Pytanie co do Tera

siema mam takie pytanie czy Tera jest grą na dłuższą mete? jak wygląda sprawa z graczami bez konta premium ( jeżeli takowe jest) gdyż grałem w Aiona wszystko fajnie dobiłem 20 lvl jednakże dowiedziałem się że gracze z darmowym kontem mają dużo ograniczonych rzeczy przez co rzuciłem tą gre a nie zamierzam już wydawac hajsu na gry mmo.

Więc opłaca sie grac w Tere czy może powrócic do Aiona która gra jest lepsza albo samo mi cos doradzcie.

Milion podobnych tematów już było, tylko trochę poszukać ... W jednej i drugiej grze da się przeżyć bez wydawania ani złotówki, kropka.

W Tere grałem ponad pół roku więc raczej jest na dłuższą metę. Prawie wszystko co jest w IS można kupić u Trade Brokera a premium nie daje dużej przewagi. To zasadniczo tylko dopałki do expa i kasy. W Aionie jest trochę ciężej np. ten porąbany cd na instancje masakra.. Ale obydwie gry zatrzymują na dłużej :D Prawdziwa gra zaczyna się po dobiciu capa ;3

czyli lepsza jest Tera? jak jest z liczbą graczy online i który serwer polecacie

Jeśli chcesz grać na wersji EU to najwięcej graczy jest na Killian PvP

Z tego co wiem Tera nie ma endgame'a. Co do Aiona to masz racje, ze osoby grajace za darmo sa ograniczone, ale mozesz rozszerzyc konto za walute w grze, wiec nie widze problemu.

Z tego co wiem Tera nie ma endgame'a. Co do Aiona to masz racje, ze osoby grajace za darmo sa ograniczone, ale mozesz rozszerzyc konto za walute w grze, wiec nie widze problemu.

Tera nie ma endgame ???

Po wbiciu 60 gra się dopiero zaczyna battlegroundy, GvG, instancje 60, BAM´y. Po dołączeniu do Alliance dochodzi jeszcze Alliance Daily Questy, walki między alliancami, alliancowe instancje, BAM´y.

battlegroundy, GvG, instancje hi hi^^ tylko trzeba dodac ze tera ma cos w sobie zje^^ne z wydajnoscia ze plynnosci w grze mozesz nie miec czy tez problemy po patchowaniu gry gdzie bedzie ci patchowac a po patchowaniu problem z uruchomieniem gry gdyz przycisk play w luncherze nie reaguje ^^ a co do wydajnosci gry to jednym chodzi dobrze na bardzo srednim kompie drugim tragicznie na troche lepszym wiec tu wszystko zalezy od farta jak ci gra bedzie chodzic ^^ jak bedzie taki pech ze zle to zapomnij o instancjach czy bg bo tam bedziesz mial 8-14 fps nawet na minimum ustawieniach ^^

@up

Nie wiem ja tam po żadnym patchu nie mam problemów z uruchomieniem. Gram na US. Ja nie mam za dobrego kompa a na instancjach na low da się grać chwilę miałem poniżej 10 fps a potem 20-25.

czyli jesteś jednym z tych farciarzy którzy mają dobre fpsy ( znaczy nie dobre bo powinno ich być więcej ale możesz grac dość komfortowo )

SzymeX i sam widzisz ze na low grasz w takich fps'ach i to w dodatku na US gdzie gra chodzi lepiej ... a porownanie tera na srednich a na low ustawieniach to masakra :D na low wyglada jak gra z 2004 roku a i tak co do wydajnosci duzego wskoku fps nie zobaczymy ... ja gram na EU i na moim Phenom x4 955, 8 GB ram DDr3 1333mhz i grafika HD 6870 1 GB ddr5 gra chodzi na max ustawieniach od 18 do 35 fps te 35 fps to jak patrze na puste pole na minimalnych ustawieniach wzrost fps jest nie wielki bo tylko o 5 fps ... a na instancjach czy BG gra chodzi strasznie bo wlasnie od 8 do 20 fps gdzie ciezko sie gra zwlaszcza na BG ... gra nie jest zla ale co do optymalizacji to mozna sobie odpuscic bo co to za przyjemnosc z gry gdzie nic nie ogarniesz przez fps .... a co do problemu po patchowaniu to sa one i ja tak mam i inni tez ... chodzi o to ze po patchowaniu gra nie chce zalaczyc sie nie wyskakuje moment logowania przez co pozostalo mi tylko i wylacznie odnowa pobieranie calej gry czyli 30GB

Wiesz. Grafika mi nie przeszkadza, ważne że gra dobra.

siema mam takie pytanie czy Tera jest grą na dłuższą mete? jak wygląda sprawa z graczami bez konta premium ( jeżeli takowe jest) gdyż grałem w Aiona wszystko fajnie dobiłem 20 lvl jednakże dowiedziałem się że gracze z darmowym kontem mają dużo ograniczonych rzeczy przez co rzuciłem tą gre a nie zamierzam już wydawac hajsu na gry mmo.

Więc opłaca sie grac w Tere czy może powrócic do Aiona która gra jest lepsza albo samo mi cos doradzcie.