Pytania

Witam, wczoraj wieczorem przypomniało mi się, że wygrałem gdzieś kluczyk do Ashes of History Edition do Rift'a, więc postanowiłem sobie spróbować. No i oczywiście jako newb mam kilka pytań ^^.

1:Na początek wybrałem sobie shard Bloodrion(PvP), na czym to dokładniej polega?, no i czy gra tam sporo ludzi?

2:Po ok. godzinie gry mam mieszane uczucia, bo właściwie przez okrągłą godzinę latałem po tutorialowej mapie, i robiłem questy zabij/przynieś/włącz coś, trochę to nużące, czy tak właśnie wygląda expienie w Rifcie?

3:Jako klasę wybrałem War Mage (Stormcaller'a) czy ta klasa jest (lamersko to zabrzmi, ale co tam ^^) dobra na PvP?

4:Co tu jeszcze, że tak powiem, można robić oprócz questowania? ^^

5:Jak w Rifcie wygląda PvP?

6:Gra ktoś może na Bloodrion'ie (bądź innym shardzie, najlepiej PvP)?

No, to by było na tyle z moich wyczerpujących pytań, mam nadzieję że jakiś dobry forumowicz na nie odpowie :).

1. Nie gralem na tym shardzie, ale najliczniejszym eu shardem jest Icewatch.

2. Od 10 lvla mozesz chodzic na instant adventures. Po dolaczeniu przenosi Cie do grupy rajdowej [ czasami 5, a czasami 20 osob] i wspolnie robicie sobie questy za ktore dostajesz sporo expa i jakies tam inne nagrody. Na shardzie Icewatch wejscie jest zazwyczaj instantowe i nie trzeba nic czekac. Jak dobrze pamietam to od 15 lvla mozesz uzywac dungeon findera i chodzic w grupie 5 osob na instancje. Oprocz tego expic mozna na bg, na riftach i dynamicznych eventach, ktorych jest calkiem sporo. Podsumowujac instant adventures jest najszybszym sposobem na lvlowanie, ale nie polecam lvlowac tak pierwszej postaci gdy chce sie poznac fabule gry i troche pozwiedzac.

3. W rifcie jest cos podobnego jak dual spec w wowie. W kazdej chwili mozesz zmienic swoje soule wiec nie ma co sie spinac na poczatku czy wybralo sie dobrego soula.

4. Troche na to pytanie odpowiedzialem w 2 pkt. ale jezeli chodzi ci o 50 lvl, to jest co robic. Masz sporo rajdow, na ktore co chwile ktos szuka ludzi [ przynajmniej na icewatch], kilka battlegroundow, Conquest PVP[jest to jeden wielki bg ], rifty, dynamiczne eventy i cos jeszcze pewnie sie znajdzie.

5. Akurat malo pvp sie zajmuje, ale wiem ze jest kilka bg i conquest [ na ktorym bylem i calkiem fajnie go wspominam]. Istnieje jeszcze jakis system rankingowy ale nie wiem dokladnie o co chodzi.

6. Na icewatch jest najwieksza polska gildia Percepcja.

Jakbys mial wiecej pytan dot. gry, albo dolaczenia do gildii to znajdziesz mnie pod nickami Varessh,Varresh na Icewatch po stronie guardianow. Jestem dostepny zazwyczaj po 19

Witam, wczoraj wieczorem przypomniało mi się, że wygrałem gdzieś kluczyk do Ashes of History Edition do Rift'a, więc postanowiłem sobie spróbować. No i oczywiście jako newb mam kilka pytań ^^.

1:Na początek wybrałem sobie shard Bloodrion(PvP), na czym to dokładniej polega?, no i czy gra tam sporo ludzi?

2:Po ok. godzinie gry mam mieszane uczucia, bo właściwie przez okrągłą godzinę latałem po tutorialowej mapie, i robiłem questy zabij/przynieś/włącz coś, trochę to nużące, czy tak właśnie wygląda expienie w Rifcie?

3:Jako klasę wybrałem War Mage (Stormcaller'a) czy ta klasa jest (lamersko to zabrzmi, ale co tam ^^) dobra na PvP?

4:Co tu jeszcze, że tak powiem, można robić oprócz questowania? ^^

5:Jak w Rifcie wygląda PvP?

6:Gra ktoś może na Bloodrion'ie (bądź innym shardzie, najlepiej PvP)?

No, to by było na tyle z moich wyczerpujących pytań, mam nadzieję że jakiś dobry forumowicz na nie odpowie :).