Pytanie Aion

Witam mam pytanie, czym się różni Aion od NCsofta a Aion od Gameforge, wiem gdy włączam grę wyskakują oba loga więc nieważne skąd odpale i tak jedna gra się włączy? czyli że gra jest w posiadaniu 2 firm jednocześnie? w takim razie słyszałem o tym że Aion 11 kwietnia na stronie NCsoft wprowadza versie 3.0 z opcją Truly Free, która ponoć daje 100% rozgrywke czyli trade działa aukcja działa najważniejsze rzeczy które nie działają u gameforge (gram u gameforge) i ten veteran i gold premium mnie przeraża.

Tak więc warto czekać na 11 kwiecień żeby pograć spokojnie? i czy to będzie to o czym myślę?

grając u gameforge można przeskoczyć później do NCsoft aby móc kontynuować rozgrywke w versi 3.0 Truly Free? proszę o odpowiedź.

(Co daje ten Truly Free)

Widzisz 2 loga bo grę zrobił ncsoft zaś gameforge kupił do niej prawa, przypomne że gra jest tylko f2p w wersji gameforge wiec jest różnica, bo jak byś grał na wersji ncsoft'owskiej po za płaceniem widział byś tylko logo ncsoftu. ;) ps. raczej nie przeskoczysz a powrotem do ncsoftu a znając życie te truu free będzie czasowe.

znając życie te truu free będzie czasowe.
Wątpię, że będzie czasowe. L2 także działało na tej samej zasadzie. W EU f2p+premka[dbl exp+ insty], a na serwerach NC f2p+koxIS. Przypominam, mówię jak było w L2.

W takim razie Truly Free moze być na 10dni? wątpie myślę że chcą zmiażdżyć konkurencje dając pełne mozliwości, gameforge zawiodl mnie tym trade i shopem... dlatego zaczekam do tego 11 kwietnia i zobaczymy.

Hmm co by wybrać: płacić 18zł/miech (jeżeli nie chcemy wydawać golda) i mieć ogar czas eventów itp. czy lagi/ prawdopodobnie kox IS ( nie utrzymają się z takiego ISa jak na GF) i chore godziny eventów

Moim zdaniem NC będzie miało tylko jeden plus, eventy. GF prawdopodobnie tak samo jak Innova-L2 w umowie ma zakaz wprowadzania randomowych itemów/etc, dlatego też NC wygrywa w kwestiach eventowych, tyle że trzeba mieć na uwadze to że eventy od NC odbywałby się będą po 2:00 w nocy czasu polskiego.

Hmm co by wybrać: płacić 18zł/miech (jeżeli nie chcemy wydawać golda) i mieć ogar czas eventów itp. czy lagi/ prawdopodobnie kox IS ( nie utrzymają się z takiego ISa jak na GF) i chore godziny eventów

yyy.. wybieram 2 opcje.

Dlaczego?

1. Nie zapłacę za gre ani grosza! (nie jestem typkiem którego gry mmo zniewalaja) wole już jakies suple zakupić.

2. lagi? wydaje mi się ale tylko wydaje że również to zależy od łącza, ja grałem na Dragon Nescie od USA i lagów nie było.

3. co Do IS to jeżeli trade będzie działało aukcja i inne duperele które są zablokowane normalnie na gameforge to wybieram NC bo więcej do szczęścia mi nie potrzeba.

co Do IS to jeżeli trade będzie działało aukcja i inne duperele które są zablokowane normalnie na gameforge to wybieram NC bo więcej do szczęścia mi nie potrzeba.

To samo można powiedzieć o GF, a co za różnica czy item dostaniesz przez trade, czy ze stalla kupić czy jeszcze z AH ? Na GF przynajmniej są normalne godziny eventów i siege na abyssie. Grając na NC musisz pamiętać o różnicy czasów, ale skoro nie robi Ci 8-10h. (:

Co do konta premium to podobno można je kupić w grze. Jak to się odbywa i czy jest to legalne?

Dajesz w łapę graczowi, a on oddaje ci konto Veteran. Możesz też kupić na allegro. Możliwość zdobycia była:

- wzięcie udziału w becie,

- posiadanie konta gry Aion przed przejściem na f2p.

Z tego co widzę, obie opcje Cię ominęły. Pozostaje Ci kupić konto Veteran (czyli po prostu konta do gry Aion ze statusem Veteran) od innego gracza albo co miesiąc (albo kiedy chcesz) kupować gold packi. Po upływie terminu ważności gold packa, znowu masz konto starter. Mit, że jak będziesz systematycznie kupował gold packa, to konto stanie się Veteran, został już dawno obalony, przykro mi.

Edit: Można kupić grze. Konto Veteran uzyskiwało się na dwa sposoby, które podałem wyżej. W tym pierwszym sposobie dostawałeś kod, który dawał Ci Veterana i gold paca na X dni. W grze możesz kupić od innego gracza kod Veterana i gold packa na X dni. Jeśli możesz kupić go w grze, to domyślam się że za kasę w grze. Wyceniam coś takiego na jakieś 6kk (6,000,000 goldów) albo i znacznie więcej.

Na Spatalosie po strone Elyos spokojnie za 7.5kk kupisz. Poza tym na allegro jest sporo ofert na Gold Packi albo na kupno kasy do gry, więc za mniej więcej 20 PLN będziesz miał Gold Packa na miesiąc, co dla mnie jest ceną wręcz promocyjną jak za miesięczną opłatę za grę. Poza tym w IS nic ciekawego nie znajdziesz oprócz jakiś skinów czy innych pierdół. Fakt faktem, że jakbym miał grać na starterze to bym nie wyrobił, ale z punktu widzenia veterana obecny układ jest wręcz super. Mam dostęp do całości gry, a jedyne ograniczenie to dłuższy cooldown instancji, który można w łatwy sposób wyeliminować.

na nexiusie kupisz GP za 6kk a to jest pikuś a jak nie to ponoć na allegro już są za 10 zł nie wiem ile w tym prawdy, nie sprawdzałem, naprawdę polecam Ci GF bo na US sobie nie pograsz, założę się, że będzie koksIS. Eventy i czas grania w nocnych godzinach też nie jest za ciekawy. Ping ? w jednych grach jest normalny a w nie których są takie lagi na US, że nie idzie przejść z punktu A do punktu B. Znam ludzi co grali na starterze, dobili do 35-40 i za czeli bawić się w crafting, żeby zarobić na GP, tak więc jak się chce to można i nie trzeba wydawać anie złotówki na grę :)

Z tym GP za 10zł to już bajeczka, bo z max packa koszt wynosi 15-17zł zależy od kursu dolara. Do 20zł spokojnie będzie kosztowało jak się ustabilizuje cena. (:

Ok już rozumiem w sumie 25zł na miesiąc to nie dużo.

Co do servera to gram na Aunhart myślicie że dobrze wybrałem?

Aha dodam że jestem nowy i nie wiem o co chodzi z tymi eventami prosze wytlumaczcie

Ja także ostatnio zacząłem grać na aunharcie, jakoś moim zdaniem panuje tutaj lepszy klimat, ludzie chętni do party od pierwszych lvli wykonując nawet te proste Q typu zabij 5 mobów, na nexusie można o tym zapomnieć. Jeśli grasz asmo napisz do mnie [nick Purakushi]. Co do tych eventów konkretnie o co Ci chodzi ? (:

ja na Elyosach :( 24lvl dziś zaczne kontynuoac rozgrywke ;) nick: Folk

Co do eventów to o co w nich chodzi? jest to jakis dzienny raid? BDW czy DF?

o których godzinach sa?

o co w nich chodzi?

jakie sa nagrody?

jak czesto są?

jak sie na nie dostac?

Witam mam pytanie, czym się różni Aion od NCsofta a Aion od Gameforge, wiem gdy włączam grę wyskakują oba loga więc nieważne skąd odpale i tak jedna gra się włączy? czyli że gra jest w posiadaniu 2 firm jednocześnie? w takim razie słyszałem o tym że Aion 11 kwietnia na stronie NCsoft wprowadza versie 3.0 z opcją Truly Free, która ponoć daje 100% rozgrywke czyli trade działa aukcja działa najważniejsze rzeczy które nie działają u gameforge (gram u gameforge) i ten veteran i gold premium mnie przeraża.

Tak więc warto czekać na 11 kwiecień żeby pograć spokojnie? i czy to będzie to o czym myślę?

grając u gameforge można przeskoczyć później do NCsoft aby móc kontynuować rozgrywke w versi 3.0 Truly Free? proszę o odpowiedź.

(Co daje ten Truly Free)