Witam. Wpadłem na pomysł powrotu do gry Mu Online i założenia długoterminowego, prywatnego serwera : )
Chciałbym dowiedzieć się od założycieli serwerów, jak i samych graczy czy moja ideologia miałaby jakąkolwiek racje bytu : )
Pamiętam czasy, kiedy starsi ludzie szukali serwerów, które zapewnią im długą, ciekawą rozgrywkę na poziomie.
Serwery, na których położony był nacisk na grę zespołową były oblegane od rana do wieczora - pełne, albo prawie pełne : )
Pierwsze pytanie: Czy nadal są tacy ludzie, którzy zagraliby na takim serwerze?
Zabezpieczonym, z wolnym expem i dropem, miłą atmosferą - z naciskiem na grę zespołową?
To było niesamowite, kiedy w końcu posiadało się skrzydełka, ulubiony item na +9 z jakąś ciekawą opcją, czy statystyki na tak wysokim poziomie aby poradzić sobie z mobem, z którego dropnie jakiś box, lepszy item lub kamyk : ) Wygranie wojny z teoretycznie lepszą od Nas drużyną też potrafiło człowieka ożywić - zmotywować do dalszej gry : )
Tworząc taki serwer, moim celem byłoby przywrócenie radości z prowadzenia rozgrywki w Mu Online!
Zablokowanie wszelkiego rodzaju hacków, botów - załatania dziur, uzupełnienia wszystkich wybrakowanych elementów
Drugie pytanie: Czy znajdę w sieci w miarę rozsądne (stabilne) pliki na poziomie Sezonu 2,3 lub 4?
Wiem, że nowości przyciągają jednak jestem zwolennikiem starszego systemu - ulubione sezony dla starych wyjadaczy : )
Kolejny serwer z szybkim expem, mocnym dropem, pralką 100%, i to wszystko na najnowszym sezonie - to nie To : )
Odpowiednio skonfigurowany i zabezpieczony serwer, z odpowiednią polityką zarządzania rozgrywką na nim, i gracze przez cały czas mają to "Coś" do czego mogą dążyć
Wydaje mi się, że sezon 2, bądź 3, na pewno 4 jest na tyle rozbudowany, że nie ma sensu przepakowywać serwera kolejnymi rozszerzeniami.
Spędzony miło czas ze znajomymi na wspólnym zdobywaniu tego, co najbardziej w Mu Online cieszy - to jest To! : )
Dodatkowo jeszcze zima idzie, więc może to odpowiedni czas na zrealizowanie takiego rodzaju projektu? Świeże pieczywo, ciepła kawa, bądź kakao i zaczynamy? : )
Pozdrawiam Kle2 | Lokator : )