Witam z racji tego, że zaczynam przygodę w Guild Wars 2 należałoby wybrać serwer. I tu rodzi się moje pytanie który wybrać. Najbardziej interesuje mnie to całe WvWvW i PvE. Zastanawiałem się nad dwoma/trzema serwerami mianowice: Gandara, Blacktide i Seafarer's Rest. Liczę, że mi pomożecie
Pytanie o serwer
Ja osobiście gram na Desolation i nie żałuję, z tego co słyszałem na forum tutaj jest jedna polska gildia z Gandary. BT od razu sobie odpuść jeśli zależy Ci na wvwvw, natomiast SR to kwestia braku gildii polskich, słyszałem o jednej, ale oni przyjmują tylko hardcorowych graczy wvwvw xD
Z tego rozumiem, że najlepiej na Gandare pójść i dlaczego BT mam odpuścić słyszałem, że dużo rodaków tam jest
Serwery tak naprawdę mają znaczenie tylko w trybie wvwvw, a z tego co mi wiadomo na BT poziom jest dość słaby. Poza tym trybem, w PvP oraz PvE siedzisz z ludźmi ze wszystkich serwerów na jednym mega-serwerze, więc lepiej żebyś wybrał go pod kątem end-game'u - wvwvw.
Osobiście polecam Desolation- jeden z lepszych serwerów jeśli chodzi o wvw, ludzie mili, pomocni, MEGA gildie (łezka się zakręciła)
Gandara raczej na wvw nie zamiata... BT i tak nie wbijesz raczej... dowiesz się w swoim czasie czemu
Możesz też poszukać rankingów wvw.
Powodzenia.
Ja natomiast gram na SFR od samego początku no i jako że jest to serwer nr 1 w rankingu WvW nie żałuję wyboru ^^ Praktycznie zawsze można trafić na commanderów którzy panują nad sytuacją na battlegroundach. Większych gildii WvW jest parę, z tego co wiem chętnie przyjmują członków. Zawsze możesz grać poza taką gildią i zamiast podbijać twierdze zająć się wraz ze swoim party supply campami, aby zmniejszyć wrogowi ilość dostępnych surowców. Parę razy brałem w tym udział, jest przy tym sporo zabawy.
Co do innych serwerów, nie mam pojęcia.
Podjąłem decyzje i Desolation dorobiło się nowego gracza Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Temat do zamknięcia
Witam z racji tego, że zaczynam przygodę w Guild Wars 2 należałoby wybrać serwer. I tu rodzi się moje pytanie który wybrać. Najbardziej interesuje mnie to całe WvWvW i PvE. Zastanawiałem się nad dwoma/trzema serwerami mianowice: Gandara, Blacktide i Seafarer's Rest. Liczę, że mi pomożecie