Pytanie o minipetach

Hey, moglby ktos mi objasnic jak wyglada zbieranie mini petow w GW2? Zastanawiam sie nad kupnem wersji deluxe ze wzgledu na mini Rytlocka, ktory bylby moim pierwszym pupilkiem ^^ Glowne pytanie brzmi tak:

Czy gracz ma do dyspozycji jakis obszar (nazwijmy to "ogrodkiem"), w ktorym moze te pety trzymac, czy moze jedyny sposob aby je "przechowywac" jest w formie jakiegos skilla badz itemu w ekwipunku?

Bede wdzieczny za jakies szczegolowe info :)

Gracz posiada "ogródek na mini". Peta zakładasz jak zbroje więc nie zagraca Ci ekwipunku.

https://d3b4yo2b5lbfy.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/08/e6925wardrobe-miniatures_1.jpg
(nie moj screen)

odblokowujesz tu peta i zaznaczasz, i wtedy ta miniaturka podąza za tobą.

No to dodatkowe pere pytan mam, bede wdzieczny za wszystkie wskazowki :)

1. Ten "ogrodek" jest darmowy?

2. Ile slotow mamy na te pety?

3. Czy dostep do tego "ogrodka" ma tylko wlasciciel, czy moze inni moga go "odwiedzac"?

4. Za pozostale pety trzeba placic prawdziwa kasa, czy moze waluta w grze wystarczy?

I tak na koniec... sa inne sposoby na zdobycie tego Rytlocka, czy moze mozna go dostac tylko z deluxe boxa?

Edit:

@Frosty - To ile tych petow tam jest? O.o czuje, ze jestem w niebie ^^

Petów masz 272(oczywiście najpierw musisz je zdobyć aczkolwiek możesz wejść i obejrzeć wszystkie nawet jak ich nie masz), możesz je sobie zmieniać co minuitę za darmoszkę jak będziesz miał taki kaprys, ogólnie w gw2 wszystko możesz mieć za golda z gry, nawet to co znajduje się w sklepie z gemami

Okłamali cię, ogródka nie ma. Masz tylko sloty w banku na nie, no i możesz wziąć sobie jednego, żeby za tobą podążał.

Okłamali cię, ogródka nie ma. Masz tylko sloty w banku na nie, no i możesz wziąć sobie jednego, żeby za tobą podążał.

Nie myślałem, że ma na myśli zagrodę jak w symulatorze hodowcy bydła.

@DarkLuke

Chodzilo mi mniej wiecej o system podobny do tego z gry Nostale. Wystarczy wpisac w google "nostale miniland" i zrozumiecie o co mi chodzilo :)

@KolegaJezusa

A tego Rytlocka z paczki Deluxe tez moge kupic za gotowke w grze od innych graczy? Bo jesli tak to nie bede doplacal :)

Nie. Istnieją pety Account Bound i jest ich trochę (Rytlock się do nich zalicza). Głównie te, które zostały wydane w Gem Store jako sety są tradeowalne. Minisy z eventów jak Haloween (jak Mini Chainsaw) oraz WvW i PvP (jak Mini Doylak) są nietradeowalne. Więc niektórych już nie zdobędziesz.

Gemy do IS'a możesz dostać za walutę in-game. Więc te minisy, które są tam dodawane (czyli... wszystkie).

@Might Tay

A co roku podczas eventu np. Haloween jest ten sam minipet do zgarniecia, czy moze nowe dodaja?

Minisy z Haloween 2012 nie pojawiły się ponownie. 2013 i 2014 były takie same i minisy były takie same.

https://wiki.guildwars2.com/wiki/Miniature tu masz spis wszystkich minisów.

To co pokazałem działa jak galeria, i kupując/zdobywając peta, kupujesz tak jakby odblokowanie go w tej galerii i od tego momentu możesz go używać jako aktywnego. Możesz mieć tylko 1 aktywnego peta naraz.

niektóre serie się powtarzają, a inne zaś nie.

Dzieki wszystkim bardzo, o petach wiem juz wszystko co chcialem ^^ Wszystko wyjasnione w tempie ekspresowym :D

Hey, moglby ktos mi objasnic jak wyglada zbieranie mini petow w GW2? Zastanawiam sie nad kupnem wersji deluxe ze wzgledu na mini Rytlocka, ktory bylby moim pierwszym pupilkiem ^^ Glowne pytanie brzmi tak:

Czy gracz ma do dyspozycji jakis obszar (nazwijmy to "ogrodkiem"), w ktorym moze te pety trzymac, czy moze jedyny sposob aby je "przechowywac" jest w formie jakiegos skilla badz itemu w ekwipunku?

Bede wdzieczny za jakies szczegolowe info :)