Witam wszystkich,
powiem szczerze kupiłem jakiś czas temu Eso (samą podstawkę) i po kilku h się zniechęciłem (sam nie wiem czemu). Postanowiłem dać tej grze drugą szansę i zanim przystąpiłem do gry sporo się naczytałem, na oglądałem na yt. Wiecie aby nie być kompletnie zielonym. Przyznam ,że z tego co się zorientowałem to każdą klasą trzeba iść pod odpowiedni build itd. ale każdy mówi co innego (min. jak tank to dużo lepszy jest DK niż templar i ogólnie masa informacji) troszkę testowałem postacie min. tanka ale czytając na różnych forach lepiej od tej postaci nie zaczynać nie mam pojęcia jaka klasa byłaby idealna pod mój gust stąd pytanie do weteranów. Szukam:
Postaci głównie melee
Może być DPS ale nie muszę być ani tym co zadaje go najwięcej ani tankiem
Lubię być takim "Melee Supportem" czyli biję ,wspieram buffami itp. ale nie jestem głównym healerem.
Głównie oręż - magia lub łuk jako dodatek.
Czy istnieje taka postać taki Melee Support Semi DPS?
A jeżeli nie ma takiej postaci to taki Semi DPS głównie do solo gry aby nie mieć problemów z przechodzeniem gry ?
Jeżeli tak to jaki build i klasę polecicie? Rasę raczej wybiorę sam bo zwyczajnie nie wyobrażam sobie gry Argonaninem czy Dunmerem nie mój wygląd i klimat. A pasywy itd. rasowe - gram dla zabawy więc aż tak bardzo do tego nie przywiązuje wagi.
I pytanie dodatkowe czy 1h+Shield używany jest tylko dla buildów dla tanków czy może również pełnić funkcję Dps'u?
Dziękuje z góry za odpowiedzi i całą pomoc!