Pytanie do tych co sie znają

MFPallytime robi dobre filmiki. Nie są to typowo instruktażowe, lecz są ciekawe i można się czegoś nauczyć, bo koleś dobrze gra i przede wszystkim nie pajacuje w tych filmikach i nie robi z siebie idioty.

https://www.youtube.com/channel/UCaIG92A013x_Cuv-yQOO7Hw

Tu są póki co 3 filmiki takie bardzo dla początkujących.

https://www.youtube.com/watch?v=cPGARkVqU7M&list=PLlWC1VLv7fbCHTNImkNet97nNVtLuQ5hR

A tutaj 5 filmików objaśniających podstawy samej gry.

https://www.youtube.com/watch?v=9PyO78ry89s&list=PLlWC1VLv7fbCLexoZvW6aK2Yp37T-RswQ

Wszystkie są po angielsku, bo osobiście nie zbliżam się do tzw. polskiego jutuba.

-możesz sobie popatrzeć na stronach jakieś buildy do postaci

Eee, rób buildy samemu! To co wg kogoś jest dobrym buildem, wcale nie musi być dobrym buildem dla Ciebie.

To, ze większość ludzi wybiera jakiś talent, to tez nie zawsze znaczy, ze ten talent jest najlepszy. Ludzie po prostu "małpują" buildy, nieważne, czy w rzeczywistości są one dobre czy złe.

Co to znaczy?

Jak oglądniesz filmik o expie to zrozumiesz :D

Campy, to najemnicy w obozach. Lepiej jeśli to wasza drużyna je zajmie, nawet jakby Ci najemnicy mieli za dwie sekundy umrzeć. Bo jak je zostawicie, to przyjdzie wróg i wam je zabierze i być może lepiej wykorzysta na was.
Mapa ma być na niebiesko w późniejszej fazie gry :)

Dokładnie tak jak Anioł wytłumaczył. Expa dla drużyny zdobywasz tylko wtedy kiedy znajdujesz się odpowiednio blisko umierających potworów przeciwnika. Należy zbierać expa najlepiej z każdej linii żeby mieć jak najszybciej nowe talenty. Campy czyli neutralne grupy potworów które po zabiciu walczą po stronie twojej drużyny mogą skutecznie zająć przeciwników którzy będa musieli je zabić żeby one nie niszczyly ich budynków.

Buildy nie są trudne do ogarnięcia i są bardzo intuicyjne, ale na poczatek możesz sobie mniej więcej zobaczyć gdzieś co wybierać. Chyba ze będziesz miał pewność że wybierzesz sobie dobre talenty sam. ^^

Polecam Rivida jeżeli chodzi o polską scene YT zajmującą się Hotsem.

Z tego co widziałem to ma poradniki i wgl jest aktywny jeżeli o gry Blizzarda chodzi.

No dobra. Mialem wczoraj wolne to troszke pogralem.
Wbilem 10 level. Okolo polowe rozegranych bitew wygralem..
Wiekszosc z nich trwala w okolicy 20minut. Jedena trwala 29minut - przegralismy.

Mam problem z zachowaniem sie na mapie. Nie wiem niekiedy gdzie isc. W sensie stac lewo? prawo? srodek?
Pomóc mojej druzynie? Czy denerewowac dwóch przeciwników w tym czasie i odciagac ich od mojej druzyny?
Mysle, ze z czasem sie naucze. Jak w kazdej grze potrzeba czasu.

Ogólnie w grze prawie nigdy nikt nic nie pisze na czacie. Zero komunikacji, a wygrywamy. Moze dlatego, ze nie trafiam na kogos kto potrafi poprowadzic nasza druzyne.
Sam jak wspomnialem nie wiem w wiekszosci przypadków co robic zeby bylo najlepiej.

Moze ktos chetny do pogrania w piatek? Mam wolne akurat i moglbym cos pograc. TS3 itd
Ew. czwartek wieczorem po pracy. W okolicach 22.
Sobote tez mam wolna, chyba :D

Ja z chęcią pomogę w wolnym czasie. Masz PW

grałem we wszystkie moba i obecnie pogrywam w Hots i Smite no i nie raz lol ale rzadko i powiem wam że w Hots jest więcej noobów niż w lolu nie rozumiem tego gra tak łatwa jak klocki lego.. po prostu chodzisz robisz misje i napierdalasz się i koniec ta gra jest tak prosta że nie da się tego wytłumaczyć ale i tak dzieci grać nie umieją... misje przeważnie samemu trzeba robić bo debile nie umieją nawet bossa zabić czy wieżyczek przejąć... a bez misji szansa na wygraną to z 40% do tej gry trzeba mieć team bo same dzieci w to grają.. team+zgranie=wygrana

Cześć. Nigdy wczesniej nie grałem w żadne gry typu MOBA. Kiedyś widziałem tylko filmik z Leage of Legends i to tyle.

Na chwile obecną mamy 4 gry z tego gatunku w które warto grać, tak?

DOTA, LOL, SMITE i HOTS

Wczoraj włączyłem HOTS. Tak na chwile. Chcialem zobaczyc o co w tym w ogóle chodzi.
Powiem wam, ze gra fajna. Ładnie wygląda. Dość przyejmnie sie gra.

Powiedzcie mi, która z tych czterech wyżej wymienionych gier sprawdzi się najlepiej do grania jako casual?
Nie gram za dużo ostatnio i szukam czegoś na nudne wieczory. Możecie mi jeszcze powiedzieć jakie są główne różnice między tymi grami?

Dzięki,