Pytanie odnośnie prawa jazdy

Witam forumowiczów , sendem sprawy są wchodzące już w styczniu nowe przepisy odnośnie zdawania na prawo jazdy. Czy jeżeli zapisze sie przed styczniem 2013r (mam 17 lat , czerwiec 18) to czy w czerwcu bede mógł zdawać na starych warunkach? Słyszałem od paru osób że ma to nie wejść bo nawet obecni egzaminatorzy nie potrafili zdać .

tylko po co masz sie zapisywac az tyle miesiecy wczesniej ? Albo bedzies zumial jezdzic i zdas znormlanie albo kup rower tyle.

Człowieku tu chodzi o test TEORETYCZNY , umiem jezdzic samochodem tzn kupilem sobie cinquecento i uwierz mi umiem jeździć , umiejętności to żaden problem . Pozatym nie odpowiedziales na moje pytanie , jeżeli nie jesteś obeznany to nie odpowiadaj , proste?

O ile się nie myle można się zapisać na kurs 3 miesiące przed 18.

No ja wiem że można tylko to nie bedzie styczeń tylko marzec . Jeżeli zapisze sie w grudniu a zdawać bede czerwcu to czy bedą to stare zasady?

Zapisz się już dzisiaj może co :P zapisać się możesz najwcześniej na 3 miesiące przed ukończeniem 18 lat?? Teorii sie boisz lol....

Wychodzi nowa teoria jakby szanowny pan Misiek chcial zauwazyc.

Ok 2000 pytan z czego nigdzie nie beda dostepne ,dodatkowo na odpowiedz masz kilka sekund tyle ile bys jechal np przez skrzyzowanie i masz 3 sekundy na zastanowienie. Nie mozna sie cofnac. Oc to.

PS: Z tego co mi wiadomo jesli w tym roku ustalisz egzamin to bedziesz zdawal na starych warunkach (kurs nie ma nic tutaj do gadania) wiec jesli ustalisz w 2013 to sam sobie odpowiedz ,ale pociesze sie przeciez 2x grudnia ma byc koniec swiata :)

jak dobrze zrozumialem 18 lat skonczysz 18 czerwca tak wiec na jaki kolwiek kurs mozesz zapisac od 18 marca. Więc chcac lub nie bedziesz zdawal nowa teorie. I nowy test tepretyczny wejdzie na 90% bo jest juz przesuwany 2 lata.

Pociesze cię. tylko jedna prawidłowa opowiedź,30sek na odpowiedz i koniec z uczeniem sie pytan na pamiec :)

powodzenia

Jak chcesz zapisać się w grudniu, jeżeli zapisy są dostępne na 3 miesiące przed ukończeniem 18 lat, co już ci zresztą inny koleś napisał? Poza tym jadąc samochodem lub nawet podczas egzaminu masz mniej więcej tyle samo czasu na decyzję, co podczas tego nowego teoretycznego egzaminu. Ba, często nawet mniej oraz w sytuacjach niestandardowych podyktowanych spontanicznym ruchem ulicznym.

Jak koniec świata to poco ci prawko?? Nowa teoria a co będzie można przejeżdżać na czerwonym?? I bardzo dobrze że takie testy będą przynajmniej wymuszają szybkie myślenie a nie potem trafi sie taki w mieście na skrzyżowaniu i mysli 2 minuty czy może jechać czy ma ustąpić pierwszeństwa

Zobaczymy jak ty będziesz zdawać ;)

Kto ja?? Ja już mam prawko przeszło 7 lat :P

BTW Jak można ustalić sobie egzamin niecały rok przed 18 urodzinami??

Ja się zapisałem na kurs 3 miesiące przed 18. Tak ogólnie to jeśli się nauczysz na prawo jazdy to bez różnicy czy będziesz mial 32 pytania na egzaminie czy 18 jak jest teraz. Ten test teoretyczny wykonuje się 5 minut , a masz 25 w tej chwili. Jak się nauczysz to bez czytania będziesz znał odpowiedzi uwierz mi ^^.

Moja odpowiedź brzmi: Będziesz zdawał na nowych zasadach chociaż ręki nie dam sobie uciąć że to 100% prawda. Może to i dobrze bo z tego co wiem będzie jakaś punktacja przy części praktycznej co uniemożliwi oblanie ciebie za jakąś pierdołe typu 2x nieodbity z powrotem migacz przy wyprzedzaniu.

PS: Jak twierdzisz że umiesz jeździć to uwierz mi że egzaminator jest ci wstanie udowodnić że gówno wiesz. Jeżdżenia autem uczysz się całe życie a i tak nie urodził się taki co by był doskonały.

tam na część praktyczną pojade do Lubonia ( kilka prostych i koniec ) tam każdy zdaje.

i bardzo dobrze bedzie zdawal 1/100 i bedzie super :) bedzie bezpieczniej mniej idiotow nie umiejacych jezdzic = mniej wypadkow korkow itp .....a co do pytania ja proponuje ci kupic rower :) bo jak juz mas zsraczke przed egzminem to lepiej na niego nie idz;] i stwierdzenie "UMIEM JEZDZIC" jest mega smieszne bo umiec aumiec to 2 rozne rzeczy.

tam na część praktyczną pojade do Lubonia ( kilka prostych i koniec ) tam każdy zdaje.

A potem pojedziesz do Wa-wy i będziesz srał na każdym skrzyżowaniu... Nienawidzę takich ludzi, którzy próbują być cwańsi...

Witam forumowiczów , sendem sprawy są wchodzące już w styczniu nowe przepisy odnośnie zdawania na prawo jazdy. Czy jeżeli zapisze sie przed styczniem 2013r (mam 17 lat , czerwiec 18) to czy w czerwcu bede mógł zdawać na starych warunkach? Słyszałem od paru osób że ma to nie wejść bo nawet obecni egzaminatorzy nie potrafili zdać .