Pytanie : Tatuaż

Witam kumpel ma jutro 22 lata i robi sobie tatuaż , ale on jest lekko strachliwy i boi się bólu ... Chciał się dowiedzieć czy robienie tatuażu boli , chodzi mu o lewe ramie i kawałek pleców. Nie wie że pisze temat i nie zna tego forum więc pisze to by mu powiedzieć . Chociaż tyle mogę zrobić .

Z góry dzięki ;)

mod_ico.png
Zły dział, przenoszę. - crracked

W tym miejcu raczej nie powinno go boleć :) . Uczucia robienia tatuażu nie da sie do niczego porównać :D

Robiłem sobie tatuaż na prawym ramieniu i muszę przyznać, że jest to uczucie łaskotania wraz z delikatnym szarpaniem. Więc kolega nie ma się czego bać :)

Hmm..zasadniczo nie jest to jakiś straszliwy ból.To raczej takie szczypanie i może ono być rzeczywiście nieprzyjemne w momencie kiedy robi się tatuaż w jakimś specyficznym miejscu,na przykład tam gdzie wystaje kość,tam gdzie jest większe unerwienie na ciele,po prostu to kwestia anatomii.Ramię i plecy,podejrzewam,że chodzi o górną część gdzieś w okolicy łopatki to nie powinno specjalnie boleć.Na stopie może boleć,na kostce,na piszczelu he,he..nie wiem gdzie tam jeszcze.

nie wiem jak ramię, ale biodro bolało cholernie choć byłem pijany :D szczególnie że osoba która robiła mi tatuaż miała ciężką reke :D

541064_602945439734456_443029078_n.jpg

hejters gona hejt ;D

Mam tatuaże po wewnętrznej stronie przedramion (praktycznie na całą długość). I powiem ci że lekko bolało jak robił mi kontury, ale po 10-15min już człowiek przywykł do tego :) (mam za sobą 2x 4h sesje. teraz na jesieni będę robił lewą pierś, wtedy będę miał porównanie do przedramion).

Osobiście mam 14 tatuaży na ciele. Największy ból był na nadgarstku na ścięgnach oraz kościach... pachwiny też bolą :< chociaż to nie jest ból a dyskomfort taki się odczuwa.

Zawsze boli, szczególnie jak sesja trwa powyżej 1h i przy cieniowaniach i poprawkach (igła leci ponownie w pierwsze nakłucie). Później po zrobieniu "rana" szczypie i lekko boli, ale do tego tatuażysta powinien nasmarować ci specjalną maść chłodzącą by nie czuć bólu. Dodatkowo zalecić jakiś krem i git ;D

Specjalna maść pf. ja podczas tatuowania używam wazeliny białej ;) Blokuje krwawienie i łagodzi w sumie. I cieniowanie boli najmniej ;) A przynajmniej ja mam takie odczucie.

Po zrobieniu najlepiej Alantan w tubce. I na noc zakrywać folią spożywczą. W dzień jeżeli unikasz słońca to tylko smarujesz bez folii. Trzeba pamiętać aby tatuaż nei był zbyt nawilżany bo też można go w ten sposób zniszczyć i konieczne będą poprawki... co do kąpieli tak samo krótkie przemycie mydłem opłukanie i nie moczyć świeżego tatuażu !! Wiele osób robi ten błąd i później sa pretensje.

Najgorsze miejsca:

• Szyja
  • Twarz
  • Ramiona
  • tył łydek i ud
  • brzuch
  • stopy
  • wewnętrzna strona przedramienia
  • kark
  • kość krzyżowa (okolice)

dawaj lajka :D

Poboleje i przestanie * szyderczy śmiech *

Witam kumpel ma jutro 22 lata i robi sobie tatuaż , ale on jest lekko strachliwy i boi się bólu ... Chciał się dowiedzieć czy robienie tatuażu boli , chodzi mu o lewe ramie i kawałek pleców. Nie wie że pisze temat i nie zna tego forum więc pisze to by mu powiedzieć . Chociaż tyle mogę zrobić .

Z góry dzięki ;)

mod_ico.png
Zły dział, przenoszę. - crracked