Witam, zaczynam przygodę z tym mmorpg i zastanawiam się nad kilkoma postaciami: frost dk, balance druid, enh shaman, shadown priest. W grze bardziej zwracam uwagę na PVE ( PVE>PVP ) ale w PVP żeby tez szło coś zdziałać. Nie ma dla mnie znaczenia czy to będzie magic dmg czy melee dmg. Wole postacie bardziej walczące czy pomagające w grze od leczących. Co polecacie ? Moze macie jeszcze jakąś inną propozycje ? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Pytanie odnośnie klas
Jeśli chodzi o sam kontent pve to myślę że każda z powyższych da rade wszytko zależy od twoich umiejętności . Skoro wolisz klasy zadające obrażenia to polecam enh szamana sam grałem i nie miałem żadnych problemów z lvl czy raidami
Wszystkiego można się nauczyć wiec wymagające większej umiejętności klasy nie są problemem bo to jest do opanowania. Jak wyglada PVP w takim razie enh shamanem ? Nie musi być w top 3 ale żeby można było powalczyć z innymi.
Enh shaman ma proste zadanie na pvp - doskoczyć do przeciwnika i nie pozwolić mu uciec. Ale w przeciwieństwie do co nie których klas to shaman ma jakieś ataki dystansowe, więc możesz np spowolnić przeciwnika by do niego dobiec. Jak się uda to wygra w zasadzie z każdym. A jak jest pojedynek warrior vs enh shaman... to wszystko zależy od twoich umiejętności, ale jakbym miał robić zakłady w ciemno to bym obstawiał szamana . Generalnie polecam pooglądać gameplaye z aren, tam najlepiej zobaczysz jak wygląda gra daną klasą :). Dla mnie szaman na początku był dość trudny - wiesz, nie ma tego survi co warrior, a walczy z bliska... ale jak się zrozumiało że to taki berserker to potem było to takie śmieszne xD. Śmieszne było bo odpalasz wilczki, doskakujesz w formie wilka do przeciwnika, odpalasz snary/stuny i ładujesz w niego najlepszymi skillami, a on nawet jak wyjdzie z cc to zazwyczaj jest panika i się leczy bo i tak hp mu spadło dość drastycznie, a jeszcze wilczki go non-stop atakują xD
Ja z kolei polecę ci Druida, sam mam zamiar nim grać. Dps/tank/heal w jednym! Balance do farmy idealny, może wyciągać trochę słabszy dps na raidach ale trzyma poziom. Feral idealny do PvP miodzio leczy/bije/lata/tankuje co tylko chcesz Balans jako taki jest zachowany nie wiem jak jest w Legionie ale w poprzednich dodatkach zawsze się zmieniały op 2v2 tak wiec nie warto na to patrzeć , jedynie Priest zawsze daje rade ale on ma specyficzny dps.
Najlepiej stworzyć kilka postaci i wybrać najbardziej pasującą do twoich oczekiwań
Witam, zaczynam przygodę z tym mmorpg i zastanawiam się nad kilkoma postaciami: frost dk, balance druid, enh shaman, shadown priest. W grze bardziej zwracam uwagę na PVE ( PVE>PVP ) ale w PVP żeby tez szło coś zdziałać. Nie ma dla mnie znaczenia czy to będzie magic dmg czy melee dmg. Wole postacie bardziej walczące czy pomagające w grze od leczących. Co polecacie ? Moze macie jeszcze jakąś inną propozycje ? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam