Witam. Mam pewien problem. Aktualnie jestem posiadaczem internetu lte jednak dobija mnie fakt limitu 25gb w miesiacu. Postanowilem wiec ze go zmienie. Problem taki ze nie mam tel stacjonarnego i trzeba by bylo pociagnac kabel do mnie. Netia powiedziala ze nie ma warunkow jednak tepsa chce dac tylko 10mb. Teraz sie zastamawiam. Te 10 mb to chyba zbyt malo na dobry ping w mmo? Ogolnie mam do wyboru jeszcze jakas radiowke ale jest to juz o wiele drozsza sprawa a slyszalem ze takie cos lubi sie czesto rozlaczac. Dlatego prosze was byscie mi pomogli i doradzili co wybrac. Z gory dziekuje za odp.
Pytanie o internet
Ping prawie nie ma nic wspólnego z prędkością internetu, 10Mb/s powinno być wystarczające(sam posiadam 8Mb/s i jakoś wszystko ładnie chodzi). Radiówkę sobie odpuść, chyba, że chcesz co jakiś czas bluzgać na ten syf.
Na radiówce zawsze bedziesz miał wiekszy ping, chociaż przy dobrych antenach nie ma rozłączeń i działa w miare dobrze.
Ping prawie nie ma nic wspólnego z prędkością internetu, 10Mb/s powinno być wystarczające(sam posiadam 8Mb/s i jakoś wszystko ładnie chodzi). Radiówkę sobie odpuść, chyba, że chcesz co jakiś czas bluzgać na ten syf.
Nie mogę się zgodzić z tym, że Radiówka to syf, mam od roku właśnie internet w takiej technologii i w porównaniu z neostradą na której miałem pingi po 60, teraz mam od 7-30 max ( chodzi mi o Dote 2, cs 7, bf3-4 10). Dodam jeszcze , że jest to radiówka 5ghz, stosunek wysyłania do ściągania jest taki sam. Teraz aktualnie mam prawie 1000 kb/s na 1000 kb/s jestem bardzo zadowolony z takiego internetu.
Dokładnie tak jak napisał kolega. 10 mb/s powinno Ci spokojnie wystarczyć. (chyba, że przyzwyczaiłeś się do pobierania wszystkiego w try miga)
Ping bardziej zależy od tego jak daleko jesteś od centrali z której masz internet.
Radiówka moim zdaniem nie nadaje się dla gracza MMO. Potrafi się rozłączać, a żeby to zniwelować musiałbyś kupić jakąś drogą antenę.
Ok w takim razie wezme na probe i zobacze jak to wyjdzie w grach. Dziekuje za pomoc
Witam. Mam pewien problem. Aktualnie jestem posiadaczem internetu lte jednak dobija mnie fakt limitu 25gb w miesiacu. Postanowilem wiec ze go zmienie. Problem taki ze nie mam tel stacjonarnego i trzeba by bylo pociagnac kabel do mnie. Netia powiedziala ze nie ma warunkow jednak tepsa chce dac tylko 10mb. Teraz sie zastamawiam. Te 10 mb to chyba zbyt malo na dobry ping w mmo? Ogolnie mam do wyboru jeszcze jakas radiowke ale jest to juz o wiele drozsza sprawa a slyszalem ze takie cos lubi sie czesto rozlaczac. Dlatego prosze was byscie mi pomogli i doradzili co wybrac. Z gory dziekuje za odp.