Pytanie o wowa

czy w wowa można grać na samej potstawce i 2 dodatku, czu trzeba mieć podstawkę i najnowszy dodatek?

czy w wowa można grać na samej potstawce i 2 dodatku, czu trzeba mieć podstawkę i najnowszy dodatek?

Niestety nie. Musisz mieć podstawkę i Burning Crusade, by grać w Lich King.

Proste, bowiem wszystko po kolei.

OK dzięki. Mam jeszcze parę pytań. Otóż dostanę WoWa kupionego w USA i czy będzie można nim grać na Europejskich serwerach?

2) Jeżeli będę na razie grał na samej podstawce i będzie przechodził obok mnie gostek który ma przypuśćmy armora dodanego dopiero w II dodatku to co , będę widział jak by był bez zbroi?

3)Jaka jest najlepsza postać do gry solo, nie umiem się zdecydować pomiędzy łotrzykiem a magiem. Czy rasa ma jakiś wpływ na grę określoną klasą?

4) Czy kolejne dodatki zmieniają coś na niższych lvlach (np. nabiłem postać na 50lvl, kupuje kolejny dodatek i okazuje się ze lepiej jak zacznę grać od początku bo coś mnie jednak ominęło) czy wprowadzają większy max lvl tereny do niego i questy?

Za odpowiedzi z góry dziękuję. :D

Ja sie nie znam ale nie można ściagnąć wszystkie częsci z neta zrobić konto kupić key weźmy na 30 dni i grać? Czy trzeba kupić kazdy dodatek osobno kupic?

Sama podstawka ze wszystkimi dodatkami jest darmowa. Płaci się tylko za klucz/abonament.

1. To zależy od wersji gry: EnGB lun UsGB. Zależnie od tego będziesz miał dostęp do serverów dla danego kontynentu.

2. Będziesz wszystko widział, ale sam nie dostaniesz możliwości posiadania/osiągnięcia/odwiedzenia tego co on.

3. To kwestia charakteru gracza. Każda rasa ma tzw. raciale, które dają bonusy do danych umiejętności. Wszystkie masz zgrabnie opisane podczas kreowania postaci.

4. Wprowadzają kosmetyczne zmiany do poprzednich wersji i poprawiają błędy. Najprawdopodobniej teraz posiadanie aktualnego dodatku jest obowiązkowe.

jezeli chcesz grac na Blizzie to nie mozesz grac bez najnowszego patcha- ilekroc razy wejdziesz to ci bedzie pisalo: Patch download

dla mnie placenie co miesiac 15$ za mozliwosc grania w gre to szczyt debilizmu wiec polecam privy. moze nie wszystko dziala, ale nic nie placisz

4. Wprowadzają kosmetyczne zmiany do poprzednich wersji i poprawiają błędy. Najprawdopodobniej teraz posiadanie aktualnego dodatku jest obowiązkowe.

Trafione w sedno, nic nie dają a kosztują 100+ zł :P

Nie trzeba mieć najnowszej wersji by grać na oficjalnym serwerze. Gdy wyjdzie Cataclysm będzie nawet można chodzić po "zmienionym" świecie bez kupowania dodatku.

Zeby gra w wowa miala sens na dzis dzien trzeba miec kupione wszytkie dodatki, nikt nie gra praktycznie w miejscach ktore byly dostepne w poprzednich dodatkach bo sie poprostu nie oplaca.

Jesli chodzi o rase to zalezy co lubisz leczyć tankowac czy dps-owac.

Tylko jeden minus jest jesli zagrasz w wowa i do czegos tam dojdziesz nie bedziesz chcial prawdopodobnie zagrac w inne mmo tzn jesli bedziesz szukał dowiesz sie ze wow ma tą jakość i przemyslane rozwiazania ktorych nie ma raczej w innych grach mmo.

Nie trzeba mieć najnowszej wersji by grać na oficjalnym serwerze.

sciagnij se triala z blizza i odpal

jak zalogujesz to bedzie ci pisalo patch download

w ogole na gre nie wejdziesz bez najnowszego patcha

Myślę, że Kozakowi chodziło po prostu o dodatek. Nie musisz mieć poinstalowanych wszystkich dodatków (może być sama podstawka) ale łatka musi być najnowsza (co trochę waży).

wszystkich po kolei miec nie trzeba to fakt... mogl jasniej napisac

@zait

Racja. Ja gram w WoWa od 3lat z malymi przerwami na inne gry, w ktore gralem max miesiac, bo mi sie znudzily. Ciagle wracalem do WoWa. On ma "to cos" :D

Co do wypowiedzi kogoś na temat pustek na starym kontynencie to ja wszędzie słyszałem że nie wszyscy poszli do tego północnego kontynentu po dodatku, a może nawet mniejszość.

Ja nie widzę sensu kupować wszystkich części WoWa tak późno, chyba że ktoś ma furę kasy.

Podstawka, TBC i WotLK kosztują razem z 200zł do tego jeszcze cataclism i 300zł ho ho i przechodź jeszcze to wszystko, powodzenia.

Szkoda, że nie wyjdzie WoW II niektórzy nawróceni mogli by sobie wystartować razem z innymi. Nie wiem puszczają jeszcze nowe servy?

Wbicie 80 poziomu to kwestia kilku tygodni razem ze zdobyciem jakiegoś konkretnego ekwipunku, więc nadgonienie osób, które grają od pierwszego dnia wyposzczenia WoWa nie jest zbytnio skomplikowane i jak najbardziej możliwe. To nie Tibia czy Lineage2, nie trzeba poświęcić całego życia, żeby zostać kimś (dla wielu osób to wada, ale cóż zrobisz...).

W sumie jeśli chcesz grać w wowa kup wpierw Battel Chest (koszt 90 zł) a jak wbijesz lvl zakup wotlk bynajmniej ja tak mam zamiar zrobić.

zakup wotlk bynajmniej ja tak mam zamiar zrobić.

To chcesz to w końcu zrobić czy nie?

http://bynajmniej.pl/bynajmniej-to-nie-przynajmniej

Ta mistrz ciętej riposty :|

Wbicie 80 poziomu to kwestia kilku tygodni razem ze zdobyciem jakiegoś konkretnego ekwipunku

A nawet dłużej jeśli chodzi o laików. Zdobycie dobrego ekwipunku na trudniejszych instancjach (hero) z ludźmi z łapanki jest, brutalnie mówiąc, niemożliwe. O EQ za areny nie wspomnę.

To nie Tibia czy Lineage2, nie trzeba poświęcić całego życia, żeby zostać kimś (dla wielu osób to wada, ale cóż zrobisz...).

Owszem - nie trzeba, ale mało kto zostaje w WoW'ie "kimś". Nie wystarczy jak w w/w grach wbicie high-lvlu i noszenie overpower sprzętu. Jeśli taki osobnik nie ma kultury, szacunku dla innych - jest nikim. A "kimś" zostają osoby, które naprawdę zapadają w pamięci, nie tylko przez ogładę, ale również charyzmę, czyny, nastawienie do świata i innych ludzi. Zresztą większość ludzi, z którymi miałam sposobność zawiązać znajomość jest pełnoletnia. "Neokidy" czy inne niewychowane dzieciaki są w WoW'ie rzadkością.

Oczywiście wszystko piszę opierając się na oficjalnych serverach, na których gościłam. Nie orientuję się za bardzo jakie realia panują na privach, ale domyślam się, że sytuacja jest zgoła odwrotna.

Co do kupna... Nie wiem czemu z uporem maniaka chcecie kupować pudełka? Nie lepiej za darmo legalnie ściągnąć z internetu? Chociażby ze strony blizzarda?

.

Jeśli chodzi o oficjalny server to zawsze można kupić pre-paid na allegro http://www.allegro.pl/45769_pre_paidy.html...69&order=pd, a co do priv to tak naprawde zależy co Ci kręci, bicie graczy czy powolne zbieranie ekwiunku, nabijanie lvl itp. Polecam Ci zagrać na początek na jakimś low rate (max. x5) byś tak naprawdę poczuł jak się w to gra. Jeśli zaczniesz na jakimś wyższym możesz sobie wypaczyć opinie o tej grze. Odradzam Ci www.sunwell.pl niby polski serwer ale roll backi i dc co chwile i admin daje bany za małą krytykę, zero współpracy.