Pytanie o Diablo III

Czesc, z gory przepraszam was za polskie znaki, pisze na angielskim laptopie.. Mysle, ze mi to wybaczycie, bede staral sie pisac zrozumiale.

Mianowicie, chcialbym poprosic wszystkich posiadaczy diablo o szczere wypowiedzi na temat tej gry, ostatnio, zastanawialem sie nad kupnem diablo 3, w dniu premiery kosztowalo 200zl co bylo dla mnie smieszne wiec powstrzymalem sie od zakupu. Duzo znajomych, jak i nieznajomych, pozytywnie komentowalo ta gre. Dzisiaj, kiedy cena waha sie od 130-150zl, postanowilem dosadnie rozwazyc zakup. Moje pytanie - czy warto? Slyszalem, ze w diablo 3 nie ma nic nadzwyczajnego, placi sie za marke ;). Kampania powalajaca nie jest, 11godzin i koniec, a jaki jest sens w przechodzeniu tej samej fabuly miliard razy? Duzo ludzi, mowilo, ze diablo swoja marka robilo bum, do zakonczenia kampanii na poziomie podstawowym bylo fajnie, ale juz nie maja checi wracac do tej gry. Jest tam cos, co pozwoli mi zostac w grze na dlugie, wakacyjne tygodnie? Jakis system craftingu slyszalem, ze jest. PVP, chyba jeszcze nie wlaczyli, a jak juz jest, to jak tam wyglada? I ogolnie plusy tej gry, licze na was chlopaki i dziewczyny ! ;D

Pozdrawiam ;)

Duzo znajomych, jak i nieznajomych, pozytywnie komentowalo ta gre.

To chyba byli jacyś fanboje bo jest dokładnie odwrotnie, większość opinii mówi, że gra jest słaba i nie dorasta do pięt drugiej części, zważając na czas w jakim powstawała mogli się bardziej postarać.

Na długie wakacyjne tygodnie raczej cię nie zatrzyma bo to single player, który jak napisałeś przechodzisz w nawet 10 godzin a bez sensu jest przechodzenie tego samego 50 razy. Rozgrywka online to tylko kooperacja ze znajomymi i bawienie się na aukcji, PvP jeszcze nie ma a nawet jak będzie to w takiej grze będzie to chłam. Jak masz za dużo kasy lub znajomych do gry to kup, ja osobiście odradzam bo za chwilę Diablo 3 będzie za 20zł w CD-Action.

PS. O tym jakoś wielkie portale boją się mówić bo przecież Blizzard to "super marka" i nie wolno psuć ich opinii ale były i są ataki hakerów na bazę danych D3. Codziennie z pomocą tych danych złodzieje okradają konta graczy - to taka ciekawostka o "płaceniu za markę".

Eee tam, nie przesadzaj :) Co do długośći gry: chcesz przejść tylko żeby mieć to z głowy - ok. 20h (1 poziom ofc) Przejść i mieć z tego radochę - o wiele więcej, to zależy od gracza. Single player?! Oczywiście, grę można przejść solo, ale ileż radochy daje wspólne ubijanie bossa z kumplami. Co do przechodzenia tego samego, TO WŁAŚNIE JEST DIABLO! W Diablo 2 można było ubijać bossy po pierdyliard, żeby dropnąć kasy i eq, a i tak daję tyle radości :) Grę od siebie polecam z całego serca i jest warta tych pieniędzy.

Ps. Konesera nie słuchaj, bo grałby tylko w Tere xD

A ja Ci polecę i uwierz, że spędzisz przy tej grze dużo czasu. Diablo III jest naprawdę świetne, ja się tam ubawiłem z kolegami w grze jak nie wiem kiedy, fabuła jest świetna, może nie tak dobra jak w pierwszej części ale czasy się zmieniły i blizz chciał aby gra trafiła do większej społeczności niż tylko do fanbojów. Brakuje trochę tego trybu PVP ale na wakacje ponoć ma się pojawić ( nie wiem ile w tym prawdy ) tak więc czekam z niecierpliwością. Polecam Ci tą grę i uwierz, że naprawdę nie zmarnujesz kasy :) A konesera nie słuchaj bo on tylko fanbojuje tere a reszta gier to blee

Ja napoczatku rowniez sceptycznie podchodzilem do zakupu d3, ale jakos uleglem presji otoczenia/kampanii i teraz nie zaluje. Fabula/dialogi ekstra. Ze znajomymi niezla zabawa.

To chyba byli jacyś fanboje bo jest dokładnie odwrotnie, większość opinii mówi, że gra jest słaba i nie dorasta do pięt drugiej części, zważając na czas w jakim powstawała mogli się bardziej postarać.

No z tego co czytałem ... większość dużych serwisów ocenia tą grę b.dobrze. A przy ilości graczy 6.3mil napewno trafi się sporo "złych opini", bo każdy ma inny gust.

Na długie wakacyjne tygodnie raczej cię nie zatrzyma bo to single player, który jak napisałeś przechodzisz w nawet 10 godzin a bez sensu jest przechodzenie tego samego 50 razy.

No 10 godzin to niezły sprintem ale normalnie to okolo 20godz.

Jeśli chodzi o przechodzenie tego w kółko, to właśnie o to chodzi przechodzisz niby to samo ale za każdym razem jest inaczej. Na terenach które teoretycznie sie nie zmieniaja pojawiają się nowe questy, wejścia do podziemi, elitki itp. a każde podziemia za każdym razem są inne.

Właśnie to że tak dużo rzeczy jest losowych (itemki, skille bossów, podziemia, questy itd) powoduje że gra się nie nudzi nawet jak grasz juz XX razy.

Rozgrywka online to tylko kooperacja ze znajomymi i bawienie się na aukcji,

Jak w innych grach multi zresztą...

PvP jeszcze nie ma a nawet jak będzie to w takiej grze będzie to chłam.

Jasnowidz jesteś czy tylko tak lubisz se pogadać???

Jak masz za dużo kasy lub znajomych do gry to kup, ja osobiście odradzam bo za chwilę Diablo 3 będzie za 20zł w CD-Action.

Masz racje napewno będzie po 20zł jak każdy inny produkt tej firmy. No w sumie diablo 2 kosztuje już 50zł może niedługo będzie po 20....

PS. O tym jakoś wielkie portale boją się mówić bo przecież Blizzard to "super marka" i nie wolno psuć ich opinii ale były i są ataki hakerów na bazę danych D3. Codziennie z pomocą tych danych złodzieje okradają konta graczy - to taka ciekawostka o "płaceniu za markę".

No oczywiście że są codziennie włamania na konta na Battlenecie, ale w większości przypadków jest to winna użytkowników których jest dużo więcej niż w jakiejś innej grze.

Ja osobiście polecam ci poczekać na triala który ma być dostępny dla wszystkich i sam ocenisz.

BTW. Gra teraz ma średnią cenę 220zł i nigdzie nie jest dostępna.

W sumie w MMORPG to się bije tego samego moba 100 razy i nikt nie narzeka.

To co mi się podoba to klasy, każda inna, i skille nowe wraz z lv, to się nawet gra, żeby je odblokować.

Średnia cena 220 zł? Nigdzie nie dostane? W dniu premiery, w moim mieście kosztowała 180 :) Teraz, byłem w sklepie, kosztuje 165zł i stoi na polce. Nie wiem gdzie wy kupujecie diablo po 220zł :)

orientuje się ktoś może czy na chwilę obecną jest diablo 3 w Białymstoku gdzieś ?

Ja poszukuję Diablo3 od soboty,gdyby ktoś miał inforamcje gdzie mogę znaleśc jakis egzemplarz na Śląsku w Zorach bądz jego okolicach prosze o PW

Grałem w poprzednie części , jak i w 3 i zdecydowanie jest super. Polecam tylko słyszałem że trudno dostać jak by ktoś miał i miał ochote pograć razem to dajcie znać bo gram cały czas

Temat jest o tym czy watro kupić grę, to po co robić offtopic gdzie kupić?

Moim zdaniem to 200zł to za dużo, ale gra warta zagrania, więc co zrobić?

bo skoro jest warta grania pozostaje sprawdzić gdzie kupić :D

200 zł puknij się w pałkę za przeproszeniem,znajomi 2 dni po premierze zakupili za 164 zł,a znajomy z pracy "niby" za 135 zl:).

200 zł puknij się w pałkę za przeproszeniem,znajomi 2 dni po premierze zakupili za 164 zł,a znajomy z pracy "niby" za 135 zl:).

Puknąć to ty się możesz pałką... 2 dni po premierze nie było już w większości większych miast w Polsce o ile nie w całej .... owszem było na plakatach REAL cena 164zł ale nie było pudełek z grą ponieważ wszystkie się wyprzedały dużo przed promocją po 199zł ( to tylko w Polsce możliwe chyba).

Najtaniej było w Media Expert ale mieli po parenaście egzemplarzy na sklep....

Diablo 3 w dzień premiery po pracy tzn. godz. 17+ nigdzie nie ma .... nie no było w jednym sklepie jak się dowiedziałem dzień później...

http://polygamia.pl/...premiere/2?bo=1

Gdy w czwartek 17 maja pytaliśmy telefonicznie o grę w słupskich sklepach dołączyliśmy do setek graczy, którzy czekali na dostawę nowych egzemplarzy. Sklepy nie potrafiły jednak podać konkretnego terminu. Wydawca gry - warszawska firma CD Projekt również nie znała terminu dostawy.

Słupsk źródło:

http://www.gp24.pl/a...LUPSK/120519685

z 16.05.2012

Wszyscy, którzy wczoraj po południu chcieli kupić Diablo 3w sklepie, mogli poczuć się nieźle zaskoczeni. W większości miejsc egzemplarzy gry już po prostu nie było.

Warszawa źródło:

http://polygamia.pl/...stawa.html?bo=1

Ceny w serwisach sprzedających klucze od 230zł na allegro ciężko coś kupić poniżej 250zł (mowię o grach na stanie, nie o zamówieniach).

Więc jak nie wiesz to nie pisz.....

Średnia cena 220 zł? Nigdzie nie dostane? W dniu premiery, w moim mieście kosztowała 180 Teraz, byłem w sklepie, kosztuje 165zł i stoi na polce. Nie wiem gdzie wy kupujecie diablo po 220zł

W jakiej miejscowości i jakim sklepie???

Czesc, z gory przepraszam was za polskie znaki, pisze na angielskim laptopie.. Mysle, ze mi to wybaczycie, bede staral sie pisac zrozumiale.

Mianowicie, chcialbym poprosic wszystkich posiadaczy diablo o szczere wypowiedzi na temat tej gry, ostatnio, zastanawialem sie nad kupnem diablo 3, w dniu premiery kosztowalo 200zl co bylo dla mnie smieszne wiec powstrzymalem sie od zakupu. Duzo znajomych, jak i nieznajomych, pozytywnie komentowalo ta gre. Dzisiaj, kiedy cena waha sie od 130-150zl, postanowilem dosadnie rozwazyc zakup. Moje pytanie - czy warto? Slyszalem, ze w diablo 3 nie ma nic nadzwyczajnego, placi sie za marke ;). Kampania powalajaca nie jest, 11godzin i koniec, a jaki jest sens w przechodzeniu tej samej fabuly miliard razy? Duzo ludzi, mowilo, ze diablo swoja marka robilo bum, do zakonczenia kampanii na poziomie podstawowym bylo fajnie, ale juz nie maja checi wracac do tej gry. Jest tam cos, co pozwoli mi zostac w grze na dlugie, wakacyjne tygodnie? Jakis system craftingu slyszalem, ze jest. PVP, chyba jeszcze nie wlaczyli, a jak juz jest, to jak tam wyglada? I ogolnie plusy tej gry, licze na was chlopaki i dziewczyny ! ;D

Pozdrawiam ;)