Pytanie dotyczące Youtube (Zarabianie)

Cześć okolo miesiąca prowadzę swój kanał na yt idzie całkiem nieźle na jednym filmiku dobijam do 300 wyświetleń i ten właśnie filmik użyje jako przykład otóż gdy film dobił okolo 100 wyświetleń to zarobił 0.10$ teraz ma prawie 300 i nic się nie zmieniło z każdym filmikiem jest to samo inny przy okolo 50 wyświetleniech zarobił 0.06$ teraz dochodzi do 200 i tyle samo czy ktoś wie jak dokładnie to działa ?

Dzięki za pomoc!

no z tego co mi kumpel wyjaśniał to co któreś wyświetlenie masz jakieś 5 gr.

A jak jest popularny to na filmie załączą ci się reklami i wtedy to już więcej tych groszy jest za obejrzenie :).

Ogólnie niektóre osoby taką kase potrafia na tym zrobić, że byś nie uwierzył :)

poczekaj na większe liczby, jak się nie mylę to co 1k wyświetleń się pokazuje btw. może nie zarabiasz bo wyświetlenia są na adblock'u itp

dzięki ale to troche dziwne ze od 200 wyświetleń nawet grosz sie nie ruszył i tak jest z każdym filmikiem raz filmik "zarobi" 0.05$ i poźniej juz nic ciekawe troche poczekam i zobaczymy :D

Działa to na innej zasadzie. Wszytsko zalezy od tego , czy ogladajacy maja adblocka czy tez nie . Czy ogladaja reklamy czy omijaja . Nie ma znaczenia liczba wyswietlen ( z samych wyswietlen masz minimalny zarobek , 90 % z reklam na filmach) a liczba obejrzanych reklam . Zalezy czy film jest monetyzowany czy mozne monetyzowanie zostalo wstrzymane itd. Przykladowe statystki z wybranych filmikow z mojego kanalu ( nie podam dokaldnych liczb bo nie moge niestety :( partner zakazuje ) :

Wyswietlenia Zarobek

2 k+ ~ 4$

4 k+ ~ 2 $

800 + ~ 1.5 $

Jak sam widzisz film ktory ma 4k wysweitlen moze zarobic tyle co ten z 2k i odwrotnie .

Czyli po prostu mam pecha skoro od 200 wyświetleń nawet 0.01$ film nie zarobił. No cóż trzeba robić filmiki itd a może coś z tego będzie :D dzięki z pomoc wszystkim.

Cześć okolo miesiąca prowadzę swój kanał na yt idzie całkiem nieźle na jednym filmiku dobijam do 300 wyświetleń i ten właśnie filmik użyje jako przykład otóż gdy film dobił okolo 100 wyświetleń to zarobił 0.10$ teraz ma prawie 300 i nic się nie zmieniło z każdym filmikiem jest to samo inny przy okolo 50 wyświetleniech zarobił 0.06$ teraz dochodzi do 200 i tyle samo czy ktoś wie jak dokładnie to działa ?

Dzięki za pomoc!