Pytanie odnośnie obudowy i pasty termoprzewodzącej

Witam.

Otóż mam do znawców w temacie pytania:

1. Co ile należy wymieniać w procesorze pastę termoprzewodzącą?

2. Posiadając obudowę SilentiumPC Brutus 410 Pure Black oprócz 2 w zestawie wentylatorów posiadam miejsce na jeszcze 2. Jakie należałoby kupić?

Bardzo dobrych past, nie trzeba wymieniać w ogóle bo nie tracą swoich właściwości, a takie zwyczajne to co półtora do 2 lat. W obudowie masz pewnie jeden wiatrak wdmuchujący powietrze z przodu obudowy i drugi z tyłu wydmuchujący. Moim zdaniem te 2 Ci wystarczą, chyba że chcesz żeby obudowa odfrunęła:P

Wiatrak z przodu i z tyłu. Jeden doprowadza a drugi odprowadza. Mam jeszcze właśnie miejsce na dole i u góry a chciałbym polepszyć cyrkulację. Plus do tego jakieś filtry.

Wentylatory 120mm, na przykład SilentiumPC Zephyr 120, lub SilentiumPC Sigma EVO, ale mogą być też jakieś inne 120mm. O filtry popytaj w sklepie to Ci dopasują do wentylatorów, bo filtrów to jest cała masa najróżniejszych ( wielkość oczek w siateczce, ich gęstość, struktura ) które w mniejszym lub większym stopniu hamują także przepływ powietrza.

Witam.

Otóż mam do znawców w temacie pytania:

1. Co ile należy wymieniać w procesorze pastę termoprzewodzącą?

2. Posiadając obudowę SilentiumPC Brutus 410 Pure Black oprócz 2 w zestawie wentylatorów posiadam miejsce na jeszcze 2. Jakie należałoby kupić?