Pytania przed grą

Witam zamierzam zacząć grać w Rift'a ale mam pare pytań oto one :

1) Czy cała gra zostala przeniesiona na f2p , w sensie że mam dostęp do wszystkiego bez limitów na cokolwiek (między innymi klas ) ?

2) Jak wygląda system klas ?

3) Na jakim serwerze warto zagrać ?

4) Czy IS jeśli jest to czy jest ogarnięty ?

5) Ile w sumie waży ta gra bo gdzieś się doczytałem że 15 GB ?

To w sumie tyle .

1tak (mozna wszystko odblokowac grajac i kupujac za platyne rexy)

2 patrz wyzej

3 bloodirion

4 is pozwala kupic ci wszystko w grze oczywiscie mozesz to tez normalnie zdobryc

5 nie wiem ;p duzo

pamietaj jezeli chodzi o gemy 1 rex = 1k platyny = 1k gemow (chyba 1k)

Co do punktu drugiego to nic w sumie nie wyjaśniłeś ;p

System klas jest taki, że możesz sobie kupić u trenera ROLE i tam dać następną klase. Np.: Wybrałeś Wojownika to możesz mieć na 1Roli Tanka a na 2 Dpsa. Role możesz zmieniać w każdej chwili w grze. Ja mam 1 do expa a 2 do pvp. 1Rola około 3golda, 2 chyba 3platyny 3 chyba 21platyny.

Ogarniasz? :P

Coś jak w Runes of Magic tylko, że nie ma wspólnych skilli i można w każdym momencie zmienić klase.

Aha spoko a te Role można mieszać w sensie że zrobie magowojołucznika ? Czy z jedenj grupy tylko ?

Wojownik ma swoje klasy. Mag ma swoje klasy Kleryk ma swoje klasy. Łotr ma swoje klasy. Wybierasz klase np.: Maga i masz jego podklasy, które możesz sobie mieszać. Nie można łucznika z wojownikiem no bez przeaady :D Każda klasa ma chyba 7 podklas.

Moze ja postaram sie to badizej przystepnie wyjasnic : na poczatku wybierasz jeden z 4 archetypow : mag, kaplan, wojownik, lotrzyk. Potem wybierasz 3 podklasy na kazda z dostepnych rol. Na poczatku masz tylko jedna role, wiec mozesz ustawic 3 drzewka : kaplanowi mozesz dac np wardena, inkwizytora i cabalista, ale juz np void knighta ktory jest podklasa woja nie mozesz wybrac grajac kaplanem :P

Wygląda to tak, że każda klasa ma soule - każdy soul ma inne skille. Soule są podzielone na 4 grupy - w zależności od tego kim chcesz być w party - dmg, support, heal, tank. Jak ktoś już wyżej pisał - u trenera kupujesz role. Do 1 możesz włożyć dowolne 3 soule i korzystać z nich. Reset jest tani, więc możesz się dowolnie bawić ustawieniami souli itp. Im więcej punktów włożysz do danego soula (coś jak talenty w WoWie) tym więcej skilli odblokujesz z danego drzewka.

Ok załapałem a ostatnie pytanko ile gierka waży :P ?

Aktualnie u mnie zajmuje 14,9 GB

Witam zamierzam zacząć grać w Rift'a ale mam pare pytań oto one :

1) Czy cała gra zostala przeniesiona na f2p , w sensie że mam dostęp do wszystkiego bez limitów na cokolwiek (między innymi klas ) ?

2) Jak wygląda system klas ?

3) Na jakim serwerze warto zagrać ?

4) Czy IS jeśli jest to czy jest ogarnięty ?

5) Ile w sumie waży ta gra bo gdzieś się doczytałem że 15 GB ?

To w sumie tyle .