[Pytanie/Dyskusja] League of Legends

Witajcie,

Dziś wpadłem na taki śmieszny pomysł i spodobał mi się, lecz chciałbym podzielić się nim z Wami i dowiedzieć się co o nim myślicie.

League of Legends wygląda jak wygląda, jest jedną z przodujących gier na rynku i jedną z najlepszych jaką widziałem. Oderwać się od niej nie potrafię. Nudzi mi się (nie potrafiłbym grać cały dzień, aktualnie gram po 1-3 mecze dziennie), lecz zaraz do niej wracam. Pomyśleliście chociaż na chwilę jakby wyglądało League of Legends w postaci otwartego świata, ze wszystkimi bohaterami? zaczynamy od 1 lvla, expimy sobie, zdobywamy skille (w otwartym świecie byłaby szersza gama efektów oraz czarów), a w tym otwartym świecie byłyby tak jakby pomieszczenia, gdzie zbierają się gracze i oczekuję wojny na dwie drużyny (coś jak w tibii arena). Następnie jak zbiorą się gracze, przenosi ich na arenę i prowadzą ze sobą wojnę na punkty. Wszystko oczywiście w klimacie 3D, a tryb ten byłby oddzielny rzecz jasna od tego co jest teraz (nie byłby powiązany w ogóle). Aktualny tryb miałby swoje poziomy, przedmioty itd., zaś powstałby oddzielny do którego również byśmy się logowali z tego samego clienta.

Jeśli komuś spodobała się ta myśl, niech się wypowie - myślicie, że wydawcy tej wspaniałej gry pomyślą o tym kiedyś?

Zapraszam do dyskusji :)

Ciekawa koncepcja , lecz ja bym zostawil to w 2d jak juz jest ;]

Ciekawa koncepcja , lecz ja bym zostawil to w 2d jak juz jest ;]

Otoz to. Napisalem przeciez, ze tryb jaki juz jest nadal by byl jaki jest, lecz w cliencie naszym bylaby rowniez opcja wejscia i grania na otwartym swiecie 3D. Ja to tak widze. Bo nie chcialbym, aby powstala nowa gra od tej firmy bazujaca na tym co napisalem. No chyba, ze byloby to spowodowane ogromnym ciezarem plikow do sciagniecia (albo byloby to niemozliwe, bo ja sie na tym nie znam heh) - to wtedy tak :)

Czekaj. Chodzą dookoła, farmią, expią, kupują itemy, zdobywają poziomy i skille, a potem czekają na PvP na arenę?

Wiesz że to jest opis jakiegoś tysiąca różnych MMORPG?

Głównie tutaj chodzi o to, że będzie multum bohaterów do wybrania, czego nie ma w innych grach. Najlepsze jednak są spelle wymyślone przez twórców LoL'a i pewnie wspaniale wyglądałyby w świecie 3D.

Nie podoba mi się Twój pomysł , chciałbyś zamienić Lola w zwykłego mmorpga w którego można by było pograć przez dwa dni a potem usunąć ;c Shit

Ta, multum bohaterów, a każdy ma 4 skille.

Już wolę 4 bohaterów i multum skilli.

Wy dwaj wyżej wydaje mi się, albo nie potraficie czytać, albo macie coś z głową. Cofnijcie się do czasów podstawówki gdzie tego uczyli... chyba że jesteście jednymi z tych nabijają posty, pozdro.

W Lola (League of Legends ) grałem 2 lata .. .ale to co dodali dzisiaj w patchu to już przerasta ... kiedyś Lol był fajny :D Bez dzieci wszystko standardowo było, mało kto grał i byli sami prosowie ... Dzisiaj dodali tak zj***** sklep .. taki zje*** hud że to masakra, niby szybciej sie kupuje, a jednak nie ! nie można kupywać masowo szybko itemów, A co do itemów które dodali to teraz postacie które były OP w Late mogą być już na początku OP i przez całą gre ... Jungle utrudnili, więc już z teamem mam inne taktyki i gramy bez jungli ... To już nie jest LoL za dużo naraz robią i zniszczyli totalnie balans, to już nie jest to co kiedyś ... Żegnaj Lolu !

@Slither, ale prawda jest taka, że jungla kiedyś była za łatwa, a teraz w sumie też jest.......Widzisz, teraz jest taka koncepcja, że jeżeli nie możesz gankować to możesz to nadrabiać w jungli i teraz gra się typowo postaciami pod jungle.

Sklep jest moim zdaniem zwalony z doty 2, więc to dla mnie nie problem bo w dote grałem dosyć długo...

Co do nowych itemów to jest znacznie lepiej niż było....Dużo więcej itemków które się używa, no i pomyśleli o dobrym itemie na supporta który daje mu wardy.Balans jest dalej, zresztą wszystko opiera się na twoich umiejętnościach gry.Pozmieniali i dodali dużo fajnych itemków na adc/junglera/solo topa, ale usunęli np. madredy, ionic sparka, fona.......

@Caffrey, zobacz ile waży lol, potem zamień jej silnik na silnik 3D (nie wiem jaki jest teraz dobry, bo się nie interesuje :D), dodaj do tego po min. 20 skilli na 1 postać kiedy jest ich ok 110, dodaj więcej itemków, dodaj różnorodność mobów, dodaj większą mapę, inny system lvli itp...itp....Gra ważyła by ok 100GB, nie wspominając już o tym, że do twojego opisu pasuje WoW, expisz robisz BG, wyexpisz się robisz areny (ala rankedy) oraz dalej BG, tyle że wow ma mniej postaci, a już waży ok 30gb.

@Caffrey: bredzisz. Fichetta podał bardzo dobry przykład - co mi po 110 bohaterach do wyboru, skoro mamy 4 skille? I gdzie tu np. widzisz Veigara, któremu efektywnie na PVE działałyby dwa skille? Lepiej mieć mniej klas, ale za to mieć pełno skilli do wyboru. Perspektywa bardzo wielu klas, które mają bardzo mało skilli też jest ciekawa, jeśli to zbalansujemy... co nie zmienia faktu że gra dalej byłaby MMORPG jak wiele innych.

@Slither: sklep jest użyteczny, całkiem szybko wszystkiego się szuka... kwestia przyzwyczajenia. TYLKO I WYŁĄCZNIE. Po jakichś 10-20-50 meczach będziesz się tam poruszać intuicyjnie i szybko wybierać to co trzeba, tak jak to wyglądało na samym początku. A co do braku jungle to jesteście zabawni - oczywiście duo top także działa, ale jeśli traficie na kogoś kto nie da się pojechać zostaniecie w plecy z lvlem i CSami (bo jungler też sobie swobodnie chodzi). Do tego nie będziecie mieli kontroli nad buffami, więc przeciwnik ciągle z blue i redem będzie spacerować. Odnośnie itemów... w najgorszym wypadku ktoś lub coś nerfa dostanie, więc na co tak naprawdę narzekasz?

Prawda jest taka ze po tym nowym patchu na przedsezon 3 zebralo sie cos na podobe kilka rozancowego i jednoczesnie placzkow zalobnych... Path wiele rzeczy zmienil : sklep jak dla mnie na plus poniewaz teraz daje nam zarowno znajdywanie szybkie przedmiotow jak i calkiem sensowne proponowane przedmioty podzielone na poszczegolne etapy/kategorie; ui tu wedlug mnie na minus stare ui bardziej mi sie podobalo; nowa jungla calkowicie na plus i tu tez ludzie robia placz ze jungla jest teraz za trudna, nie probujac nawet junglowac po pathu, a prawda jest taka ze jungla jest owszem troche trudniejsza, ale i tak jak umiesz grac to nawet bez runek dasz rade wiem z wlasnego doswiadczenia, ponadto nowa jungla pozwolila na powrot do niej takim postaciom jak np. warwick; support na plus. gdyz teraz support jest w stanie zdobywac o wiele wieksza ilosc zlota niz przed patchem no i nie musi juz kupywac zwyklych wardow gdyz ma 1 z masterkow i 4 z nowego itemu przez co moze bardziej skupic sie na hartasie przeciwnika; wycofanie coniektorych itemow jak najbardziej na plus boli mie jedynie usuniecie fon'a. Tak wiec patch wprawdzie zapowiadal sie slabo ale wyszlo dobrze a jesli tego nie jarzycie to mam dla was dwa slowa...(sami sie domyslicie o co mi chodzie).

niezłe ale to już nie była by gra MOBA tylko kolejna durna MMO gdzie wszystko ogranicza sie do biciu mobków. jak dla mnie to by sie nie przyjeło ale tak poza tym myślisz że riot by to zrobiło? ludzie proszą o wiele naprawde pomocnych żeczy ale riot to olewa. mówi że słucha graczy ale to ściema i tak robią co chcą. bez urazy ale naprawde myślisz że riot zaciekawił by taki pomysł?? bo ja nie sądze

Z lola zrobić grę 3D hmm...ciekawe, ale każda postać miała by mieć po 4 skille ? Postaci jest ok.110. Zrobienie z lola 3D było by na pewno czasochłonne i Riot musiałby się dużo napracować, ale wracając chodzi ci o 3D takie jak smite czy nie wiem np.Last Chaos czy Shayia ?

Witajcie,

Dziś wpadłem na taki śmieszny pomysł i spodobał mi się, lecz chciałbym podzielić się nim z Wami i dowiedzieć się co o nim myślicie.

League of Legends wygląda jak wygląda, jest jedną z przodujących gier na rynku i jedną z najlepszych jaką widziałem. Oderwać się od niej nie potrafię. Nudzi mi się (nie potrafiłbym grać cały dzień, aktualnie gram po 1-3 mecze dziennie), lecz zaraz do niej wracam. Pomyśleliście chociaż na chwilę jakby wyglądało League of Legends w postaci otwartego świata, ze wszystkimi bohaterami? zaczynamy od 1 lvla, expimy sobie, zdobywamy skille (w otwartym świecie byłaby szersza gama efektów oraz czarów), a w tym otwartym świecie byłyby tak jakby pomieszczenia, gdzie zbierają się gracze i oczekuję wojny na dwie drużyny (coś jak w tibii arena). Następnie jak zbiorą się gracze, przenosi ich na arenę i prowadzą ze sobą wojnę na punkty. Wszystko oczywiście w klimacie 3D, a tryb ten byłby oddzielny rzecz jasna od tego co jest teraz (nie byłby powiązany w ogóle). Aktualny tryb miałby swoje poziomy, przedmioty itd., zaś powstałby oddzielny do którego również byśmy się logowali z tego samego clienta.

Jeśli komuś spodobała się ta myśl, niech się wypowie - myślicie, że wydawcy tej wspaniałej gry pomyślą o tym kiedyś?

Zapraszam do dyskusji :)