Pytanie o optymalizacje i zwiększenie FPS

Jak w temacie, ktoś zna jakieś SPRAWDZONE i DZIAŁAJĄCE metody na zwiększenie FPS, wydajności, i tak dalej? Proszę abyśmy podzielili się nimi tutaj w temacie.

Wyczyść kompa z syfu najlepsza metoda. W windowsie 7 nie wiem jak w 8 zmienić wydajność systemu. Podkręcanie procesora, grafiki. Jesr jezcze pare programów podnoszących wydajność bazuje to na stopowaniu niektórych procesów także systemowych bądź ograniczenie ich działania.

Jak w temacie, ktoś zna jakieś SPRAWDZONE i DZIAŁAJĄCE metody na zwiększenie FPS, wydajności, i tak dalej? Proszę abyśmy podzielili się nimi tutaj w temacie.

zależy jaki masz sprzęt , bo jak jakieś 10 letnie drewniane pudło , to jak mówią z g..wna bicza nie ukręcisz

ja gram na PII x4 @ 3,6ghz + hd7850 i jedynie na niektórych warzonach ścinki ale nie ma tragedii - na pve (planety insty fps rzadko poniżej 60 spada (ustawienia niemalże maks, cienie i aa jedynie zmniejszone)

w porównaniu do takiego np Aiona, to SWTOR jest za***iście zoptymalizowany, nawet przez głowe mi nie przeszło, żeby coś kombinować z fpsem

Właśnie nie szukam boostów ze strony software, tylko bezpośrednio in-game, coś sprawdzonego na laptopa który ciągnie aiona na średnich, d3 na high, a SWTOR ma 20fps i anomalie graficzne...
@edit

Problem leży w tym że w lapku jest "stockowa" karta graficzna, a w dodatku zamiast "obiecanego" 1gb system pokazuej 64mb... nie wiem co można z tym zrobić. Póki co D3DOverseer, RazeGameBooster i przestawienie opcji w plikach daje stabilne 25fps na planecie ale jest masa anomalii...

- sztuczka z ustawianiem opcji high->custom (ustawić Grafike na High, apply, zmienić wszystko na low, odziwo dało boost fps)
- D3DOVerseer (wymuszenie VSync + Tripe Buffering)
- RazeGamBooster (ogólnie)
- Pełna konserwacja laptopa poprzez Advanced System Care 6 PRO (smartram, defragmentacja, czyszczenie, itd.)
- Ustawienia w sterowniku grafiki (po angielsku:
Maximum pre-rendered frames > Set it to 4 or the maximum number you can get.
Multi-display/mixed GPU acceleration > Single display performance mode
Power management mode > Prefer maximum performance
Texture filtering - quality > High performance
Also double check that VSync and Tripe Buffering are both ENABLED

Zostaje zabawa z SWTOR-Unleashed.

Fajny ten Advanced System Care. Zawsze to wszystko robiłem różnymi programami a tu jest wszystko w jednym. I jest dokładniejsze, szczególnie czyszczenie rejestru. Czym się w ogóle różni wersja Free od PRO? Wszystko mi przeskanowało i nie chciało zapłaty za usunięcie tych błędów, więc po co PRO?

@ref

Opcje zasilania w panelu sterowania. Może masz ustawione średnia wydajność. Ustaw na wysoka. To zawsze pomaga ;)

Z pewnością defragmentowanie dysków, skanowanie malwarebytes, czyszczenie rejestru.

@2up

popatrzę, dzieki.

@up
zrobione, zrobione, zrobione. (Advanced SystemCare...)