Pytanie odnośnie konsoli Wii

Witam. Jak w nazwie tematu - mam pytanie odnośnie konsoli Wii.

Mianowicie jakiś czas temu zainteresowałem się taką "zabawką" i chciałbym dowiedzieć się jak wygląda kwestia gry przez internet i nieoryginalnych gier.

Czy żeby grać w piraty trzeba mieć jakąś przeróbkę konsoli? Czy po przerobieniu konsoli i graniu na piratach odpada opcja gry przez sieć?

Prosiłbym o pomoc - z góry dziękuję :)

nie ma pirackich serwerów wiec jak już chcesz zainwestować w wii musisz liczyć się z kupnem oryginalnych gier :P

Ale równie dobrze mogę "przerobić konsolę" i grać single na piratach. Tak ?

nie patrzyłem , chyba można wpisz na google.pl czy da się przerobić wii bo nie wiem i nie chce cie wprowadzać w błąd ale jeżeli masz gwarancje jeszcze to się nie opłaca przerabiać bo stracisz po przerobieniu konsoli gwarancje na nią

Znalazłem pytanie na jednym z forów: co to jest przeróbka i co umożliwia?

To jedyne zdania które rozumiałem - później zaczęła się dyskusja o jakichś "chipach" i softmodach.

ja poczytam i ci powiem ;D co ja zrozumiałem wiec daj mi z 10 min to ci napisze

W porządku, byłbym wdzięczny ; )

http://www.youtube.com/watch?v=b-QwfCHjI9Q tu masz pokazane krok po kroku jak przerobić wii z 3 party :stuck_out_tongue_winking_eye: wiec oglądaj i wszystkiego się dowiesz :P

Mam przerobiona konsole Nintendo Wii przerabiałem ją sam . Jesli chodzi o multiplayer to niema problemu napewno z grami Mario Kart i CallOfDuty Mw 1 innych nie sprawdzałem .

Powiem Ci tak , mój kuzyn przerobił konsolę . Za kilka dni w sieć wii puszczony był patch zabezpieczający i konsole przerobione zostały zablokowane . Nie wiem jak teraz z tym jest to zdarzyło się 2 lata temu

Okej, dziękuję za pomoc. Chyba zdecyduję się na oryginał. Jakoś przeboleję odkładanie na gry : )

po co się bawić masz racje wydać te parę zł i mieć tę grę oryginalną

Dokładnie, ponadto nie będę miał żadnych wątpliwości co do multiplayer'a. A może i upatrzę na allegro jakąś okazję z konsolą i dołączonymi grami - to będzie już idealnie : )

Chociaż szczerze mówiąc najbardziej interesuje mnie Zelda ^^

mówisz o Legend of zelda ??

Taak. Twilight Princess i Skyward Sword ; )

oj przypomniałeś mi zelde ;D z nintendo 64 polecę ci grę na wii

resident evil zero i stronkę ci podam z miarę dobrymi cenami gier na wii . Muve.pl

Oooo chłopie, jesteś wielki : )

Co do Resident Evil Zero - jak tak oglądam filmiki na youtube - to widzę, że to bardziej taki "point'n'click" niż typowy shooter jak reszta gier z serii.

Najbardziej spodobała mi się bodajże 5 na xbox'a 360 ; ]

Witam. Jak w nazwie tematu - mam pytanie odnośnie konsoli Wii.

Mianowicie jakiś czas temu zainteresowałem się taką "zabawką" i chciałbym dowiedzieć się jak wygląda kwestia gry przez internet i nieoryginalnych gier.

Czy żeby grać w piraty trzeba mieć jakąś przeróbkę konsoli? Czy po przerobieniu konsoli i graniu na piratach odpada opcja gry przez sieć?

Prosiłbym o pomoc - z góry dziękuję :)