Pytanie newbie

elo, żyje ta gra? bo są streamy azjatów, ruskich i tak dalej i tak dalej a tych z eu nie bardzo i nie wiem czy populacja jest w miarę spoko

2. jak dojdę do jakiejś gildii to są jakieś nawalanki co by tępić innych czy to tylko pic na wodę.

3. czy to prawda, że później jak trzeba te lvle wbijać długo to np 64 nie ma szans z takim 65 bo tak mu staty rosną (gdzieś czytałem o tym nie pamiętam już gdzie)

4. czy opłaca się zaczynać poświęcając około 2-3 godzin dziennie i koło 10+ w weekend

5. polska gildia? istnieją jakieś które mają aktywnych członków

6. dlaczego gra wygląda tak skomplikowanie na początku i o co chodzi z tym duszkiem

7. jak tam is? wiem, że wprowadzili, że można kupić w grze ale czy ktoś sprzedaje te pety czy kostiumy?

8. jest tam jakiś housing nigdy szczerze się w to nie bawiłem (bo w metku nie było xD) ale chciałbym spróbować

pozdro 600 wiem, że w komentarzach hejtowałem ale hejt szedł w stronę wydawcy a nie grę a tak mi się nudzi, że muszę w coś popykać a ta nowa gra revolution która ma wyjść wygląda jak gówno :)

1. Tak
2. Tak od cholery jest pvp wojny gildii o tereny otwarte pvp na mapach
3. Tego nie wiem ale raczej bardziej o sprzęt się rozchodzi niż l
4. Tak
5. Jakieś są napisz na czacie w grze
6. Gra jest specyficzna - trochę innowacyjnych rozwiązań jest po prostu :)
7. Tak
8. Tak

Black Desert jest specyficzny albo Ci się spodoba albo znienawidzisz w zasadzie ;p Dla mnie obecnie numer 1 jeśli chodzi o frajdę z gry - Hejty dawno przestałem czytać bo to są jakieś powtarzane farmazony w kółko :D

no właśnie próbowałem już raz na guest key i jakoś po 2 minutach zrezygnowałem ale raczej to była ignorancja z mojej strony bo powinienem dać tej grze przynajmniej 2 godziny dlatego chce teraz wypróbować dłużej tym bardziej, że jest śmieszna cena dzięki za odpowiedź i liczę, że ktoś będzie chciał się jeszcze podzielić swoją wiedzą :D

Spoko, grunt to znajdź sobie swoją klasę bo rozgrywka się diametralnie różni w zależności od klasy. Jak będziesz miał jakieś pytania czy coś to pisz śmiało, byle nie w stylu "którym się skacze?" bo mnie szlag trafi jasny, krew nagła zaleje !

A giera jak dla mnie na relaks super chociaż faktycznie dużo info pozornie nowego na początku :)

a jak tam z robieniem questów? Opłaca się robić wszystkie. niektóre czy też oprócz początkowych najlepiej zrezygnowac?

a jak tam z robieniem questów? Opłaca się robić wszystkie. niektóre czy też oprócz początkowych najlepiej zrezygnowac?

Odsyłam do tematu nowi gracze - seria pytań. Temat poruszony kilkukrotnie.

Znajdź sobie jakąś polską gildię i znajdziesz w niej na pewno odpowiedzi na wszystkie pytania. Nie ma co się rozpisywać na 1000 stron jak na tsie uzyskasz odpowiedzi na wszystko dużo szybciej i skuteczniej. Osobiście polecam Toxic Team do którego sam należę. TS3: 185.49.14.167

Powiem Ci tak - pierwsza postacia polecam Ci robic tylko questy od tego czarnego duszka - inaczej sie pogubisz bo questow jest od cholery i jeszcze ciut ciut.

Rob questy od duszka bedzie Cie ladnie do lokacji z potworami prowadzil objasnial co i jak itp.

Gdy zagralem pierwszy raz na koreancu, bez czytania poradnikow, goly i wesoly, rowniez bylem przerazony. Na szczescie gra jest dosc intuicyjna, prowadzi wrecz za raczke. Pare dni i zaczniesz juz robic hajsy. Sporo poradnikow w necie ;)

elo, żyje ta gra? bo są streamy azjatów, ruskich i tak dalej i tak dalej a tych z eu nie bardzo i nie wiem czy populacja jest w miarę spoko

2. jak dojdę do jakiejś gildii to są jakieś nawalanki co by tępić innych czy to tylko pic na wodę.

3. czy to prawda, że później jak trzeba te lvle wbijać długo to np 64 nie ma szans z takim 65 bo tak mu staty rosną (gdzieś czytałem o tym nie pamiętam już gdzie)

4. czy opłaca się zaczynać poświęcając około 2-3 godzin dziennie i koło 10+ w weekend

5. polska gildia? istnieją jakieś które mają aktywnych członków

6. dlaczego gra wygląda tak skomplikowanie na początku i o co chodzi z tym duszkiem

7. jak tam is? wiem, że wprowadzili, że można kupić w grze ale czy ktoś sprzedaje te pety czy kostiumy?

8. jest tam jakiś housing nigdy szczerze się w to nie bawiłem (bo w metku nie było xD) ale chciałbym spróbować

pozdro 600 wiem, że w komentarzach hejtowałem ale hejt szedł w stronę wydawcy a nie grę a tak mi się nudzi, że muszę w coś popykać a ta nowa gra revolution która ma wyjść wygląda jak gówno :)