Pytanie do kart graficznych

Witam. Czy ktoś wie może czy R9 390 to wysoka czy średnia półka? (mówimy tu o tym co sama firma o tym sądzi nie co Wy sądzicie ,jak ktoś może podać linki do takich informacji był bym wdzięczny)

Zdecydowanie wysoka, średnia to okolice 800zł

Zdecydowanie wysoka, średnia to okolice 800zł

Wiesz napisałem z tym pytaniem tylko zamiast radeona dałem 980 do supportu nvidi i powiedzieli że to średnia półka więc się pytam ;)

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/nvidia-geforce-gtx-950-ti-zapowiedz-karty-rdzen-maxwell-gm206-250.html

no sorry skoro gtx 950 to średnia pólka a gtx 970 1500żł to też średnia nie piszę już o 980 xD

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/nvidia-geforce-gtx-950-ti-zapowiedz-karty-rdzen-maxwell-gm206-250.htmlno sorry skoro gtx 950 to średnia pólka a gtx 970 1500żł to też średnia nie piszę już o 980 xD

tak tylko tu znowu mówimy o tym co benchmark myśli o tym a nie co sama nvidia ;) a ten temat to ciekawy jest ;)

Ej to po co się pytasz skoro nie chcesz znać naszej opini, tylko firmy? Może pisz od razu z nimi?

Ej to po co się pytasz skoro nie chcesz znać naszej opini, tylko firmy? Może pisz od razu z nimi?
mnie chodziło by poszukać wypowiedzi firmy bo napewno coś o tym pisali / mówili. :) a to mnie bardzo ciekawi ;)

980 to średnio wysoka ale nie pełnoprawny wysoki tier dla nich wysoka półka to seria 980ti (chyba lecz nie wiem ) a przedewszystkim seria Tytan

980 to średnio wysoka ale nie pełnoprawny wysoki tier dla nich wysoka półka to seria 980ti (chyba lecz nie wiem ) a przedewszystkim seria Tytan
o i to jest odpowiedź jako taka tylko teraz wróćmy do grafiki o którą mi chodzi czyli R9 390 ( bo X i fury/ FuryX to napewno wysokie)

wszystko zależy czy Ci się opłaca wchodzić w segment amd z jednego powiedzmy powodu (wysoko narzutowe stery ) przez co dławi ci się fps zauważyłem to na starszym modelu w gta5 (żabienie), dla tej r9 380 odpowiednikiem jest 960 gtx xD więc chyba sprawa jasna :) tj tylko podkręcone 285 więc nie wiem czy jest sens się w to pakować. lecz karta sama w sobie nie jest zła lecz te sterowniki -__-

@edit ale z tego co wyczytałem ma większa szynę i trochę lepsze o/c

masz twardy orzech do zgryzienia :D bo 960 i ta 380-tka to mniej więcej to samo jedni lepiej wypadają w czymś drudzy w czymś innym :)

Kurde a ten swoje xd pytam się czy R9 390 to średnia czy wysoka półka w oczach twórców tej grafiki czyli AMD

raczej j/w srednia fury wiadomo top ale te z X-em są wyższa półka czyli cenowo wyjdzie od 1500zł+ xD w moim odczuciu

@edit sry jakoś tak wenę miałem xD

390 jest dwa razy tańsza niż np. Fury X, więc raczej do jednego kosza, czyli wysokiej półki, ich razem nie wrzucają. Jeżeli przyjmiemy podział tylko na trzy kategorie - niską, średnią i wysoką, to 390 to średnia półka. Pytanie tylko po co nad tym dywagować, masz konkretną kartę o określonej wydajności i cenie, a czy dla producenta to jest średnia czy wysoka półka to już chyba nieistotne.

390 jest dwa razy tańsza niż np. Fury X, więc raczej do jednego kosza, czyli wysokiej półki, ich razem nie wrzucają. Jeżeli przyjmiemy podział tylko na trzy kategorie - niską, średnią i wysoką, to 390 to średnia półka. Pytanie tylko po co nad tym dywagować, masz konkretną kartę o określonej wydajności i cenie, a czy dla producenta to jest średnia czy wysoka półka to już chyba nieistotne.

fakt nie istotne ;) ale byłem ciekaw na co trzeba się szykować w seri 4XX radeona bo HBM trafi do wysokiej półki a GDDR5X i GDDR5 do średniej i niskiej półki tak samo u nVidia

temat do zamknięcia

Witam. Czy ktoś wie może czy R9 390 to wysoka czy średnia półka? (mówimy tu o tym co sama firma o tym sądzi nie co Wy sądzicie ,jak ktoś może podać linki do takich informacji był bym wdzięczny)