Pytanie dot. GW 2

siemka czy na takim sprzęcie pójdzie mi GW2

sprzęt :

Win XP SP3

4GB ram ( jednak w windowsie pisze że 2.99 )

Intel Core i3 3.10GHz

GeForce 9600GT 512mb

( nie codzi mi o to zeby na full detalach chodził płytko byle nie ścinało )

i czy ktos orientuje się za ile kupie tą grę w empicu ?

i jeszcze takie pytanie czy w GW2kokszą tylko osoby które wydają prawdziwą kasę czy nic nie kupując w is też da sie dobrze grać ?

W GW2 raczej prawie nikt nie kupuje itemków z IS. Praktycznie nie ma tam nic ciekawego.

Najlepszy set możesz zdobyć na wiele sposobów i to bardzo szybko, 2-3 dni i masz full set. Potem tylko załatwić runki jakie Ci tam odpowiadają i zostaje Ci tylko pvp :P

Co do ceny się nie orientuje. Kupiłem z Niemczech za 48 euro.

Co do wymagań, powinno Ci pójść. Ścinać Ci nie powinno na normalnych mapach, może jedynie na WvW.

W IS nie ma nic.. co pomoże tobie być lepszym.

Co do parametrów mam podobny sprzęt (procek gorszy, win7) i jest git.. no moze jak biega zerg na WvWvW jest problem.

Po ile w empiku (kur.. masz internet?) "http://www.empik.com/guild-wars-2-pc,p1050833688,multimedia-p"

thx za odpowiedzi

a co do up to widziałem juz tą stronkę tyko że częstojest tak że ceny są nieaktualne dlatego pytałem tutaj

siemka czy na takim sprzęcie pójdzie mi GW2sprzęt :Win XP SP34GB ram ( jednak w windowsie pisze że 2.99 )Intel Core i3 3.10GHzGeForce 9600GT 512mb( nie codzi mi o to zeby na full detalach chodził płytko byle nie ścinało )i czy ktos orientuje się za ile kupie tą grę w empicu ?i jeszcze takie pytanie czy w GW2kokszą tylko osoby które wydają prawdziwą kasę czy nic nie kupując w is też da sie dobrze grać ?

Prawdopodobnie masz zainstalowany system 32bitowy, który może zaadresować max 3GB pamięci RAM. Na domiar złego, programy 32bitowe mają przydzielane maksymalnie 2GB RAM, no chyba, że twórca doda do kodu programu "/LARGEADDRESSAWARE:YES", wtedy system przydziela 3GB (przykład, mamy komputer z 4GB RAM i systemem 32bitowym, system alokuje max 3GB RAM, przydzielając do programu BEZ /LARGEADDRESSAWARE:YES max 2GB, wtedy 1GB jest nieużywany i leży odłogiem, natomiast gdy program ma w kodzie /LARGEADDRESSAWARE:YES, wtedy ten niewykorzystany RAM jest przydzielany do programu i wtedy może korzystać z 3GB pamięci).

Oczywiście można kombinować z Ramdiskiem, lub ogarnąć współdzielność pamięci RAM z pamięcią karty graficznej, ale najlepsze efekty osiąga się po zainstalowaniu systemu 64bitowego. Guild Wars 2 na 64 bitowym systemie działa o wiele lepiej (dodatkowy RAM zawsze robi dobrze :D).

tak jestem ciekawy jak nowy gracz w 2-3 dni zdobywa 80lvl i materiały na egzotyczny set - armor, bronie, biżuteria... - bujda na resorach - chyba grający 24/24 i to też bez kasy nie zdobędzie setu odpowiedniego do swojego buildu a już bankowo nie wszystko.. na AH.. nie stać go będzie na to.. zrobienie samej biżuterii to 12 golda..

------

Odnośnie sprzętu, to problem tutaj nie leży w optymalizacji ale w tym, że zastosowana technika nie jest w pełni obsługiwana przez sprzęt starszego typu (starszy ma się na myśli ~2lat a nie 4-5 ;]), tj. można mieć ładne tekstury etc ale trzeba zrezygnować z Shaderów, Cieni, refleksów. 9600 GT jest bardzo bardzo bardzo.. kuźwa starą grafą :P (2008 rok), pewne rzeczy da się wyłączyć w grze jak i sprzętowo ale nie zapewni Ci to odpowiedniej jakości gry jeśli sprzęt odbiega daleko technologicznie od zastosowanych rzeczy.

Can i Run IT.. to jest strona która powie Ci czy zagrasz, o jakości gry Ci już nie powie, ale to że sama gra Ci ruszy nie oznacza, że np. przy 10 osobach nie będziesz miał 10klatek... czy na eventach gdzie fala mobów składa się z 50 szt. nagle Ci coś nie wybuchnie.

Ważne dane dotyczące minimalnego wymagania dla kart graficznych:

Pixel Shader version 3.0

Vertex Shader version 3.0

Dedicated Video RAM 256 MB

Posiadałem przy GW2 radka 4870 i po wymianie doszedłem do wniosku, że przy tej grze nie ma sensu się pchać z niczym innym bardzo poniżej pułapu tej grafy. Grafa ta pozwalała mi na godny wygląd gry bez shaderów, cieni i refleksów oraz grę na poziomie 13-18 klatek na wielkich zadymach WvW.

http://www.benchmark...art-graficznych

9600 GT jest bardzo nisko w wynikach różnica ponad 2x taka jak do 4870, nie wyobrażam sobie jak GW2 może na takim sprzęcie chodzić. Chociaż fakt, dla mnie ważny jest efekt wizualny i musi on być odpowiedni ale jednocześnie jakość gry też jest ważna... zmieniłem proca/ram/pł.główną tylko dlatego, że BF3 nie wyrabiał na moim sprzęcie :]

Co do Wymagań systemowych...

Mój 2,3 GHz + 8GB ram z integrą dźwiga tą grę i nawet się nie tnie (chyba, że coś wielkiego się dzieje), z tym że ja mam 64bit system

Grę sam kupiłem za 169,99 w Saturnie

Nigdy nie kupuj w empiku, chyba że nie ma gdzie indziej - zawsze przepłacisz (ale za to mają słabe zabezpieczenia w sklepie :D )

Spokojnie udźwigniesz GW2.

Ja polecam kupić przez gram.pl. Sama tam kupiłam i nie narzekam 179.99 zł

A Item shop tak naprawdę nic nie daje możesz spokojnie grać bez inwestowania real kasy do IS.

Nic nowego w tym temacie sie nie urodzi, a wiec go zamykam. Nadmienie tylko, ze gram w GW2 na gorszym sprzecie, mam tylko problemy podczas WvWvW, gdzie musze obnizyc detale do minimum. Na PvE grywam na mieszance detali wysokich ze srednimi, gdzie przewage stanowia te pierwsze. Przypominam, ze gram na sprzecie slabszym.

siemka czy na takim sprzęcie pójdzie mi GW2

sprzęt :

Win XP SP3

4GB ram ( jednak w windowsie pisze że 2.99 )

Intel Core i3 3.10GHz

GeForce 9600GT 512mb

( nie codzi mi o to zeby na full detalach chodził płytko byle nie ścinało )

i czy ktos orientuje się za ile kupie tą grę w empicu ?

i jeszcze takie pytanie czy w GW2kokszą tylko osoby które wydają prawdziwą kasę czy nic nie kupując w is też da sie dobrze grać ?