[Pytanie] Wymiana

Witam otóż wymieniłem się z kolesiem za " niby " Kradzione konto.

Sprawa wyglada tak wbiłem dzisiaj na LoL'a dodał mnie jakiś koleś i pisze ze to konto jest skradzione (nick kolesia : LubieGrzebać) i powiedział że napisze do supportu i sprawa pojdzie na Policje , Ja napisałem że to nie moje konto i z takimi tekstami nie do mnie . Po czym on sie wylogował .

I mam pytanie miał ktoś kiedyś podobną sytuacje?

Jeśli gram nam tym koncie to coś mi grozi?

Prosze o pomoc

Nic ci nie grozi, olej to. Koleś po prostu cię straszy, bo chce odzyskać swoje konto (zakładam, że LubieGrzebać to inne konto osoby, z którą się wymieniłeś), a policja ma inne "ważniejsze" rzeczy do roboty.

Nie może być kradzione bo oni sprawdzą IP i po sprawie

@up wymieniałem się na tym Forum i już wiem kto to jest

Sprawa wygląda tak : jeśli jest kradzione konto, użytkownik może rządać odzyskania swojej zguby. Pisze do supportu w tej sprawie. I teraz są dwa wyjścia albo Rito zbanuje dane konto, albo da radę odzyskać zgubę. Więc jeśli masz kradzione konto, to i tak będzie problem, czy to w grze, czy to od innych użytkowników (mogą wypisywać tobie, że masz złodziejskie konto ;)), możesz dostać bana. Nie policja nie zajmuje się takimi pierdołami, to nawet nie podlega pod hakerstwo :). Więc służby porządkowe masz z głowy :).

Czy ja wiem? Kradzież konta to dalej kradzież i jeśli koleś faktycznie złoży doniesienie i UDOWODNI że to jego konto to mogą być problemy, tym bardziej że sam wiedziałeś o tym że to konto było niby kradzione ;P Do 100 zł (bodajże) jest to tylko wykroczenie, jeśli konto jest warte więcej niż 100zł (skiny i wydane rp) to sprawa może wylądować w sądzie ;P Natomiast jeśli o tym nie wiedziałeś że to kradzione konto to weź to olej ;D I tak ci nic nie zrobią wtedy bo o niczym nie wiedziałeś ;)

Tylko na ogół policja tym się nie zajmię, bo kogo ma ścigąć. Było coś podobnego w Telexpresie, gosciara straciła cały dobytek w Dark Orbit, to ją po prostu wyśmiali. Za sto złotych do sądu ?, skradzione konto w grze nie, byś musiał podać dane osobowe tejże osoby, tylko w grze dominuje nick, a to można zawsze zmienić. Po prostu trudno udowodnić takie przestępstowo. Jak mu nie zrobią ?. Jeśli poprzedni właściciel będzie usilnie próbować odzyskać konto, to jeż szansa dostania bana tutaj. Potem ludzi się dziwią, że w grach dominuje banacja ;).

A ja się nie zgodzę. Policja również i takimi sprawami się zajmuje. Jako że ty nie wiedziałeś że to kradzione, nic ci nie grozi. Olej i graj sobie spokojnie, kolegę grzebalca dodaj do ignorowanych i masz spokój.

Czy ja wiem ? Chyba też jest coś takiego, że jeżeli kupisz kradziony przedmiot to także za to odpowiadasz.

Odpowiadasz jeśli o tym wiedziałeś. Jeśli koleś ci wcisnął konto które myślałeś że jest jego, a okazało się kradzione to padłeś ofiarą oszustwa i nic ci nie grozi.

Witam otóż wymieniłem się z kolesiem za " niby " Kradzione konto.

Sprawa wyglada tak wbiłem dzisiaj na LoL'a dodał mnie jakiś koleś i pisze ze to konto jest skradzione (nick kolesia : LubieGrzebać) i powiedział że napisze do supportu i sprawa pojdzie na Policje , Ja napisałem że to nie moje konto i z takimi tekstami nie do mnie . Po czym on sie wylogował .

I mam pytanie miał ktoś kiedyś podobną sytuacje?

Jeśli gram nam tym koncie to coś mi grozi?

Prosze o pomoc