Pytanie dotyczące wymiany sprzętu w laptopie ( 3:10 h) może ktoś nie śpi :P

Witam,

moje pytanie dotyczny wymiany sprzetu w laptopie jaki obecnie posiadam i tu potrzebuję rady od kogoś z was tu zgromadzonych :)

A więc posiadam laptop (w grudniu będzie miał 2 lata ) Notebook HP Pavilion g7-1020sw w wersji :

Procesor i5 2,9GhZ

Ram : 6gb

Karta graficzna : Radeo 7600m series HD i zintegronawa intel 4000 hd

Chciał bym wymienić w nim karte graficzna na mocniejszą i tu tyczy się pytanie typu ,

czy się opłaca ?? i na jaką karte mógł bym sobie w nim pozowlić.

Chodzi mi o lepszą wydajność w grach chociaż by w Wildstar'a - obecnie aby grać w płynną rozgrywke musze działać na niskich ustawieniach.

czekam na odpowiedź a chętnie odp. na pytania jeśli czegoś tu brakuje :P

W laptopie nie da się raczej wymienić kart graficznej, bo cały układ płyty głównej, procesora i kart to jedność.

Można wymieniać tylko w składakach chyba części ale w zwykłych tylko ram można dokupić

Yup. Podzespoły w lapkach są z reguły niewymienialne (z wyjątkiem dysku/Ram). Choć bywają wyjątki jak lapki Clevo itp. Jedyne wyjście to nowy lapek/PieC :3

Tego raczej nie wymienisz, ale dziwne, że leci Ci na niskich. Sprawdzałem na podobnym lapku WS'a i chodziło na średnich conajmniej. Czy napewno gra działa naAMDku, a nie na zintegrowanym?

Tego raczej nie wymienisz, ale dziwne, że leci Ci na niskich. Sprawdzałem na podobnym lapku WS'a i chodziło na średnich conajmniej. Czy napewno gra działa naAMDku, a nie na zintegrowanym?

Przepraszam , ze tak póżno odpisuje jak i dzięki za odp wam wszystkim.

Szkoda ,że nie można wymienić w nim karty będe musiał sie wstrzymać jeszcze do kupna nowego sprzętu.

Sam się dziwie dla czego osiągam tak zły wyniki grywalności tej gry bo jak by nie patrzeć sam komputer w sobie nie jest zły ( chyba,że sie nie znam :P)

Sam do końca nie wiem czy gra korzysta z Radeona gdyż korzystam z programu przełączania grafiki z Catalysta od AMD

A może ktoś z was będzie wiedział jak mogę uporać sie z tym problemem odnośnie lepszych osiągów w grach na moim laptopie.

A tak wygląda specyfikacja :

39b9f677deab9.jpg

na pewno zaktualizuj sterownik graficzny jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś (aktualna wersja 15.9.1) doda to pare % mocy

Jeśli chcesz mieć pewność, że wszystko się przełącza jak należy to zainstaluj sterowniki do obydwóch grafik ze strony producenta laptopa.

Faktycznie, wymienić grafę w lapku nie jest łatwo; ale zakładać od razu, że się nie da to trochę pesymistyczne podejście. Musiałbyś podać dokładny model grafiki. Rzadko kiedy udaje się wymienić kartę graficzną na zasadzie, wyciągnij starą, włóż nową. Najczęściej nie pasują otwory na śrubki, kształt grafiki itd. U Ciebie bardzo dużym ułatwieniem jest brak śledzia z wyjściami na karcie graficznej.

btw. nie mogę znaleźć tego modelu z podzespołami, które wypisałeś. Ciągle wyskakują mi i3 i radeon HD 6470M

Pamiętaj że i5 laptopowe to nie to samo co i5 z komputerów stacjonarnych. i5 laptopowe mają tylko 2 rdzenie także to też może wpływać na rozgrywkę, bo jak wiadomo w mmo procesor > grafika.

Witam,

moje pytanie dotyczny wymiany sprzetu w laptopie jaki obecnie posiadam i tu potrzebuję rady od kogoś z was tu zgromadzonych :)

A więc posiadam laptop (w grudniu będzie miał 2 lata ) Notebook HP Pavilion g7-1020sw w wersji :

Procesor i5 2,9GhZ

Ram : 6gb

Karta graficzna : Radeo 7600m series HD i zintegronawa intel 4000 hd

Chciał bym wymienić w nim karte graficzna na mocniejszą i tu tyczy się pytanie typu ,

czy się opłaca ?? i na jaką karte mógł bym sobie w nim pozowlić.

Chodzi mi o lepszą wydajność w grach chociaż by w Wildstar'a - obecnie aby grać w płynną rozgrywke musze działać na niskich ustawieniach.

czekam na odpowiedź a chętnie odp. na pytania jeśli czegoś tu brakuje :P