Pytanie o world/serwer

Witam,

postanowiłem niedawno wrócić do GW2 po przerwie i spotkało mnie pewne rozczarowanie. Mianowicie, serwer (czy też world) na którym grałem "Ruins of Surmia" jest strasznie wyludniony i moja poprzednia gildia wyparowała jak i kilka innych, które tam często spotykałem.

Dlatego małe pytanie: Jaki serwer/world ma największą liczbę (polskich) graczy ? Czytałem że Blacktide jest tego rodzaju ale jest to informacja sprzed roku więc wolę się upewnić czy nadal tak funkcjonuje, bo sytuacja mogła się przecież zmienić, tak jak z moim byłym serwerem/worldem.

Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję za nie.

Noobtide, a jeśli zależy Ci na WvWvW to Underworld.

Na twoim miejscu guestnął bym sobie te 2 serwery i podjął ostateczną decyzję, bo teraz transfery są płatne.

Witaj towarzyszu w niedoli! ;D

Też wybrałam Ruins of Surmia bo fajną nazwę miał i teraz strasznie tego żałuję z tego samego powodu co Ty... Póki co jednak nie zamierzam się przenosić, tylko gram gościnnie na innych serwerach i nie ma z tym żadnego problemu. Inna sprawa, że gram bardzo rzadko, bo gra mi się nie podoba. Ale faktycznie, jeśli odwiedzisz któryś z wyżej już poleconych to od razu widać różnicę w liczbie graczy.

Witam ponownie,

jestem po kilku godzinach guestowania na Blacktide... napewno gra tam więcej ludzi niż na RoS, pozatym są bardziej aktywniejsi; na każdym group evencie z bossem w którym brałem udział było ~15 osób (gdzie dla porównania robiłem Mawa na RoS w szóstkę...) i na każdej mapie spotykałem często innych graczy. Więc ten aspekt na plus, ale...

Jest jeszcze druga strona medalu. Czułem się tam jednak za bardzo "swojsko"... no i byłem świadkiem wymiany ciepłych wyzwisk na /map ... może to pojedynczy incydent, ale już podpadło.

Jutro odwiedzę sobie Underworld, szkoda tylko że WvW jest dla guestów zablokowane (nie gram typowo PvP, ale czasami można dla odmiany po battlegroundach pobiegać).

O transfer się nie martwię, póki mam dużo golda i cena za gemy będzie nadal niska.

Jeśli chodzi o nasze polaczkowe smaczki na Blacktide to wiedz, że takie kłótnie czasami się zdarzają, ale niezbyt często.

Jeżeli chcesz porównać WvW to tutaj masz ranking: https://leaderboards.guildwars2.com/en/eu/wvw

Blacktide nie jest w stanie wyjść z dwóch ostatnich grup

Jestem po długiej sesji grania na Underworld i Blacktide... i zdecydowałem się na UW. Czuję się tam znacznie lepiej niż na "Polishtide" bo jak już wspomniałem, nie przepadam za typowo swojskim klimatem w tego typu grach.

Dzięki wszystkim za informacje, wskazówki i porady. Cenię sobie waszą pomoc.

Witam,

postanowiłem niedawno wrócić do GW2 po przerwie i spotkało mnie pewne rozczarowanie. Mianowicie, serwer (czy też world) na którym grałem "Ruins of Surmia" jest strasznie wyludniony i moja poprzednia gildia wyparowała jak i kilka innych, które tam często spotykałem.

Dlatego małe pytanie: Jaki serwer/world ma największą liczbę (polskich) graczy ? Czytałem że Blacktide jest tego rodzaju ale jest to informacja sprzed roku więc wolę się upewnić czy nadal tak funkcjonuje, bo sytuacja mogła się przecież zmienić, tak jak z moim byłym serwerem/worldem.

Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję za nie.