc jest Shadow of the hist) + 2 update
3. Odnosnie update, mam rozumiec, ze sa to darmowe dlc dla tych co maja podstawke tak? (Pokazuje, ze naleza do nich Homestad i One Tamriel) http://www.elderscrollsonline.com/en-us/morrowind
4. Czy jest jakis trial w TESO bym mogl przetestowac czy komp sobie latwo poradzi z jego wymaganiami? Widzialem, ze mozna grac na steam to jest ta sama wersja gdybym pobral z oficjalnej strony?

1. Kupuj teraz i się nie zastanawiaj, to nie jest stały spadek ceny tylko promocja i to dość krótka więc jak chcesz kupić to lepszej okazji nie będzie!

2. Shadow of the Hist nie jest zawarte w Goldzie to prawda, ale to jest Dungeon DLC, które dodaje dwa Dungeony, ale bez nich bez problemu można się obyć nie, bo nie są one jakieś super ważne.

3. To nie są DLC tylko update'y, czyli po prostu takie usprawnienia rozgrywki bądź w żaden sposób nie powiązane z fabułą zmiany. One Tamriel po prostu sprawiło, że ludzie ze wszystkich sojuszów mogą jeszcze lepiej ze sobą współpracować na PvE oraz widzieć się na wszystkich mapach razem, bo kiedyś każdy sojusz miał swoje osobne instancje, natomiast co do Homestead to po prostu został dodany system housingu, czyli: domki, ogródki i inne pierdółki :D.

4. Nie ma triala TESO, raz na rok może dwa są tak zwane free weekendy, ostatni był miesiąc temu więc sobie poczekasz. Podaj specyfikację kompa to Ci powiem czego mniej więcej możesz się spodziewać. :)

Intel core i3 3,70GHz, 8GB Ramu, Radeon RX 460, 1TB dysku i uzywam win10 64

Jak dziala dokladnie "Paczka w ruchu" to jest to samo co platnosc przy odbiorze przez kuriera?

1GB dysku? To gdzie Ty chcesz TESO zmieścić? Nie no zakumałem, że o kartę chodzi, cóż na średnich może wysokich powinno być w miarę optymalnie :)

Moj blad :D chodzilo mi o 1TB dysku a sama karta graficzna ma 2GB
@Sevaril Czy bez dodatku Morrowind, warto bedzie grac? Bo z tego co widze bardzo duzo wnosi ten dodatek.

Będzie warto, ale Morrowind to jednak dosyć ładny dodatek, więc polecam kiedyś się zastanowić :)

I nie piszę tu, że grałem podobno za to dostęp odbierają , także nie zdradzam czy go mam i skąd mam takie informacje mimo że możliwe, że pochodzą ode mnie :D

Będzie warto, ale Morrowind to jednak dosyć ładny dodatek, więc polecam kiedyś się zastanowić 

I nie piszę tu, że grałem podobno za to dostęp odbierają , także nie zdradzam czy go mam i skąd mam takie informacje mimo że możliwe, że pochodzą ode mnie 

Ja za to wiem skąd Ty masz informacje i ja wiem skąd i ja je mam. Generalnie dodatek zapowiada się szampańsko, aczkolwiek na początku nie pchałbym się w wydatki tylko przeszedł wszystko co jest w podstawce oraz po kolei każde DLC, Morrowind nie zając i nie ucieknie także jak gra Ci przypadnie do gustu to sobie go po prostu kupisz. Zresztą za nim to wszystko przejdziesz to Morrowind stanieje, a i pewnie jakieś z jedno czy dwa DLC zdążą wejść ^^.

1.Moze wersja cyfrowa bedzie tansza.

2.Nie do nabycia za korony sa dodatkowe 2 dungeony , ktore sa raczej zbedne.

3.TAK

4.nie jezeli dziala ci gw2 TESO tez bedzie.

5. Jezeli zalezy ci na pvp to morrowind bedzie obowiazkowy dodane tam beda arenki.

Grafika zostanie polepszona w dodadku ? podobno lagi sa przy Cyrodil :/

To znaczy dodatek owszem będzie miał lepszą grafikę, ale czy reszta to w sumie nie wiem. Co do Cyrodiil to są lagi, ale jak jest naprawdę masę ludzi, zresztą kampanii jest kilka także można sobie wybrać taką bardziej optymalną.

Dobra to ode mnie jeszcze dwa pytania :D
1. O co chodzi z ta wersja pudelkowa "Tamrield Unlimited" i czym rozni sie od "Gold Edition"???
2. W gold edition dostaje sie podobno 500 coron, da sie w samej grze tez je zdobyc? Bo brakowalo by mi 2,5k do dodatku Shadow of the Hist

1. Zapewne tym, że Gold Edition zawiera 4 DLC + Palomino Horse Mount :)
2. W samej grze nie ma możliwości na zdobycie Crownsów. Kupujesz je za realne pieniążki.

PS. Tamriel Unlimited to po prostu "czysta" gra ;)

1. Zapewne tym, że Gold Edition zawiera 4 DLC + Palomino Horse Mount 
2. W samej grze nie ma możliwości na zdobycie Crownsów. 

PS. Tamriel Unlimited to po prostu "czysta" gra 

2. Crown Pointy to jest waluta premium, którą kupuje się za prawdziwe pieniądze.

Grałem trochę za czasów "bety" i chwilę po wydaniu ale nie wbiłem nawet veterana z braku teama i ogółem czasu na ten tytuł :)

Aczkolwiek teraz została zakupiona wersja gold ( Brakowało mi opcji zakupu all dlc, a niechciałem bawić się w eso premium)
Istnieje teraz jakaś aktywna społeczność polska która gra aktywnie w eso ?

Jak wygląda teraz sprawa PvP w "szybkim" uproszczeniu ? (Z tego co pamiętam Tanki pod stamine miały taki regen że nie dało się tego zjechać :P)

W WoWie wbite co trzeba, przesiadłbym się na inny tytuł a wiem że eso zapewnia sporo godzinek fabuły, i w sumie w związku z tym jaki jest teraz sposób na plvl bez hlvl frienda i kozak craft itemów :P, tak powiedzmy do veterana i ile to zajmuje ;)

Grałem trochę za czasów "bety" i chwilę po wydaniu ale nie wbiłem nawet veterana z braku teama i ogółem czasu na ten tytuł 

Aczkolwiek teraz została zakupiona wersja gold ( Brakowało mi opcji zakupu all dlc, a niechciałem bawić się w eso premium) 
Istnieje teraz jakaś aktywna społeczność polska która gra aktywnie w eso ? 

Jak wygląda teraz sprawa PvP w "szybkim" uproszczeniu ? (Z tego co pamiętam Tanki pod stamine miały taki regen że nie dało się tego zjechać :P)

W WoWie wbite co trzeba, przesiadłbym się na inny tytuł a wiem że eso zapewnia sporo godzinek fabuły, i w sumie w związku z tym jaki jest teraz sposób na plvl bez hlvl frienda i kozak craft itemów :P, tak powiedzmy do veterana i ile to zajmuje  

Istnieją Dobre Polskie Gildie, lecz wszytko zależy od tego czego oczekujesz czy stawisz na zespół i mniejsza społeczność czy po prostu masówkę. Z starszych Gildii które są na ESO już kawał czasu to Lost Heaven najstarsza Gildia znana mi, istnieje od początku wyjścia gry, Blood Queen moja Gildia (bloodqueen.pl), którą niedługo będzie miała swoją drugą rocznicę :) oraz masówka Hashas + jeszcze parę raczkujących Gildii się znajdzie.

Co do PVP nie wypowiem się zbytnio ponieważ mnie ten kontent nie interesuje z uwagi na słaby balans oraz lagujące serwery, aczkolwiek w czerwcu wraz w wyjściem DLC Morrowinda wchodzą battlegroundy.

Pozdrawiam Serdecznie.

da sie grać w teso na macbook air?

jezeli ma karte w granicach 940m to tak. ew jezeli nie ma matrycy 1920 tylko 1360 to bez problemu.

da sie grać w teso na macbook air?

Podaj dokładną specyfikację tego macbooka, bo z tego co wiem to ESO działa na Macach tylko pytanie czy masz na tyle mocy w nim żeby w miarę komfortowo zagrać. @Cycuszek co do PvP to Drago ma trochę racji są lagi, ale znacznie mniejsze są na kampaniach non Champions Point ( to jest późniejszy level po osiągnięciu 50 dodatkowo jest to 9 drzewek skilli pasywnych, gdzie rozdaje się nabite punkty i otrzymuje się z tego różne profity jak lepsza regeneracja staminy, większy damage czy lepsze resisty z racji tego, że każdy gracz ma je rozdane inaczej serwer nie wyrabia z obliczeniami i to jest między innymi powód lagów). Jeśli interesuje Cię PvP to możesz zacząć nawet od 10 levelu jest nawet kampania dla low leveli oczywiście non Champions Point dla high leveli też oraz oczywiście kampanie z Champions Pointami dokładnie jest ich dwie, gra się tam całkiem nieźle no chyba, że jest piątek albo sobota wieczór.

Co do samego kształtu PvP to wygląda to tak, że jest sporo zamków i baszt o które gracze walczą, aby zdobyć zamek wroga trzeba przeprowadzić oblężenie czyli najpierw przy pomocy trebuszy zniszczyć zewnętrzne mury potem dostać się do środka i zniszczyć mury wewnętrzne gdzie są dwie flagi które trzeba przejąć stajàc przy nich do momentu aż nie zmienią koloru na ten który sojusz zajmujący ma (są trzy sojusze). Jeśli chodzi o baszty to trzeba któreś z drzwi rozbić w ten sam sposób co zamki. Każdy zamek ma w okół siebie po jednym tartaku, młynie oraz kopalni, zajęcie tychże przed oblężeniem spowoduje osłabienie murów czy npcków stróżująch. Żeby nie było nudno na PvP to zazwyczaj jest walka graczy na zamkach czy przy nich, czasem może wpaść zerg i przejechać po ludziach, innym razem wpadnie ganker z nienacka. Generalnie walki potrafią trwać na prawdę długo i bywają czasami bardzo duże co też powoduje laga niekiedy (duża ilość światełek i innych efektów). Reasumując PvP w ESO jest naprawdę fajne jedynie trzeba pewne rzeczy grze wybaczyć ja wybaczyłem i naprawdę świetnie się bawię. :)

@Sevaril
No i fajnie, mimo że mniej więcej kojarzyłem system :P, ale napewno tym którzy czytają temat, naświetli trochę PVP.

Chodziło mi bardziej o to czy są teraz jakieś OP Builidy, które przy low sprzęcie potrafią stać np. 1vs5 i jeszcze ich łoić :D
Który z sojuszy polecasz czy tam frakcję polecasz :P ?
Dodam jeszcze że posiadam explorer packa więc o ile mnie pamięć nie myli mogę grać każdą rasą w każdej frakcji.

I jeszcze jedno pytanko, mianowicie czy łuki dalej sprowadzają się jako broń do większości buildów czy jest jakiś konkretny stricte build Ucznika :S

@Sevaril
No i fajnie, mimo że mniej więcej kojarzyłem system :P, ale napewno tym którzy czytają temat, naświetli trochę PVP. 

Chodziło mi bardziej o to czy są teraz jakieś OP Builidy, które przy low sprzęcie potrafią stać np. 1vs5 i jeszcze ich łoić 
Który z sojuszy polecasz czy tam frakcję polecasz  ?
Dodam jeszcze że posiadam explorer packa więc o ile mnie pamięć nie myli mogę grać każdą rasą w każdej frakcji.

I jeszcze jedno pytanko, mianowicie czy łuki dalej sprowadzają się jako broń do większości buildów czy jest jakiś konkretny stricte build Ucznika :S

Kurde, a ja taki piękny esej napisałem :D ehh... zawsze za bardzo się rozpisywałem. Generalnie to obstawiam, że chcesz grać buildem staminowym, spora część ludzi biega teraz w heavy armorze, ale to wcale nie znaczy, że nie ma fajnych innych setów na przykład medium: Eternal Hunt i Viper. Co do heavy to na przykład Black Rose chociaż na low level ciężko go zdobyć. Co do sojuszu to oczywiście, że Ebonheart Pact. (Jak szukasz gildii napisz na priv mam pewną fajną opcję). Kwestia łuku wygląda tak, że warto go mieć, ale na niektórych buildach się nie opłaca lepiej mieć na przykład 2h / dual wield lub 1h i shield. Ciężko mi cokolwiek powiedzieć więcej, bo nie wiem czym zamierzasz grać. :)