Pytanie

Jak wygląda tutaj system ekwipunku ? W jakimś filmiku na YT nie wiem dokładnie słyszałem ze na max lvl ekwipunek nie ma znaczenia ponieważ wszystkie statystyki są takie same. Czy to prawda ?

Nie sa takie same ( wyjatkiem jest arenowe pvp gdzie gear nie posiada statystyk wogole ) . Equ rozni sie statami w zaleznosci od lvl itemu oraz jego jakosci ( comon > rare > exotic > ascended > legendary ) pewnie pominalem jakis ale tak mniej wiecej to wyglada .

A jak duży wpływ ma ekwipunek na rozgrywke ?

Nie ma większej różnicy pomiędzy ekwipunkiem exotic, a legendary (poza ceną i wyglądem). Ekwipunek wpływa na rozgrywkę, gdy wybieramy atrybuty w które idziemy. Tutaj masz kombinacje atrybutów w przedmiotach. Tu z kolei jak zjedziesz niżej masz tabelkę, gdzie są porównywane bronie z różnym rarity ;)

Jeśli chodziło Ci o sprawę tego, że przykładowo gracz o nicku 'X' gra 24/7 i wydaje tysiące na premium shop, dzięki czemu jest nie do ubicia (OP) - to nie... takiego czegoś w tej grze nie ma. Liczy się po prostu odpowiedni dobór atrybutów, w które chcemy iść. Jeśli masz więcej czasu to możesz zrobić sobie lepszy set, super wygląd, szpan itp... ale w walce nie odczujesz przewagi nad innym graczem z niższym rarirty setem ^^

Kiedy spotkasz kogoś ze słabymi przedmiotami będąc dobrze ubranym na WvWvW, wyczujesz różnicę.

Chociaż faktem jest, że jeśli ktoś kompletnie nie ogrania swojej postaci, to nawet gość bez przedmiotów taką osobę rozwali.

Tak samo jeśli chcesz robić faktale (taka odmiana dunga) na bardzo wysokim poziomie, to również potrzebujesz konkretnego eq.

Jednak gra jest zrobiona tak, iż nie czujesz się odrzucony przez to, że masz słabsze przedmioty.

Nie ma takiego wyścigu szczurów przez co można tak naprawdę zaczynać mimo tego, że premiera była dość dawno temu.

Przedmioty też nie różnią się jakoś znacząco od siebie statystykami.

Co do trybu PvP, to masz tam osobne buildy i przedmioty tylko pod PvP i statystyki wszyscy posiadają takie same - liczy się skill.

Podejście trochę jak w FPSach, chociaż bardziej to zaawansowane, bo musisz jednak ogarnąć skille, build, bla bla bla...

Jak wygląda tutaj system ekwipunku ? W jakimś filmiku na YT nie wiem dokładnie słyszałem ze na max lvl ekwipunek nie ma znaczenia ponieważ wszystkie statystyki są takie same. Czy to prawda ?